FAQ the doctor: Deanne Mraz Robinson

Op uitnodiging van Merz US waren wij onlangs in Parijs om de presentatie van de Cellfina in Europa bij te wonen. Een van de sprekers op de presentatie was Deanne Mraz Robinson. Een succesvolle, sympathieke en mooie dermatologe uit de Verenigde Staten. Het enthousiasme waarmee ze daar sprak over Cellfina en haar werk als dermatologe was aanstekelijk. Een bevlogen vrouw met een grote passie voor haar professie. Een bijzondere vrouw waar we meer van wilde weten. In deze FAQ the doctor stellen we Deanne Mrza Robinson aan je voor.

Kun je iets vertellen over jezelf?

Ik ben erkend cosmetisch dermatoloog en ik heb een praktijk in Norwalk, een voorstad van Los Angeles. Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen in de leeftijd van 10, 8, 3 en 18 maanden.

Welke opleiding heb je gevolgd?

Ik heb dermatologie gestuurd aan de Yale New Haven Hospital en mijn co-schappen gelopen in Boston. Ik heb me gespecialiseerd in de cosmetische dermatologie omdat ik zag hoeveel impact een behandeling kan hebben op iemands zelfvertrouwen. In sommige gevallen zelfs op de kwaliteit van hun leven.

Kun je iets vertellen over de populariteit van Cellfina in de VS?

De Cellfina kwam op mijn pad tijdens het lopen van mijn co-schappen. Ik had de mazzel betrokken te zijn als onderzoeker bij de FDA goedkeuring. Cellfina is de standaard geworden in het behandelen van cellulite en mijn patienten zijn dol op de behandeling en haar resultaten.

De reden dat er zulk goede resultaten worden behaald met Cellfina is dat het de oorzaak van cellulite aanpakt. Cellulite ontstaat door bindweefselstrengen die de bovenste huidlaag naar beneden trekken en zo een putje veroorzaaken. Tijdens een Cellfina behandeling wordt de huid vacuum gezogen en de bindweefselstreng in de huid losgesneden. Er komt geen laser of andere lichtbron aan de behandeling te pas, wat er voor zorgt dat het omliggende vetweefsel intact blijft.

Cellfina heeft in de VS sinds 3 jaar de officiele FDA goedkeuring en we meten een patienttevredenheid van 90% bij controle na 3 jaar. Sinds de lancering van de Cellfina zien we de populariteit groeien door de minimale downtime en goede resultaten

Wat betekent schoonheid voor jou?

Schoonheid voor mij is je goed voelen in je lichaam. De buitenkant is slechts een deel van wat iemand aantrekkelijk maakt. Voor mij is innerlijke kracht en zelfverzekerdheid de uitdrukking van schoonheid.

Wat voor gezichtsverzorgingsproducten gebruik je?

Overdag gebruik ik een SPF op minerale basis om mijn huid te beschermen en ‘s nachts een crème met retinol.

Hoe blijf je up to date van de ontwikkelingen in jouw vakgebied?

Om mijn kennis actueel te houden lees ik veel publicaties en woon lezingen bij. Ik word zelf ook veel gevraagd als spreker op nationale en internationale congressen waar ik met collega’s thema’s bespreek en waar ik veel van leer.

Welke veranderingen en vernieuwingen zitten er op het cosmetische vlak aan te komen in de komende 10 jaar, volgens jou?

Het insluizen van middelen in de huid middels laser en microneedling lijkt geen toekomstmuziek. Ik verwacht dat er op korte termijn al succesvol behandeld kan worden met deze methode. Ik vermoed dat het zal worden ingezet bij het genezen van meerdere huidafwijkingen en bij cosmetische toepassingen.

Wat doe je graag naast je werk?

Wanneer ik niet aan het werk ben spendeer ik mijn tijd het liefst met familie en vrienden. We zijn veel buiten te vinden, we maken graag lange wandelingen met de familie. Het ontdekken van nieuwe restaurants is ook een favoriete tijdsbesteding.

Wat is je favoriete stad in Europa?

J t’aime Paris! Van de kunst, cultuur, de keuken en de bijzondere mensen die er wonen. What is not to love?

Aan tafel met o.a. Deanne, Ashley Hupman en Rolf  in de Moulin Rouge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over Cellfina, de behandeling tegen cellulite?

Wij vertellen je er graag meer over. Vraag ons hier om advies.

Verwant bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *