HET LEED DAT IJDELHEID HEET

Ik lijd aan ijdelheid en ik geloof dat ze zeggen dat die eigenschap één van de zeven hoofdzonden is. Nu bega ik vele zonden, maar mijn getut is onschuldig.

Dat wil zoveel zeggen dat ik er anderen geen kwaad mee doe. Wel word ik soms met de consequenties van mijn ijdele getut geconfronteerd. Ik vertel je over twee van die voorvallen.

LIPPEN

Ik ben geboren met een volle mond. Als er iets aan mijn lichaam is dat eigenlijk al perfect was zonder er aan te sleutelen, waren het mijn lippen. Toch kon ik het niet laten om zo’n 10 jaar geleden een arts (noem geen namen) zijn naald in mijn bovenlip te laten prikken. Terwijl ik dit opschrijf realiseer ik me overigens dat ik op die dag meerdere zonden aan het begaan was. Voorafgaand aan de behandeling die ochtend, rolde ik rond sluitingstijd een nachtcafé uit na het gulzig achteroverslaan van een drankje, of twee. De hierop volgende misère had misschien zelfs wel voorkomen kunnen worden had ik me braver gedragen.

Zonder me verdiept te hebben in de behandeling of het product dat gebruikt zou worden ben ik richting kliniek gegaan. Op mijn verzoek injecteerde de dokter een filler door kleine prikjes in het contour van mijn bovenlip te zetten. Terwijl de arts aan het prikken was attendeerde hij mij op de kans dat er eventueel zwelling zou kunnen ontstaan. Binnen 10 seconden zwol mijn bovenlip zo op dat ik voor de komende 2 weken alleen nog adem kon halen door mijn mond. 

Eigen schuld, dikke lip.

Wat nu echt de reden was van deze gigantische zwelling durf ik niet met zekerheid te zeggen. Wat ik van deze ervaring wel heb geleerd is dat je je goed moet inlezen voor je een behandeling ondergaat. Laat je informeren over het product en de arts. De titel cosmetisch arts is niet per definitie een garantie op een goede behandeling. Check altijd of een cosmetisch arts is aangesloten bij de NVCG en informeer naar ervaringen van anderen. Of neem contact op met ons.

BORSTEN

Eerder al heb ik verteld over mijn platte bovenkant. Ik heb op vrij jonge leeftijd de natuur een handje geholpen. Ik was er zeker van dat ik niet zo plat door het leven wilde. Hoe blij ik ook was, en trouwens nog ben, ik heb toen wel bijzondere borsten gekregen. Anatomische implantaten, 320cc, voor de spier geplaatst. So far, nog niks bijzonders. Na de operatie bleek al snel dat de vorm van mijn borsten een beetje raar was. Jammer genoeg was de operatie uitgevoerd door een plastisch chirurg die behoorlijk sociaal incapabel was en mij afpoeierde met ‘het komt wel goed’. Dat is het nooit gekomen. Mijn implantaten zijn na de operatie gaan draaien. De rechter een kwartslag en de linker zat ondersteboven. I kid you not! 

Op zich was ik blij met mijn borsten, in kleding zag je er niks van dat ze gedraaid waren en aangezien mijn plastisch chirurg vond dat er niks aan de hand was, kreeg ik een corrigerende operatie niet vergoed. Ik heb daardoor toch bijna 15 jaar met mijn gedraaide borsten rond gelopen.

Gelukkig zijn de plastisch chirurgen tegenwoordig communicatief vaardiger waardoor het heel goed mogelijk is in overleg te gaan. Er is inmiddels veel meer keuze in vorm van implantaten en een goede arts zal samen met jou een behandelplan opstellen waarbij er geluisterd wordt naar jouw wensen.

Laat je niet afschrikken door deze ervaringen. Dit zijn slechts twee slechte ervaringen tegenover vele behandelingen die ik heb ondergaan waar ik heel tevreden over ben. Belangrijk is je te realiseren dat er bij iedere behandeling kans is op complicaties. Bezoek kundige artsen en laat je goed informeren over de behandeling die je wilt ondergaan.

Je snapt natuurlijk wel dat alcohol, voor een bezoek aan de cosmetisch arts, over het algemeen niet aan te raden is.

 

Wil je advies over een behandeling? En wil je door de beste arts behandeld worden? Neem hier contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *