De leukste dokters(assistenten)

Sietske Atsma BLOG

Uit de NRD

Gister was ik terug in mijn geboortedorp. Ik ben geboren op het Sterrenplein nummer 21 in Tuindorp Oostzaan. Je kent Tuindorp in Amsterdam Noord misschien van de overstroming, je kent het van het nu hippe Zonnehuis of je hebt het nooit willen kennen. Kan allemaal. De eerste 8 jaar van mijn leven heb ik aan het Sterrenplein gespendeerd. Met plezier. Het huis en de tuin leken toen immens en ik was bevriend met buurmeisje Cindy, op wie ik stiekem altijd een beetje jaloers was om haar prachtige lange haar. We hadden lippentip en zij een poster van Danny de Munk. Man, wat heeft die veel kusjes gehad. (Ik ben nog steeds fan.)

Een echte huisarts

Ik heb me op latere leeftijd van Noord gedistantieerd. ‘De stad’ leek meer bij me te passen dan het dorpse Tuindorp en mijn ambities waren groot. Ik woonde in alle stadsdelen van Amsterdam, Hoorn, De Goorn, Zwaag, Landsmeer, Italië en zelfs nog even in Reykjavik. Toch voelt Tuindorp als thuiskomen. En op het Orionplantsoen in het bijzonder. Daar huist namelijk mijn huisarts. Noord ben ik afvallig geweest maar mijn huisarts ben ik trouw gebleven. Vanaf mijn geboorte hebben de artsen en assistenten mij bijgestaan bij allerlei grote en minder grote problemen. De arts die mij het grootste gedeelte van mijn leven heeft bijgestaan is dokter Lemaire. Een echte huisarts, kalm en begripvol. Met wat voor probleem ik ook aan kwam zetten, hij nam alles uiterst serieus en zocht samen met mij naar de oplossing. 

Soa test

Van groot lichamelijk ongemak tijdens mijn leven kan ik niet spreken. De meeste bezoeken aan de huisarts waren voor huis-tuin-en-keuken ziekten. Soms wat genanter. Want hoe thuis ik me ook voel op het Orionplantsoen, bellen voor een soa-test is toch awkward. Gelukkig voelt bellen met de doktersassistenten als bellen met m’n beste vriendin. Daarvoor wil ik ze bedanken.

“Elly en Anneke, bedankt voor jullie hulp en steun bij mijn ongemakken. Ik weet dat jullie het altijd druk hebben maar het liefst zou ik langer met jullie kletsen. Jullie zijn top! Ik wil ook graag van de gelegenheid gebruik maken om e.e.a. toe te lichten. Ik snap dat ik soms wat losbandig overkom. Niet dat jullie me ooit dat gevoel hebben gegeven, integendeel. I’m a one guy kind of girl, het zijn die mannen.” 

Voor minder dan de vertrouwensband die ik heb met mijn huisarts en zijn assistenten doe ik het ook bij cosmetische behandelingen niet. Je op je gemak voelen bij een arts, de beste zorg krijgen en samen naar de beste oplossing voor je ‘probleem’ kunnen zoeken is een vereiste. Mede daarom is wiemooiwilzijn in het leven geroepen. Wij vinden dat je recht hebt op die beste arts, de beste behandeling en de beste zorg. Ook bij cosmetische ingrepen.

Wil je advies over een arts of behandeling? Ik help je graag, mail me maar.