De bindweefselmassage: gezicht en glow en zo   

Sarah BLOG Leave a Comment

In Amsterdam West, in een charmante boetiek salon, heb ik een afspraak om mijn gezicht en hals te laten behandelen omdat ik net 32 ben geworden en vind dat ik wat beter voor mijn huid moet gaan zorgen. De Bindweefselbar zit net om de hoek van de Kinkerstraat en bij binnenkomst ben ik meteen gecharmeerd door de rozenkwarts en ingelijste acupunctuurdiploma’s aan de muur.

Ik mag hier de komende drie weken elke week een keer behandeld worden voor een bindweefselmassage van mijn gezicht en hals. Uiteraard ben ik enorm geïnteresseerd in behandelingen die beloven de kwaliteit van je huid binnen een paar weken zichtbaar te verbeteren- zonder dat er ‘geprikt’ of ‘geplakt’ hoeft te worden. Dat laatste vind ik een leuke beschrijving voor de hoeveelheden make-up die wij vrouwen op ons gelaat smeren om er – ik beken ook – gezonder, jonger en meer uitgerust uit te zien. 

Dus wat belooft een bindweefselmassage voor een resultaat?

De wetenschapper in me duikt de publicaties in, op zoek naar onderzoek gedaan hiernaar en wat de vindingen zijn. Er is weinig te vinden over het effect van de bindweefselmassage, maar wat ik wel interessant vind, is dat deze techniek al door de oude Grieken en Egyptenaren gebruikt werd om de huid jong en mooi te houden. En eerlijk, er komt veel goeds uit dat tijdperk (anticonceptie, keizersneden, hogere geneeskunde en wiskunde enzovoorts). Er is natuurlijk vaker weinig wetenschappelijk onderzoek te vinden over behandelingen die geen duidend verdienmodel hebben voor de medische of farmaceutische industrie dus in dit geval is proberen, proeven!

Een bindweefselmassage is lichtelijk oncomfortabel, maar doet absoluut geen pijn. Je huid en hals worden door de ervaren Charley, oprichter van de Bindweefselbar en gespecialiseerde huidtherapeut, een uur lang gemasseerd met een speciale techniek die aanvoelt alsof specifieke drukpunten en lymfe zo geknepen worden dat er wat met de huid gebeurt. Om precies te zijn, wordt je onderhuidse bindweefsel, wat de diepere huiddelen zijn, zo goed gemasseerd dat de doorbloeding van je huid gestimuleerd wordt. Met de jaren wordt je huid luier en slapper door ouderdom, verontreiniging, stress, en ongezond eten en drinken. Je huid voert daardoor de giftstoffen niet meer goed af door blokkades in je bloedstroom. Ook neemt je huid de voedingsstoffen uit je eten en huidverzorging niet goed meer op omdat je huidcellen lui zijn geworden en niet goed vernieuwen. Dit kan je zien aan een doffe en blekere huid. Er stroomt niet genoeg bloed doorheen en zoals we weten, is een goede doorbloeding de reden van een natuurlijke stralende huid en een jonger uitziende huid.

Resultaat direct na behandeling

Waar ik zelf veel last van heb is dat ik vocht vasthou rond mijn cyclus en ook dat komt doordat je huid dat vocht niet goed afvoert.

Bonus is dat ik weinig tot geen make-up draag wanneer mijn huid kwaliteit er stralend uitziet dus liever minder prikken en plakken zeg ik! Na de eerste behandeling voelde ik vooral dat mijn huid een beetje beurs was en mijn huid was rood. Dat is goed want dat betekent dat je bloed volop aan het stromen en dus afvoeren is. Na de tweede behandeling zag ik het meeste resultaat. De lymfe in mijn nek en mijn gezicht waren voor een paar uur opgezwollen en ik moest vooral veel plassen. Je ervaart als het ware dat er gifstoffen afgevoerd worden en in mijn geval heeft mijn huid ook meer kleur gekregen – alsof je een middag buiten gewandeld hebt in de zon. Na de derde keer zag ik echt resultaat aan de structuur van mijn huid. Mijn poriën zijn kleiner geworden rond het gebied van mijn neus en de wangen. Ook zag ik dat mijn kaaklijn mooier gesculpt was. Blijkbaar waren daar wat opgehoopte gifstoffen die ervoor zorgden dat mijn huid minder structuur had. Je hebt minder crème nodig om je huid te voeden, minder make-up, gewoon minder hoeveelheden van hetgeen dat je gebruikt als huidverzorging. En dat is uiteindelijk het gewenste resultaat volgens mij: je huid de potentie te geven zelf het werk te doen op celniveau wat uiteindelijk de functie is van je huid!

Over Charley Huf, oprichtster van de Bindweefselbar: Charley’s expertise ligt bij acupunctuur, het lymfesysteem en ons hormonale systeem. Charley is daarnaast ook schoonheids-therapeut waardoor ze al haar disciplines op een holistische manier kan combineren bij de behandelingen die ze geeft. Na haar specialisatie, leerde Charley verder over de kracht van onze eigen huid en hoe die beter aan te sturen zodat de schoonheid van binnenuit kan komen. Ze is een van de weinigen die ook gespecialiseerd is in bindweefselmassages bij mensen die Botox en fillers hebben laten injecteren, en in het bijzonder, hoe middels bindweefsel, deze andere injectable behandelingen nog meer van het gewenste resultaat hebben. Charley gebruikt de producten van emerginC tijdens haar behandelingen, een fijn resultaat gericht merk vrij van milieu en gezondheidsbelastende ingrediënten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *