CLAIRE SEPP

In Mooi Portret vragen we normaal gesproken andere mensen naar hun visie op schoonheid, maar misschien wel interessant om te weten hoe wij daar eigenlijk over denken. Sietske portretteert Claire Sepp in de rubriek ‘Mooi Portret’.

Wat wilde je vroeger worden? Madonna, circus gymnaste en natuurlijk stewardess. Voor dat laatste vond men mij te streng dus dat viel af. Madonna en circus gymnaste lukt nog aardig zo af en toe. Ik kies eigenlijk altijd voor een aantal jaar een bepaalde passie die ik dan volg en heb dus nooit een specifiek doel of specifieke passie maar meerdere die ik ‘afloop’. Zo begon ik mijn ‘grote mensen’ carrière in de reclame waarna ik opleidingen voor visagie en styling ben gaan volgen in de avonduren om de wens zelf meer te creëren te vervullen. Later heb ik het geluk gehad een geweldige combi te vinden in een baan bij Models at Work en het commerciële en het creatieve te mogen combineren in een functie. Als ik zo terug kijk heeft e.e.a. wel altijd een link met esthetiek en de communicatie hiervan.

Hoe ben je geworden wat je bent geworden? Door veel verschillende dingen te proberen op werkgebied, door te leren. En natuurlijk door het werk bij Doctors Inc. en de ontmoeting met mijn partner Sietske hebben er aan bijgedragen dat ik doe wat ik nu doe.

Wanneer voel jij je op je best? Ik heb vaak spontane ‘uppers’. Voor mijn omgeving niet zo relaxed maar ik voel me dan o zo happy en energiek! Verder voel ik me fijn als ik met mijn familie ben. Thuis. Maar ook wanneer ik met vrienden ben en er gesprekken ter tafel komen waarin we elkaar vertellen hoe lief en cool we elkaar vinden. Lekker zoetsappig, daar hou ik van. Oh en ik vind het ook heel fijn als iets loopt zoals ik het bedacht had van te voren.

Wat doe je het liefst? Dansen, eten, werken en sporten. Liefst met mensen om me heen.

Wat is je lievelingsliedje? Ja joe er zijn zo ontzettend veel mooie en inspirerende liedjes daar kan ik echt niet uit kiezen. Ik heb iedere dag een ander lievelingsliedje ook. Soms meerdere per dag. Tekst (!) en de begeleidende muziek ervan werken betoverend. Neem ‘Brown eyed girl’ van Van Morrison. Ik weet niet wat ik met dat lied heb. Mijn dochter zet het vaak voor me op en dan zak ik door mijn benen van geluk. Jacky Wilson’s ‘Your love is lifting me higher’, daarvan word ik spontaan verliefd op de eerste de beste die tegenkom wanneer ik het hoor. Dat kan dan dus ook een boom of een auto zijn, instant euforie! Maar ook passion fruit passeert meerdere malen de revue en dan de extended version. Wat een heerlijk nummer is dat. En Heavy Cross van Gossip, voor mij misschien wel een van de belangrijkste nummers ooit. Ben sowieso een zware R&B en Reggae fan. Ik waan me vaak de hoofdpersoon in een te coole videoclip als ik naar goede muziek luister. Ik hou ook van Nederlandstalig, erg veel ook.

Wat betekent schoonheid voor jou? Schoonheid is bovenal het moederschap en vriendschap. Dat is het mooiste wat er is voor mij. Schoonheid betekent daarnaast voor mij eerlijk naar mezelf kunnen kijken en mezelf zaken gunnen en proberen me niet te laten beïnvloeden door mogelijke vooroordelen of de paden die anderen reeds bewandelden. Een mooie huid en een helder hoofd is voor mij persoonlijk een teken dat ik knap bezig ben.

Wat vind je lelijk? Afgunst, venijn en jaloezie. Dat soort zaken.

Wie vind je knap? Ik ben een beetje verliefd op Jessica Biel. Misschien ook door haar spel in The Sinner. Maar ook Julia Robberts heeft voor mij nog altijd iets betoverends. En o ja die sexy, mysterieuze Christy Trulington en de bijzonder knappe en sociaal vaardige Leanne Hermans. Allemaal knap.

Wat vind je mooi aan jezelf? Dat ik zo goed kan dansen…

And onnnn #proudest #amsterdam #dansjes @ferryloeve

A post shared by Claire Sepp (@clairesepp) on

Wat vind je niet mooi aan jezelf? Dat ik ongeduldig ben (hoewel dat in werk wel weer zijn voordelen heeft) en dat ik soms dominant kan zijn.

Wat doe je om je schoonheid te behouden? Ik zorg dat ik subtiel de boel onderhoud. Ik ben blij met mezelf en gezegend mijn lichaam bijvoorbeeld. Ik hou dit graag zo. Door te sporten en door behandelingen te ondergaan die de klok iets langzamer laat tikken. Ik ga liever wat vaker naar een cosmetisch arts voor iets subtiels dan dat ik ga voor een rigoreuze verandering.

Vind je ouder worden leuk? Ja hoor. Ik voel me alleen (nog) niet echt ouder worden. Soms denk ik wel.. ‘kan ik dit nog wel aan’ of ‘ben ik hier serieus de oudste’ maar dat ebt vrij snel weg. Na een wijntje of twee meestal. Wat ik de volgende dag dan wel weer erg merk. Dit laatste was vroeger beduidend minder trouwens…
Ik ga er wel van uit dat mijn dochter, partner of vriendinnen aan de bel trekken als iets niet meer kan en ik het zelf niet zou zien.

Heb je een schoon- of gezondheidstip voor onze lezers? Niet te veel alcohol, genoeg slaap, beetje knuffelen af en toe is goed en niet ontbijten of in ieder geval niet zoveel eetmomenten op een dag. Verder is een doel nastreven gezond voor je. En de huidverzorgingslijn van EmerginC ‘Rawceuticals’. Binnenkort  te verkrijgen in Nederland en hierover meer in onze nieuwe rubriek ‘wiemooiwilzijn Test’.

Heb je wel eens iets aan jezelf laten verfraaien? Ja. Snuffel voor de volledige lijst aan verfraaiingen door onze video’s.

Laat je dingen voor je gezond- en schoonheid? Ik ontbijt niet. Omdat ik dan beter functioneer en presteer. Zowel fysiek als ook mentaal. Ik heb het idee dat je eerst iets moet presteren voordat je jezelf ‘beloont’. Er is veel te doen over intermittent fasting, maar ik voel me er goed bij en doe dit al sinds ik het huis uit ben.

Wat zijn je voornemens op esthetisch gebied dit jaar?
Ik heb weer een mooie bucket list voor komend jaar. Iedere start van het nieuwe jaar maken we thuis een lijst met dingen die we willen bewerkstelligen. Ik heb er een aantal met het thema ‘mooi’ of course:
1. Zo heb ik een kruin in mijn haargrens en deze kan dr. Talat Kara van Medikliniek met de meest innovatieve en een minder intensieve manier van het transplanteren van haren omleggen zodat ik eindelijk die pony van Jessica Biel kan laten knippen bij Het Haartheater.
2. Ik heb bij Derma2Care mijn benen laten finetunen met cryolipolyse en hoewel ik een minimale indicatie had, zie ik wel al verschil. Ik wil het komend jaar mijn benen meer aandacht geven door middel van cupping en bindweefselmassages.
3. Ja en mijn handen, daar werk ik aan met cosmetisch arts Jani van loghem, wordt vervolgd.
4. Last but nog least, ik wil mooi gitaar leren spelen. Leraar onder de lezers? Meld u zich vooral hieronder aan!

Van wie zou jij een mooi portret willen lezen op wiemooiwilzijn? Van Sietske.

Vul aan; wie mooi wil zijn… moet geluk zien.

Verwant bericht

Reageer 2

  1. Dit is nou eens een leuk interview. Leuk idee om aan het begin nieuw jaar een bucketlist te maken met doelen!

  2. Pingback: SIETSKE ATSMA - wiemooiwilzijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *