FAQ the doctor: Charley Huf

In FAQ the doctor vragen wij onze artsen en specialisten zich, aan de hand van een paar vragen, aan je voor te stellen. De cosmetisch artsen en plastisch chirurgen vallen onder de Westerse geneeskunde maar er bestaat nog een hele andere geneeskunde, de Oosterse. En die is ook inzetbaar bij onderhoud aan het uiterlijk. Charley Huf zorgt met haar naaldjes voor gezond- en schoonheid.

Hoe ben je met acupunctuur in aanraking gekomen?

Sinds ik een klein meisje was, ben ik gefascineerd door beauty producten en behandelingen en het effect wat deze op mensen kunnen hebben. Ik ben van origine schoonheidsspecialist en bleef me verbazen over wat mensen denken met crèmes te kunnen oplossen terwijl het onderliggende probleem onbehandeld blijft. Zonder de oorzaak van het probleem aan te pakken, welke vaak aan een energie disbalans ligt, kun je smeren wat je wilt maar het probleem zal daarmee niet oplossen. Nu kan ik beide behandelen en dat geeft veel voldoening. Eigenlijk zijn mijn twee grote passies samengesmolten in de cosmetische acupunctuur.

Kun je uitleggen wat jou zo gepassioneerd maakt over je vak?

Dat mensen beter worden. Het is geweldig het resultaat te zien, nog meer dan dat waarvoor ze komen. Met acupunctuur en lifestyle advies breng ik verbetering aan in het leven van mijn client.

Wat is je meest bijzondere of succesvolle ‘casus’?

Een meisje dat kwam voor een cosmetische behandeling. Zij vertelde mij dat ze al 7 jaar zwanger probeerde te worden. Met haar goedkeuring behandelde we haar hele energie huishouding en diezelfde maand nog raakte ze in verwachting!

Behandel je mannen anders dan vrouwen?

Ja, ik behandel zelfs elke vrouw anders dan de ander. Iedereen is uniek en samen gaan we op zoek naar een behandeling die past.

Is het mogelijk om Westerse geneeskunde met de Oosterse te combineren?

Ja, als de westers geneeskunde uit zijn ivoren toren komt en openstaat voor de bewezen resultaten. Als we ons samen verdiepen denk ik dat we een gigantische stap kunnen maken door de krachten van beide geneeskunden te bundelen.

Sommigen vinden acupunctuur eng of vaag. Kun je uitleggen wat acupunctuur ‘doet’?

Acupunctuur herstelt de energie balans van ons lichaam door naaldjes, ondiep en pijnloos, in de huid te steken. Zo kunnen we bepaalde energiebanen herstellen en blokkades opheffen.

Wat betekent schoonheid voor jou?

Dat je gelukkig bent met jezelf, en hoe je bent. Je wordt echt niet (on)gelukkiger van een rimpel meer of minder.

Heb jij zelf speciale beauty rituelen?

Ik zorg vooral voor balans doormiddel van voeding, acupunctuur en supplementen. Verder is het belangrijk de huid goed te reinigen en een actieve dag- en nachtcreme te gebruiken. Ik zweer trouwens bij Bitterzout baden! Door 2x per week met 300gram bitterzout te badderen ontgift je van zware metalen en het de magnesium heeft een ontspannend effect.

Je hebt een tijd op Bali gewoond. Hoe kwam je daar terecht? En waarom ben je teruggekomen?

Voor de liefde! Mijn grote liefde woonde daar en zelf dacht ik daar meer te kunnen leren op het gebied van acupunctuur. Echter zijn we in Nederland juist verder ontwikkeld op dat gebied. Terwijl ik echt dacht dat dit andersom zou zijn.

Wat is de meest bijzondere plek op aarde voor jou en waarom?

Bali, de energie en ‘way of life’ spreken me erg aan.

Wat wilde je vroeger worden?

Geheim agent, omdat ik graag door mensen heen kijk.

Hoe zie je jezelf over 15 jaar?

Geen idee, als ik mijn klanten maar kan blijven helpen. Daar zal ik altijd trouw aan blijven en dat maakt mij gelukkig.

 

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van al het nieuws op het gebied van (gezond- en) schoonheid. 

Verwant bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *