OVER EEN BILVERGROTING

Mooie grote ronde billen wil je, maar waar kies je dan voor? Implantaten, fillers, vet of toch de sportschool? In dit artikel bespreken we de mogelijke manieren om je billen te vergroten. Alles wat je wilt weten over een bilvergroting.

Wat zijn je opties? Een grotere bil kun je bewerkstelligen door het herhaaldelijk en gedisciplineerd trainen van de bilspier. Of bilspieren eigenlijk, de Gluteus Maximus,  Medius en de Minimus. Dit vergt wel wat van je, wil je echt resultaat bereiken dan zul je ook je dieet moeten aanpassen. Wil je een grotere bil zonder al te veel inspanning? Dan kan een ingreep de oplossing zijn. Welke methode voor jou het meest geschikt is, hangt af van een aantal factoren; je budget, je BMI en vrij te besteden tijd. De drie mogelijke behandelingen en de voor- en nadelen daarvan leggen we je voor. 

Een bilvergroting met lipofilling

De meest ‘natuurlijke’ optie om je billen te begroten is doormiddel van lipofilling ook wel bekend als de Brazilian Butt Lift. Er wordt dan vet weggehaald van bijvoorbeeld de buik of benen en dat vet wordt gebruikt om de billen mee te vergoten.

Hoe voelt het? Deze behandeling kan worden uitgevoerd onder lokale verdoving. Het gebied waar het vet wordt geoogst wordt lokaal verdoofd en waar wordt geïnjecteerd ook. Van de behandeling voel je in principe niks, je voelt (en hoort) wel dat er wat gebeurd. Sommige artsen geven er de voorkeur aan om de behandeling onder algehele narcose uit te voeren. Niet omdat de behandeling te pijnlijk is, wel omdat de behandeling vrij lang duurt. Eigenlijk zijn het dan ook twee behandelingen, eerst liposuctie en daarna het vullen. Sietske deed de behandeling onder lokale verdoving en vond dat goed te doen, maar dat verschilt per persoon. Als je al een wegtrekker krijgt bij een filler behandeling van de lippen is het misschien een goed idee om de behandeling te laten uitvoeren onder narcose.

Hoe is het herstel? Onhandig. De geïnjecteerde vetcellen zijn kwetsbaar en je wilt dat er zoveel mogelijk vetcellen ‘overleven’. Dit betekent dat er geen druk mag worden uitgeoefend op het behandelde gebied. Je draagt na de behandeling een paar weken compressiekleding, strak om de delen waar vet is weggehaald en bij de billen open. Best kinky die pakjes. Je slaapt na de lipofilling op je buik, zit achterstevoren op je knieën in de bijrijdersstoel in de auto en mag onder geen beding in je nieuwe billen geknepen worden. Over hoeveel weken je niet op je billen kunt zitten zijn de meningen verdeeld, maar houd er rekening mee dat dit minimaal 2 weken niet kan. Er zijn wel speciale kussentjes verkrijgbaar waarmee je makkelijker kunt zitten zonder directe druk uit te oefenen op je billen en riemen die er voor zorgen dat je niet omdraait in je slaap.

Is het eenmalige behandeling? Ja en nee. De vetcellen die hechten blijven voor altijd zitten. Het nadeel van lipofilling is dat er altijd een deel van het vet verloren gaat. Gemiddeld is dat zo’n 30%. Het kan dus zijn dat je na 1 behandeling nog niet het gewenste resultaat hebt. Voorwaarde voor een 2e behandeling is wel dat er genoeg vetweefsel is om mee te behandelen. In de meest ideale situatie had je genoeg vet om mee te werken en blijft er na verlies van 30% nog genoeg vetweefsel zitten voor het gewenste resultaat.

Voor iedereen? Nee. Om vet te kunnen verplaatsen moet je wel genoeg vet hebben. De meest ideale kandidaat heeft een flinke buik om een mooie kont mee te maken. Niet genoeg vet? Sietske volgde het Hamburger dieet om vet te kweken voor haar lipofilling behandeling. Oh, en als je rookt heeft lipofilling ook niet zoveel zin. Om de overlevingskans van de vetcellen te vergoten moet de doorbloeding goed zijn, als je rookt is dat volgens een van de vele onderzoeken niet zo.

Wat kost dat? De kosten voor de behandeling hangt af van het aantal regio’s (buik, benen, taille, rug, etc.) van waar het vet wordt weggehaald en of de behandeling onder lokale verdoving of narcose wordt uitgevoerd. Je kunt uitgaan van een bedrag tussen de €2500,- en €5000,-. Voor een exacte prijsopgave is een consult bij een arts noodzakelijk. Die kan bepalen waar er genoeg vet op het lichaam zit om te gebruiken voor het vullen van de billen en de mogelijke sedatie met je bespreken.

Een bilvergroting met fillers

De minst ingrijpende manier om je billen te vergroten is met fillers. Dit is de snelste behandeling met de korte herstelperiode. We hebben het hier over het gebruik van tijdelijke hyaluronzuur fillers. Houd je verre van permanente fillers als silicone. Dat lijkt een goedkope oplossing, maar is een garantie op (ernstige) complicaties. Sietske liet onlangs wat fillers in haar billen spuiten, houdt ons You Tube kanaal in de gaten voor de video over deze behandeling.

Hoe voelt het? Hetzelfde als een fillerbehandeling van je lippen, maar dan in je billen. Niet fijn, maar goed te doen. Je ligt relatief gezien wel wat langer op de behandeltafel dan bij een behandeling van de lippen natuurlijk.

Hoe is het herstel? Minder onhandig dan bij een bilvergroting met lipofilling. Je billen voelen de eerste weken wel wat hard aan. Beter ga je ook nu in de eerste week niet vol op je kont zitten. Je slaapt op je buik of zij en zitten doe je op de Booty Buddy, de Booty Bean Bag of met een opgerolde handdoek onder je benen.

Is het eenmalige behandeling? Nee. De fillers die gebruikt worden zijn tijdelijk en worden door het lichaam zelf afgebroken. Dit betekent dat je om het resultaat te behouden de behandeling na een jaar weer moet herhalen. Vaak heb je niet dezelfde hoeveelheid nodig als bij de eerste behandeling, maar het volume neemt in de loop van de tijd wel af.

Voor iedereen? Ja.  

Wat kost dat? Een rib uit je lijf. De behandeling op zich is niet veel duurder dan een bilvergroting met vet of implantaten, maar omdat het resultaat niet permanent is moet je de behandeling herhalen en dat maakt het kostbaar. Voor een goed zichtbaar resultaat heb je zo’n 150ml filler per bil nodig. Daar betaal je zo’n €7000,- voor.

*Op dit moment zijn er geen goede lichaamsfillers verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Op Instagram zie je steeds vaker filmpjes voorbij van behandelingen met Sculptra om de billen te verstevigen. Dit kan en is verkrijgbaar in Nederland, maar erg prijzig. Toch een consult inplannen? Klik hier.

Een bilvergroting met implantaten

In Nederland worden, vergeleken met andere landen, minder bilvergrotingen uitgevoerd met implantaten. Of dat komt door een grotere kans op complicaties dan bij bijvoorbeeld een borstvergroting of omdat er niet zoveel vraag is, durven we niet met zekerheid te zeggen. Wij krijgen wel veel vragen over bilvergrotingen. Veel van ‘jullie’ kiezen er voor om naar het buitenland af te reizen voor deze operatie. Wij raden dat af. Niet omdat de geboden zorg per se slechter is, maar wel omdat het bij een complicatie vaak voor logistieke problemen kan zorgen. Operaties in het buitenland worden vaak goedkoper aanboden, maar als je heen en weer moet reizen omdat er een complicatie is valt de operatie ineens een stuk duurder uit. De Nederlandse plastisch chirurgen zijn er niet happig op om complicaties op te lossen van een andere operateur en daarnaast belast je hiermee het Nederlands zorgstelsel. Houd daar rekening mee.

Hoe voelt het? Van de behandeling zelf voel je niks. Deze operatie wordt namelijk altijd uitgevoerd onder narcose. Na de behandeling kun je wel last hebben. Het implantaat wordt (deels) onder de spier geplaatst wat er voor kan zorgen dat je na de operatie een paar dagen flinke spierpijn ervaart. We hebben een cliënte van ons horen zeggen dat ze “het gevoel had dat iemand haar een keiharde trap onder haar kont had gegeven”, een paar weken lang.

Hoe is het herstel? Super onhandig. Dit is het echte werk. Voor het herstel na een chirurgische bilvergroting moet je echt even de tijd nemen. Twee weken niks doen is het advies. Je draagt wekenlang compressiekleding. Je slaapt op je buik, kan in de eerste paar weken niet vol op je billen zitten en moet zorgen dat de operatiewond goed schoon blijft. De meest voorkomende complicaties na een chirurgische bilvergroting met implantaten hebben te maken met de wondgenezing. Sporten en andere lichamelijk zware activiteiten kun je 6 weken niet doen.

Is het eenmalige behandeling? Ja.

Voor iedereen? Ja. Tenzij er medische contraindicaties zijn. Tijdens een consult met de plastisch chirurg worden alle mogelijke contraindicaties besproken.

Wat kost dat? €4950,-.

 

We hopen dat we al je vragen over een bilvergroting met dit artikel hebben kunnen beantwoorden. Mocht dat niet zo zijn kun je ons natuurlijk altijd mailen of een reactie achterlaten onder dit artikel. We beantwoorden je vraag a.s.a.p!

Wil je een consult bij een arts? Neem contact met ons op en we plannen gratis een afspraak voor je in.

VRAAG ADVIES

Reageer 9

 1. Pingback: Wendy viel 200 kilo af en onderging 9 operaties - wiemooiwilzijn

  1. Post
   Author

   Hi Abida! Mocht je een consult willen bij een goede arts plannen we die graag voor je in. Stuur ons even een berichtje via de vraag advies pagina dan nemen we contact met je op!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 2. Ik heb een bil vergroting ondergaan met inplantaat, maar het herstel is echt heftig uk heb constant krampen gehad van me billen na mijn benen ,en kon er snachts niet van slapen .hun zwiden dat het erbij hoorde .maar zou het nooit meer over doen

  1. Post
   Author

   Hi Bianca, wat vervelend dat het herstel je zo is tegengevallen. Het is ook een heftige ingreep. Ben je wel blij met het resultaat? Liefs, Sietske

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *