Chiel Harten over zijn transformatie

‘Of ik wat aan mijn gezicht heb laten doen?’, die vraag kreeg ik vaker te horen dan ik een Tinder match had. ‘Zou niet durven’, was mijn standaard antwoord. Niet uit schaamte maar, de eeuwige herhalingen van mijn antwoorden voelt alsof ik weer hetzelfde hoofdstuk uit de Fabeltjeskrant voorlees aan mijn 3-jarige achternichtje. Maar vandaag kom ik met deze column officieel uit de kast. Nou ja…. Op het gebied van injectables dan. 

EEN LEVEN PLEZIER

Ik teken januari 2009. Ik was nog geen 19 jaar oud en zoals iedereen op die leeftijd gefascineerd door de spiegel in de badkamer. Ik stoorde me op vroege leeftijd al enorm aan mijn neus. Zo erg dat ik me zelf al als nieuwe mascotte van de hotelketen van der Valk zag figureren. Ik kon zo het dak op!

Onzeker was ik. Zou die onzekerheid op latere leeftijd afnemen? Ik besloot er over te praten met mijn toenmalige partner, die vond een neuscorrectie niet nodig. Mijn vriendin Karin moedigde me aan; “Doe het nu, dan heb je er heel je leven nog plezier van!’.

DE BESTE PLASTISCH CHIRURG 

De zoektocht naar de beste plastisch chirurg was begonnen! Na meerdere gesprekken met klinieken en ‘lotgenoten’ vond ik de plastisch chirurg waardoor ik mij wilde laten opereren. Ik stelde de mening van mijn vader, met zijn medische achtergrond, op prijs en na een conversatie tussen beide artsen plande we de operatie. Twee weken later vond de operatie plaats waar ik erg naar uit had gekeken. De operatie werd uitgevoerd door plastisch chirurg Menger. Gek genoeg had ik nagenoeg geen last van zenuwen of spanning voor de ingreep, eerder een bevrijdend gevoel!

TIKKIE OVERDREVEN

Nadat mijn herstel erop zat en ik het definitieve resultaat kon bewonderen was ik blij, maar merkte ik dat ik kritischer naar mijn uiterlijk ging kijken. Ik besloot een bezoekje te brengen aan een cosmetische kliniek. Ik maakte mijn lippen groter, liet mijn frons en voorhoofd behandelen met Botox en verfraaide mijn neuslippenplooi. Op dat moment meende ik dat ‘nodig’ te hebben. Als ik er nu op terugkijk, ging ik te ver en koos ik niet voor de juiste behandelingen.

DE BOTOX KONING

Ach ja, weet je? Toen vond ik me zelf prachtig en het ene tv-programma na het andere volgde. In de tv gids werd mijn nieuwe reality-programma aangekondigd als ‘Reality serie over hysterische Chiel Harten gaat over BOTOX!’, terwijl dat in werkelijkheid maar een klein onderdeel was in het programma. Al snel stond ik bekend als ‘Chiel Harten – de Botox Koning’.

In 2016 leerde ik Jani van Loghem kennen. Hij hield me letterlijk een spiegel voor. Als eerste riep hij: ‘Van die lippen blijven we af!’. Ik voelde paniek opkomen, maar naarmate we elkaar beter leerde kennen, merkte ik dat hij een goed esthetisch oog heeft en vertrouwde ik op zijn inzicht. Hij liet mij zien wat mijn sterke punten zijn en met welke ingrepen ik zo goed en natuurlijk mogelijk uit de verf zou komen. Ik was overtuigd!

HET ROER OM

Na veel wikken en wegen heb ik besloten het roer totaal om te gooien. Ik ben fanatiek gaan sporten en kwam 15 kg aan. De overmatige ingrepen laat ik tegenwoordig en ik kan niet anders dan concluderen dat dit is wie ik ben en wil tonen aan de wereld. Gewoon Chiel Harten, niet de Botox Koning.

WIJZE WOORDEN

Wat ik jou als lezer wil meegeven, is dat injectables niet verkeerd zijn, maar probeer je onzekerheden niet op je uiterlijk te projecteren. Want hoe je naar je zelf kijkt, is dat wat je uitstraalt naar de buitenwereld. Kies de juiste arts. Die arts die de tijd voor je neemt en je als volledig persoon ziet. Niet als een enkele rimpel die opgevuld moet worden. 

De foto’s die ik jullie nu laat zien, heb ik nooit eerder aan iemand laten zien. Ze geven een goed beeld van het verloop van mijn cosmetische ingrepen en mijn transformatie.

Heb je een vraag voor Chiel? Of wil je advies over een behandeling?

STEL JE VRAAG HIER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *