WEG MET DE ONDERKIN, over BELKYRA aka KYBELLA

Overweeg je een behandeling om van je onderkin af te komen dan is dit een interessant artikel voor je. Alles over Belkyra ofwel Kybella van Allergan. In Amerika al een tijd op de markt en nu ook in Nederland, injecties die het vet onder de kin oplossen, het alternatief voor een operatie.

Wat is het? Belkyra bevat het werkzame bestanddeel deoxycholinezuur. Deoxycholinezuur wordt van nature door het lichaam aangemaakt ter ondersteuning van de afbraak van vetten. Belkyra is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van submentaal vet (ongewenst vet onder de kin). Belkyra bevat een niet-menselijke, niet-dierlijke versie van deoxycholinezuur, identiek aan het van nature voorkomende deoxycholinezuur.

Hoe werkt het? Allereerst vindt er natuurlijk een consult plaats bij de behandelend arts. Deze zal tijdens het consult kijken of je de juiste indicatie voor een behandeling met Belkyra hebt, of je in goede gezondheid verkeert en zal je alles vertellen over de behandeling, het herstel en de kosten. Besluit je om de behandeling te ondergaan, dan kun je ongeveer het volgende verwachten; het te behandelen gebied wordt in kaart gebracht en de punten van injectie worden afgetekend. De Belkyra wordt door middel van een dunne naald geïnjecteerd en dat is het. Om eventuele pijn na de behandeling te verminderen, kan direct koelen iets helpen. Het koelen is tegen de pijn, de zwelling komt sowieso en is juist goed. “Embrace the swelling“, zegt Tom Decates. “Hoe meer zwelling, hoe meer vetcellen kapot en hoe meer huidverstrakking door fibroblasten die voor de aanmaak van elastine en collageen zorgen“.

Doet het pijn? Ja. Wie mooi wil zijn… De prikken zijn vergelijkbaar met een Botox behandeling, velen zullen met ons eens zijn dat dat goed te verwerken is. Pas daarna wordt het wat pijnlijker. De ingespoten vloeistof kan wat branderig aanvoelen en tijdelijk een vervelend gevoel veroorzaken.

Hoe lang duurt het? In principe is het zetten van de prikken zo gebeurd. De arts zal waarschijnlijk langer bezig zijn met het aftekenen en de nazorg dan met de behandeling zelf. Reken op zo’n 30 minuten in totaal.

Wie voert de behandeling uit? Op dit moment is er slechts een selecte groep artsen getraind in het gebruik van Belkyra. Wil je weten waar je terecht kunt voor een consult en behandeling? Neem contact met ons op! Mind you, laat je alleen behandelen door een getraind en goede arts. Ook deze behandeling is niet zonder risico.

Hoe is het herstel? Houd er rekening mee dat je na de behandeling zwelling kunt hebben. Over het algemeen kan zwelling in de eerste 3 dagen na de behandeling verergeren, daarna neemt de zwelling af. Na de behandeling  is het slim om 3 dagen rustig aan te doen. Sporten of andere activiteiten waarmee je de bloeddruk verhoogt, kunnen de zwelling verergeren. Beter blijf je ook even uit de volle zon. Het behandelde gebied kan na de behandeling een aantal weken gevoelloos aanvoelen en er kunnen verhardingen in de huid voelbaar zijn.

Wat voor resultaat mag je verwachten? Je mag een mooi subtiel resultaat verwachten, maar het wachten is letterlijk. Het vetweefsel wordt geleidelijk door het lichaam afgebroken. Het uiteindelijke resultaat laat dus even op zich wachten. Na 8 weken is het resultaat zichtbaar.

A post shared by Dr. Decates (@drdecates) on

Is het een eenmalige behandeling? Nee. Om een zichtbaar resultaat te bereiken, is het aan te raden de behandeling 2 tot 4 keer uit te laten voeren. Vaker dan 6 keer mag je de behandeling niet ondergaan. De behandeling met Belkyra vergt commitment. Het is niet te vergelijken met een filler behandeling van de lippen waarbij je direct resultaat ziet. Tussen de behandelingen zit een periode van minimaal 8 weken.

Voor iedereen? Voor volwassenen. Met een onderkin. Als je een oudere slappe huid hebt, is deze behandeling misschien niet de beste optie voor je. Met Belkyra verminder je vetweefsel en verstrak je de huid.

Wat dan wel? In het geval van een te erg verslapte huid en een teveel aan vetweefsel zou je een chirurgische halslift gecombineerd met liposuctie kunnen overwegen of voor een non-invasieve behandeling als de Ultherapy in combinatie met Belkyra kunnen gaan.

Wat kost dat? De kosten van de behandeling verschillen iets per aanbieder, maar reken op een bedrag tussen de €1000,- en €3000,- afhankelijk van het aantal behandelingen.

Heb je een vraag over het behandelen van de onderkin met Belkyra? We adviseren je graag kosteloos en plannen desgewenst een consult voor je in.

VRAAG ADVIES

Reageer 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *