BILHOUWEN

Hoe je van dik worden een platte buik en rond billen krijgt.

Om mee te beginnen, hulde aan hen met overgewicht. Niets dan respect voor alle dikkerdjes in ons midden die zich dapper door alle broodjes frikandel speciaal hebben gegeten om te komen waar ze nu zijn.

Dik worden is namelijk niet makkelijk. Waarom zou je dat ook willen hoor ik je denken? Nou. Ik heb een nieuw project. Eerder al sprak ik over mijn te platte derrière. Om dat op te lossen ben ik toen obsessief de gym ingedoken. Wat best aardig ging. Ik had na al die lichamelijke inspanning (met) door mijn personal trainer best een ferme bips. In de huidige fase van mijn leven heb ik het veel te druk om de halve dag in de gym rond te hangen (kijk liever Netflix) en spendeer ik mijn harde knaken liever aan Irish Coffee dan aan eiwitshakes. Dat doet de bil geen goed. Door het gebrek aan lichaamsbeweging, het borrelen en Netflixen zijn mijn billen weer zo plat als een dubbeltje.

Bigger and bolder is sowieso better. Ik neem geen genoegen met die platte kont. Inmiddels in het bezit van de meest prachtige borsten (meer daarover later) heb ik billen nodig to match the boobs. Er zijn een paar behandelingen mogelijk waarmee je billen kunt vergroten. Het laten plaatsen van prothesen, injecteren met Macrolane of door lipofilling. De voors en tegens afgewogen kies ik voor de laatste optie, lipofilling. Dat gaat als volgt…

Bij lipofilling wordt er middels liposuctie op een bepaalde plek (meestal buik en/of bovenbenen) vetweefsel verwijderd dat elders, in dit geval in de billen, wordt geïnjecteerd. Na het infiltreren met verdoving en een fysiologische zoutoplossing wordt het vet verwijderd met een canule (lange holle naald) waar vacuüm op zit. Het vet wordt letterlijk losgewrikt en afgezogen. Het geliposucte vetweefsel wordt vervolgens gescheiden van de verdovingsvloeistof voor het weer kan worden ingespoten. Groot voordeel van het transplanteren van dit vet is dat het ‘eigen’ is. Je brengt geen lichaamsvreemde stoffen in het lichaam. Daarnaast kun je met vet een mooi, zacht natuurlijk resultaat behalen door precies daar volume aan te brengen waar nodig. Geen bil is namelijk hetzelfde en maatwerk is daarom nodig. Nadeel van lipofilling is dat niet gegarandeerd is dat al het getransplanteerde vetweefsel ook echt blijft zitten. Een goede doorbloeding is key maar dan nog verdwijnt 30 tot 50% van het vet. I’ll take my chances though.

In overleg met, zonder hem te kort te doen, second-best bilhouwer van de wereld drs. Jani van Loghem van Doctors Inc. is besloten de behandeling bij mij uit te voeren.

Het vervelende aan deze behandelmethode is dat je om vet te kunnen transplanteren wel genoeg vet moet hebben. Dat heb ik niet. Er zit dus niks anders op dan mijn eigen vet te kweken. Bilhouwer Mendieta zet zijn cliënten op een hoe-Amerikaans? hamburger-dieet. Ik kies voor het zelfbedachte koekjes-brood met pindakaas-pannenkoeken-pasta-dieet. Nu lijkt dat misschien het allerleukste dieet ooooooooit, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Ik voel me ellendig van alle vette en koolhydraatrijke happen. Ik snak naar tarwegras-spinazie-komkommer-sap en droge blaadjes sla. Mijn lichaam functioneert duidelijk niet optimaal op vet, suiker en een teveel aan koolhydraten. Ik ben moe, heb een glimmend vette huid en word nukkig van mijn schommelende suikerspiegel. Doeltreffend is het dieet overigens wel. Ben mijn hele leven nog niet zo zacht en gezellig geweest.

Nog anderhalve week en veel brood met pindakaas te gaan voor de behandeling. Jongens, wat vind ik dit spannend.

Inmiddels is de dag van de ingreep al geweest. Benieuwd hoe dag ging? Ik heb die dag gevlogd voor Vrouw.nl.


WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN OVER ONZE BEHANDELINGEN?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date!

Verwant bericht

Reageer 3

  1. Pingback: HOE DAN? Fillers - wiemooiwilzijn

  2. Pingback: OVER LIPOSUCTIE - wiemooiwilzijn

  3. Pingback: OVER EEN BILVERGROTING - wiemooiwilzijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *