In the blink of an eye

Het is dubbel. Aan de ene kant ben ik intens droevig dat ik geen 23 meer ben aan de andere kant omarm ik het ouder worden. De meningen zullen er over verdeeld zijn maar ik vind mezelf een leuker mens dan 10 jaar geleden. Ik ben (iets) rustiger, socialer betrokken en weet beter wat ik waard ben. Opgedane ervaringen hebben me gebracht naar waar ik nu ben en daar ben ik content mee. Zeker, er is nog het een en ander te ontwikkelen en verbeteren maar daar heb ik nog de rest van mijn leven voor. We moeten niet op de zaken vooruit lopen natuurlijk.

Wat ik onlangs heb verbeterd zijn mijn ogen. Een ooglidcorrectie stond eigenlijk pas voor jaren verder op het programma maar, ouderdom besluipt je zonder je het in gaten hebt. Op een dag word je wakker en krijg je toch verdikkie je ogen niet meer open. Lijkt het eerst nog een trap na van een avondje doorzakken. Na een poos komt het besef dat dit dus het verval is. Nogmaals, ik omarm mijn ouderdom maar wel op mijn manier. Want ouder worden is niet erg maar ik ben 33 en zo wil ik er ook graag uitzien. Die overhangende oogleden maken me zeker wel een jaar of 37-en-een-half en dat gaat te ver.

Een bovenooglidcorrectie is een relatief simpele ingreep. Uitgevoerd door een kundig plastisch chirurg, onder lokale verdoving, met minimale herstelperiode en zonder grote kans op complicaties sta je binnen een uur weer buiten met je nieuwe kijkers. Appeltje-eitje.

De ingreep zelf, dat gaat zo…

De plastisch chirurg brengt een Twiggy-achtige tekening op de oogleden aan om te markeren hoeveel huid er weggehaald wordt. Doormiddel van lidocaïne worden de oogleden verdoofd. Dit is het minst prettige gedeelte van de ingreep. Het zijn wat venijnige prikjes en de verdovingsvloeistof loopt soms in het oog wat een brandend gevoel kan geven. De verdoving werkt zo goed als direct en de plastisch chirurg begint dan aan het snij en knip werk. Overtollig huid en vaak een klein reepje spier wordt verwijderd en bloedvaten dichtgeschroeid. Het dichtschroeien van bloedvaten gebeurt door middel van een diatermieapparaat (soort soldeerboutje). Dat knettert en stinkt, naar verbrande oogleden. De huid wordt gehecht met een dunne hechtdraad en afgeplakt met kleine pleisters.

Ook hangende bovenoogleden? Lees hier meer ervaringen van hen die je zijn voorgegaan.

X Sietske

I must confess… Ik heb vals gespeeld. Mijn ooglidcorrectie is uitgevoerd toen ik onder zeil was voor mijn borsten. Heb wel veel cliënten bijgestaan en handjes vastgehouden bij de correctie onder lokale verdoving. Zij kunnen bovenstaand verhaal vast beamen. Appeltje-eitje toch?

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN OVER ONZE BEHANDELINGEN?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date!

Verwant bericht

Reageer 1

  1. Pingback: FAQ the doctor: SINDY PLINSINGA - wiemooiwilzijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *