Slanker gezicht door verwijderen van wangvet

Sommige ingrepen lijken een beetje vreemd. Zo ook buccal fat pad removal ofwel het verwijderen van wangvet. Op Instagram zie je de ingreep veel voorbijkomen. Jullie vroegen je af waar de behandeling goed voor is. Om daar goed antwoord op te geven benaderden we cosmetisch chirurg Thanya Tha-in, een van de weinige die in Nederland de ingreep uitvoert.

Wat is buccaal vet verwijderen precies?

Buccaal vet verwijderen is het chirurgisch verwijderen van het vetkussentje in de wang. De ingreep is met name bedoeld voor het geven van meer definitie aan het gezicht.

Hoe werkt het?

Middels een klein sneetje aan de binnenkant van de wang, in het wangslijmvlies, wordt onder lokale verdoving vet weggehaald. Het vetkussentje wordt in zijn geheel weggehaald. De gehele ingreep duurt tussen de 45 en 60 minuten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WIEMOOIWILZIJN (@wiemooiwilzijn.nl) on

Onder narcose?

De ingreep wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Dat betekent dat je gewoon bij bent, maar alleen het te behandelen gebied door middel van injecties wordt verdoofd. Mocht het buccaal vet verwijderen in combinatie met een facelift worden uitgevoerd, dan ga je wel volledig onder narcose.

Voor wie is buccaal vet verwijderen geschikt?

Voor mensen die meer definitie in het gezicht willen. De ingreep wordt het meest uitgevoerd in Azië en het Midden Oosten. Anatomisch gezien is de gezichtsvorm daar ronder.

Bekijk hier de animatie.

Wat zijn redenen om de behandeling niet uit te voeren?

Bij iemand van 20 jaar met een ‘babyface’ is het niet verstandig het vet weg te halen. Kans is dat het gezicht vanzelf meer definitie krijgt, wanneer de persoon ouder wordt. Mensen met een heel slank gezicht en een laag lichaamsvetpercentage zijn ook geen geschikte kandidaten voor het uitvoeren van deze behandeling. Indien er veel huidverslapping is, kan de behandeling alleen in combinatie met een facelift worden uitgevoerd om tot een mooi resultaat te komen.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Het is een eenmalige behandeling. Vet dat weg is, komt niet meer terug. De resultaten zijn direct zichtbaar en blijvend, uitgaande van een normaal gewicht met regelmatig bewegen en een gezond voedingspatroon.

Hoe is het herstel?

De wonden in de mond worden gehecht met oplosbare hechtdraden die vanzelf oplossen. De dagen na de ingreep kan er zwelling ontstaan en kun je het gevoel hebben alsof er een uitgebreide tandartsbehandeling is uitgevoerd. In principe kun je de dag na de ingreep weer gaan werken.

Wat kost het?

€1750,-.

Ik wil hier meer over weten.

Verwant bericht

Reageer 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *