EEN LIEF NIEUWJAAR

Sietske Atsma BLOG 3 Comments

Wat een bewogen jaar was dit. Niet dat ik nou per se veel beweging heb gehad, maar het roerde wel. Er waren vele hoogtepunten vergezeld met dieptepunten. Geen pieken zonder dalen.

Nu zit je waarschijnlijk niet te wachten op een ellenlang geraas over mijn persoonlijke leven, maar ik stip toch een paar momentums aan. Om met de pieken te beginnen ben ik trots op wat we dit jaar bereikt hebben met wiemooiwilzijn. In januari bestaat wiemooiwilzijn precies een jaar en dat mag met recht een hoogtepunt genoemd worden. Ik heb een Lolaatje verloren, maar er een Dolly voor teruggekregen. Ik heb het afgelopen jaar bestaande vriendschappen verdiept en nieuwe gesloten. En, om het een hoogtepunt te noemen gaat misschien wat ver, maar ik heb ook een aantal vriendschappen verbroken…

Want wat ik in 2017 heb geleerd is om beter te luisteren naar mijn gevoel en lichaam. Onbewust heb ik in de voorgaande jaren patronen ontwikkeld en daar ook mensen bij verzameld die me niks brachten. Het zal ongetwijfeld de leeftijd zijn, maar je energie voorraad blijkt geen onuitputtelijke bron te zijn en echt leeg te kunnen raken. Het doel voor het nieuwe jaar is dan ook mijn geest en lijf te koesteren. Het goed te verzorgen, het de rust te geven die het nodig heeft en het niet om niks te delen. Dat betekent niet dat ik toekomstige bedpartners in rekening ga brengen, maar wel dat ik voor liefde kies. Over hoe ik dát ga doen, in het nieuwe jaar meer. We hebben een mooi project op de plank liggen over seks en gezondheid!

Lief zijn voor mijn lichaam door het niet voor lief te nemen betekent in mijn geval meer water dan Vodka, meer yoga dan Netflix en misschien zelfs wat minder Botox. Want onbevredigende vriendschappen kosten energie, maar een andere wijze les die 2017 me heeft geleerd is dat cosmetische behandelingen je lichaam ook kunnen uitputten. Waar ik iedereen adviseer de voorgeschreven adviezen voor een goed herstel ter harte te nemen, gelden die, in mijn beleving, niet voor mij. Ik kon best na een 4 uur durende BBL nog dezelfde avond uit eten. En de dag er na uit. Tijdens het herstel gewoon lekker blijven roken en vooral niet te veel groente eten. Ik heb het afgelopen jaar aardig wat in mijn lijf laten prikken, snijden en laseren en ineens was mijn lijf het zat. Al die behandelingen zijn kleine trauma’s waar je van moet herstellen. Goed van moet herstellen, door je lichaam de rust te geven die het nodig heeft. Een beetje behandeling is  topsport. Van het lopen van een marathon moet je lichaam bijkomen. Zo is dat met een operatie niet anders.

Dit jaar ga ik het beter doen. Liever zijn voor mijn lichaam. Al laat ik het daarbij niet verslonzen. Gelukkig sluit de verwachte trend op het gebied van cosmetische verfraaiingen prima aan bij mijn voornemens. Je hoeft namelijk niet per se meteen een mes of spuit in je lijf te zetten om er mooier uit te zien. Er zijn zoveel innovatieve behandelmethoden waarmee je een gelijkend resultaat kunt behalen als bij een operatie. Vaak laat het resultaat bij deze non-invasieve behandelingen iets langer op zich wachten, maar daartegenover is er minder of geen downtime. En dat is niet alleen heel praktisch, maar ook lief, voor je lijf.

Benieuwd naar de trends op het gebied van cosmetische verfraaiingen in 2018? We hebben een overzicht voor je gemaakt van wat wij denken dat de meest populaire behandelingen zullen zijn in het nieuwe jaar. Lees het artikel hier.

Lief zijn voor jezelf betekent ook doen wat je graag wilt en ja, daar gaat in één geval toch een mes (en beitel) aan te pas komen. Nog in het eerste kwartaal van 2018 ga ik onder het mes bij plastisch chirurg Joost Staudt voor mijn langgewenste neuscorrectie. En daar kun jij bij zijn. We gaan de operatie namelijk live streamen via Instagram. Kunnen jullie een oogje voor mij in het zeil houden als ik er onder lig.

Ik ben dankbaar voor wat het afgelopen jaar mij gebracht heeft. De levenslessen, mijn nieuwe tanden, het succes met wiemooiwilzijn en de mooie ontmoetingen. Ik kijk uit naar het nieuwe jaar, de nieuwe behandelingen en de kater van morgen.

FIJNE JAARWISSELING!

x Sietske

Reageer 3

 1. Lieve Sietske, wat een mooi stuk! Zo zijn er ook veel dingen die bij ons de revu hebben gepasseerd. Het was voor ons geen top jaar, maar wel een jaar dat doet zorgen voor een ander soort leven. Een leven met ons als gezin en mensen erbij die ons energie en blijheid geven.
  Ook ik ga liever, maar vooral gezonder voor mn lichaam zijn! Dat moet.
  Rest mij nog te zegge , ik heb genoten van je leuke collums en je humor.
  De beste wensen en veel gezondheid voor 2018 gewenst.

  Liefs Marlies en fam

 2. Post
  Author
 3. Pingback: SIETSKE ATSMA - wiemooiwilzijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *