Ik ben knap

Alle sociaal gewenste bescheidenheid ten spijt, ik weet dat ik hartstikke knap ben.

Knap lastig. Zelf heb ik daar weinig last van. Ik doe gewoon waar ik zin in heb. Mijn omgeving heeft er soms wel last van. En dan heb ik het vooral over mijn geliefde mama Aaltje. Die heeft het echt zwaar te verduren gehad. Ik was een ongehoord lastige puber. Kan ik, nu ik op zich best volwassen ben, inderdaad gewoon doen waar ik zin in heb, als puber hoor je naar je ouders te luisteren en te doen waar zij hun zinnen op hebben gezet. Je zou kunnen denken dat er een moeilijke, zware jeugd aan mijn opstandigheid ten grondslag ligt maar that is niet de kees. Ik heb een hele fijne jeugd gehad waarvoor ik mijn moeder immer dankbaar ben. Ik hield en houd gewoon van reuring.

Om dat ongehoorde pubergedrag toch enigszins te temmen zijn er wat therapietjes tegen aan gegooid. Leuk was anders maar ook hier dankbaarheid voor de opgedane zelfkennis. Waar ik echter het meest aan heb gehad is acupunctuur.

Op mijn 13e lag ik voor het eerst op de behandeltafel bij een traditioneel acupuncturist. Wat het precies deed, werd me uiteraard uitgelegd, is me tot op de dag van vandaag nog steeds niet helemaal duidelijk. Dát het wat deed daar ben ik heilig van overtuigd. Het maakte me rustig(er) en lichamelijk sterker. Ik was nog steeds lastig maar meer in balans. Ging ik toentertijd wekelijks naar de acupuncturist nu nog een paar keer per jaar als ik even uit balans ben. Het lastig zijn heb ik inmiddels geaccepteerd als onderdeel van mijn zijn en weet ik over het algemeen beter te doseren. Toch heb ik regelmatig momenten dat m’n yin en yang de strijd met elkaar aangaan. En acupunctuur is dan de scheidsrechter die de boel weer een beetje sust.

Little did I know, acupunctuur helpt niet alleen bij het innerlijke maar is ook in te zetten voor het uiterlijke. En zie daar, daar gaat mijn ijdele hart harder van kloppen. Want leuk hoor in balans zijn, ik heb er ook graag een knappe kop bij. Niet iedere acupuncturist is bedreven in zowel het innerlijk als het uiterlijk met naalden te behandelen. Wel Charley. Charley Huf is haar eigen PR campagne. Ik ben weinig mensen tegengekomen waarbij het innerlijk zo goed matcht als bij het uiterlijk. Zij is namelijk echt knap.

Wederom is me het hoe uitgelegd maar ook nu weet ik er het fijne niet van. Je kunt met acupunctuur rimpels en veroudering tegen gaan. Zonder dat daar Botox of een facelift aan te pas komt. Voor het hevige verval zou ik persoonlijk evengoed grof geschut inzetten maar ben je daar (nog) niet aan toe biedt acupunctuur dus uitkomst. Cosmetische acupunctuur belooft minder wallen, minder rimpels, een beter doorbloede huid en een mooie glow.

Benieuwd of cosmetische acupunctuur ook iets voor jou is? Neem contact met ons op!

 

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN OVER ONZE BEHANDELINGEN?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date!

Verwant bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *