In the blink of an eye

Sietske Atsma BLOG

Het is dubbel. Het is intens droevig dat ik geen 23 meer ben, maar aan de andere kant omarm ik het ouder worden. De meningen zullen er over verdeeld zijn, maar ik vind mezelf een leuker mens dan 10 jaar geleden. Hangende oogleden daarentegen, niet zo leuk.

Opgedane ervaringen hebben me gebracht naar waar ik nu ben en daar ben ik content mee. Zeker, er is nog het een en ander te verbeteren, maar daar heb ik nog de rest van mijn leven voor. Laten we niet niet op de zaken vooruit lopen.

Wat ik onlangs heb verbeterd, zijn mijn ogen. Een ooglidcorrectie stond eigenlijk pas voor jaren later op het programma maar, ouderdom besluipt je zonder je het in gaten hebt. Op een dag word je wakker en krijg je toch verdomme die ogen niet meer helemaal open. Lijkt het eerst nog een trap na van een avondje doorzakken, na een poos komt het besef dat dit het verval is. 

Een bovenooglidcorrectie is een relatief simpele ingreep. Uitgevoerd door een kundig plastisch chirurg, onder lokale verdoving, met minimale herstelperiode en zonder grote kans op complicaties sta je binnen een uur weer buiten. 

De ingreep zelf, dat gaat zo…

De plastisch chirurg brengt een Twiggy-achtige tekening op de oogleden aan om te markeren hoeveel huid er weggehaald wordt. Doormiddel van lidocaïne (een zelfde soort verdoving als een tandarts gebruikt) worden de oogleden verdoofd. Dit is het minst prettige gedeelte van de ingreep. Het zijn venijnige prikjes en de verdovingsvloeistof loopt soms in het oog wat een brandend gevoel kan geven. De verdoving werkt zo goed als direct en de plastisch chirurg kan dan aan het werk. Overtollig huid en soms een klein reepje spier wordt verwijderd. Bereid je voor op een raar luchtje, dat is het dichtschroeien van de bloedvaatjes. Dat knettert en stinkt; naar verbrande oogleden. Tenslotte wordt de huid gehecht met een dunne hechtdraad en afgeplakt met kleine pleisters. 

Lees meer over een ooglidcorrectie

Heb je een vraag over een ooglidcorrectie We adviseren je graag kosteloos en plannen desgewenst een consult voor je in.