FAQ the doctor Aletta de Wit

Sietske Atsma FAQ the doctor 3 Comments

In FAQ the doctor stellen we artsen en specialisten aan je voor. In deze FAQ the doctor Aletta de Wit, 27 jaar, cosmetisch arts en Orthomoleculair therapeut. Woont in Rotterdam maar werkt in Amsterdam.

Single/samen/getrouwd?
Alweer 7 jaar samen met mijn lover Mike.

Professie?
Cosmetisch arts & sinds kort ook officieel Orthomoleculair Therapeut. Ik werk bij de Injectable Kliniek Amsterdam in de gezellige Herenstraat!

Wat wilde je worden toen je klein was?
Juf, dolfijnentrainer en orthodontist. Ik had toen al moeite met me op 1 ding focussen.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?
De opleiding Geneeskunde aan het Erasmus MC, waarna diverse trainingen & masterclasses om mij verder te specialiseren binnen het Cosmetische vakgebied. Daarnaast heb ik onlangs de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut volgens de klinische Psycho-Neuro-Immunologie afgerond.

Wat vind je leuk aan je huidige werk?
Bovenaan staan met stip de leuke momenten en gesprekken die ik met mijn cliënten heb! Daarnaast de voldoening die het geeft wanneer je samen de voor- en nafoto’s bekijkt en iemand heel erg blij hebt gemaakt maar ook het feit dat dit vakgebied constant in ontwikkeling is en er dus altijd wel iets nieuws te leren valt!

Heb je nog werk gerelateerde ambities?
Mijn interesse in preventieve en complementaire geneeskunde is erg groot dus ik wil me hier in blijven verdiepen naast mijn werk als cosmetisch arts. Middels mijn instagram @doctor_aletta en nu ook via mijn persoonlijke blog op wiemooiwilzijn.nl probeer ik iets meer bewustzijn te creëren over het belang van gezonde voeding, leefstijl en een positieve mindset. Daarnaast zou ik heel graag willen werken met de PlexR in de nabije toekomst.

Is er iemand uit je vakgebied die je bewonderd?
Prof. Dr. Dwight McKee, deze arts is echt een wandelende encyclopedie en een pionier op het gebied van Integratieve Geneeskunde waarbij gekeken wordt naar de gehele persoon en reguliere en complementaire geneeswijzen worden gecombineerd voor een optimale behandeling. Het zou zo mooi zijn als de zorg in Nederland deze werkwijze ook landelijk meer zou gaan toepassen, er is gelukkig al wel steeds meer aandacht voor de rol van voeding bij het ontstaan van diverse klachten en ziektebeelden.. babysteps!

Wat vind je mooi?
Iemand die lacht.

Is er een bekend persoon die voor jou symbool staat voor schoonheid?
Adriana Lima, haar donkere haar met die lichte ogen.. prachtig!

Wat is je lievelingsliedje?

Wat doe je om zelf mooi te blijven?
Gezond eten, veel water drinken, sporten, (bijna) nooit een reinigingsritueel overslaan, goed insmeren met SPF.
Eigenlijk het hele rataplan dus.. 😉

Behandel je jezelf?
Botox doe ik bij mezelf, dat was de eerste keer best een beetje spannend, met klotsende oksels voor de spiegel op mezelf inpraten dat ik toch ook écht de andere helft nog moet prikken want van een half behandeld voorhoofd zullen de mensen om me heen wellicht een beetje raar opkijken.

Laat je dingen in het kader van schoon- en gezondheid?
Ja, als gezondheid geen issue was geweest dan at ik het liefst elke dag een reep Tony’s Chocolony..
en een vanille-choco muffin.. en een stuk monchou taart..Nu is dat dus maar af en toe, maar dan geniet ik er wel extra van!

Heb je een tip/advies in het kader van schoon- en gezondheid?
Cliché, maar wel echt mijn lijfspreuk: stop met roken! M’n vriendinnen worden soms echt gek van me haha.

Je hebt me geinspireerd, ik ga volgende week een helweek doen. Heb je nog een tip voor me?
Jazeker! Leg je wekker aan de andere kant van de kamer want de verleiding om hem uit te zetten wanneer die afgaat om 5 uur in de ochtend is érg groot..

Vul aan: wie mooi wil zijn… moet goed voor zijn/haar lichaam zorgen en lief zijn voor zichzelf!
Je bent al mooi zoals je bent, maar voor wat kleine tweaks hier en daar om je nog meer te laten stralen mag je natuurlijk altijd bij me langskomen. 😉

 

Aletta gaat vanaf deze maand vast een column schrijven op wiemooiwilzijn! Volg ons op social om als eerste een update te krijgen als haar column online staat.

Reageer 3

  1. Pingback: #1 COLUMN ALETTA - wiemooiwilzijn

  2. Zo leuk om te lezen! Was ik nog maar zo jong maar met 65 jaar doe ik mijn best en heb dat van jou geleerd! Thanx!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *