Cosmische ingrepen

Aaltje Cosmische ingrepen 1 Comment

Welkom bij deze nieuwe rubriek, cosmische ingrepen. 

wiemooiwilzijn blijft groeien en zich verbreden, daarom tijd voor het grote verband. Nee, niet dat witte verband, dat soms bij cosmetische ingrepen wordt gebruikt. Het verband met het universum, de cosmos, je kent het wel: alles is met elkaar verbonden, alles heeft een effect op iets enz. Ook al geeft dat soms het gevoel dat je niks meer lekker op jezelf kunt doen, het idee van verbonden zijn is in deze tijd van fysieke isolatie best prettig. De cosmos heeft invloed op hoe we ons voelen en hoe we ons voelen bepaalt voor een groot deel hoe we eruit zien.

Het zal niemand ontgaan zijn dat dit een heftig jaar is en ook niet dat de heftigheid van gebeurtenissen, meningen en emoties de laatste dagen steeds groter is geworden. Dit heeft veel te maken met de stand van de planeten, dit jaar kent constellaties die al jaren en eeuwen niet voor zijn gekomen. Op maandag 21 december, begint niet alleen de winter, maar hebben we een heel sterke verbintenis in de hemel. Jupiter, Saturnus en Pluto staan namelijk samen op 0 graden in Waterman. Dat is al in 400 jaar niet gebeurd en de laatste keer dat het zichtbaar was in 1226! Je kunt dat de komende dagen, als het niet bewolkt is, ook zien. Het lijkt één grote ster. Deze samenstand versterkt de werking van de planeten. Jupiter is de geluksplaneet, staat ie goed, dan zit alles mee. Saturnus is streng en roept je tot de orde, verantwoordelijkheid hoort bij Saturnus. Pluto is de planeet die gaat over onzekerheid en de controle durven los te laten.

De narcist krijgt het moeilijk

Ook al schijnt ‘the age of Aquarius’ nog niet echt begonnen te zijn, het komende jaar staat wel in het teken van de Waterman. Dat houdt in dat de focus ligt op het verbeteren van de maatschappij en de wereld door samen te werken en door innovatie. Dat geeft hoop voor de (nabije) toekomst en betekent ook dat het tijd  is om narcistische trekjes kwijt te raken, want die helpen je komend jaar niet. Supernarcisten, zoals Trump en Kanye West, zullen het steeds moeilijker krijgen.

Dit jaar heeft de cosmos duidelijk ingegrepen, het valt te vergelijken met liposuctie, buikwandcorrectie, facelift en borstvergroting in één operatie, die dan nu afgerond gaat worden. Je voelt je behoorlijk beroerd, maar je weet dat je je vanaf nu beter gaat voelen en er beter uit zult zien.

Mooi zijn wordt voor een aanzienlijk deel bepaald door hoe je je voelt. De momenten waarop Kim Kardashian beseft hoe knetter Kanye West is, zullen niet de momenten zijn waarop ze graag een selfie zou willen maken. Ik bedoel maar, je kunt heel veel aan je uiterlijk doen, maar je ziet er pas echt mooi uit, als je plezier hebt. In mijn geval ben ik altijd het knapst op foto’s die genomen zijn als ik op een feest of in een restaurant ben met leuk gezelschap, meestal wel met een glas wijn in mijn hand. Niet dat ik alcohol wil promoten om mooier te worden, maar ik voel me dan gewoon top.

Een mooier jaar

Maandag 21 december is een fantastische dag voor een nieuw begin. Velen van ons zijn door de lichamelijke afstand juist op emotioneel gebied dichter bij elkaar gekomen. Er is een duidelijk besef dat we elkaar nodig hebben. Ik begin al weer een beetje te stralen, ook al ontbreekt het gezelschap en kan ik niet meer zo heel hard om mijn eigen grapjes lachen. Ik voel me gesterkt door de cosmos in mijn optimisme over het komende jaar (ik ben een Waterman).

Vanuit mijn hele hart wens ik jullie datzelfde gevoel.

Reageer 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *