JANNE-LOUISE TAKS

Soms kruisen er mensen je pad waar je meteen van onder de indruk bent. Bijzondere mensen, lieve mensen, inspirerende mensen. Mooie mensen. Hier een mooi portret. Janne-Louise Taks zet zich in voor een mooier en leuker Amsterdam, draait samen plaatjes met Yv als DJ-duo Yv & Louise en is moeder van dochter Maxe.

Waar woon je? Ik heb tot mijn 7e in Botswana (Afrika) gewoond en ben daarna naar Breda verhuisd. Ik heb in Utrecht gestudeerd en woon nu 7 jaar in Amsterdam. Omdat mijn vader in Zuid-Afrika woont, gaan we daar regelmatig heen en ik ben echt verliefd op Kaapstad. Een droom is om een tijdje in Kaapstad te wonen, maar in Amsterdam is het ook goed toeven.

Kun je iets vertellen over je gezinssituatie? Ik woon samen met mijn grote liefde Timon, ons dochtertje Maxe en ons katje Toulouse. Ik geloof er heilig in dat je het leven draait om ‘liefde’; voor je vrienden, ‘grote liefde’ en familie. Ik vind het daarom heel belangrijk om zoveel mogelijk tijd met vrienden en familie door te brengen. Het meest blij word ik (na Maxe en Timon) dan ook van borrelen met vrienden, festivals, reizen, nieuwe mensen ontmoeten en geïnspireerd raken.

Heb je een hobby? Ik ben vorig jaar met een vriendinnetje begonnen met draaien en dat is echt heel cool. Met oprechte bescheidenheid durf ik wel te zeggen dat we een goed dj duo zijn. We hebben al op een huwelijk mogen draaien en dat was fantastisch. Van muziek wordt je blij dus heel leuk om daar nu zo mee bezig te zijn. Daarnaast geeft het echt een kick als mensen op jouw muziek los gaan.

Heb je een doel, een missie zelfs misschien? Ik geloof wel een beetje in Karma; wat je geeft krijg je op een manier weer terug. Ik probeer daarom zo positief, oprecht en open mogelijk door het leven te gaan. Ik geloof dat dat je zo mensen aantrekt die like-minded zijn en er zo meer geluk op je pad komt.

Wat voor werk doe je? Ik werk bij het Strategieteam van Amsterdam. We volgen o.a. belangrijke trends en kijken naar internationale steden als Parijs, London, New York om te bepalen hoe we Amsterdam een nog mooiere en leukere stad kunnen maken.

Wat betekent schoonheid voor jou? Een mooie warme uitstraling hebben. Super cliché maar schoonheid zit van binnen en buiten. Als je je goed voelt, straal je en zie je er veel mooier uit. Want al heb je nog zo’n perfect gezicht, met een zure blik erop, ben je toch echt minder mooi.

Wat is je lievelingsliedje? Digitaline – Africa.

Wat vind je vriend het mooist aan je? Geen idee, ik heb het gevraagd en hij zei dat hij niet kon kiezen (jaja;))

Leef je gezond? Ik heb altijd wel gezond gegeten en probeer iedere week minstens twee keer te sporten. Maar ik hou net teveel van borrels, festivals en feestjes om mezelf echt als gezond te zien.

Wat eet je wel/niet? Alles eigenlijk wel, maar eet de laatste tijd bijna geen vlees meer (zeg ik met een meatloaf in de oven).

Wie vind jij knap? Penopele Cruz en Adriana Lima.

Wat vind je mooi aan een man? Ik kan een mannenrug heel mooi vinden als die een beetje gespierd is. Te gespierd vind ik over het algemeen niet zo mooi. Ik hou zelfs van een klein bourgondisch buikje.

Waar ben je het meest trots op? Op ons dochtertje Maxe. Ze is zo lief.

Wat vind je belangrijk bij het ouder worden? Mijn moeder (61) ziet er echt nog heel goed uit
voor haar leeftijd. Ze heeft zich altijd goed verzorgd, sport nog vaak en eet gezond.

Wat doe je aan je uiterlijk? Ik ben zelf een beetje eigenwijs op dit vlak omdat ik niet geloof in gezichtcremes onder mom van ‘wat je niet eet, moet ik ook niet op je huid smeren’. Ik probeer zoveel natuurlijke producten te gebruiken en gebruik ipv crème olie. Ik maak zelf gezichtsmaskers van avocado, kiwi en honing. Het gebeurt dan ook geregeld dat mijn vriend me aantreft met een gezicht onder de avocado en kiwi. Een paar keer per jaar laat ik het aan de professionals over en neem ik een facial/bindweefselmassage. Ik wil binnenkort misschien een peeling laten doen. Een vriendinnetje van mij doet dat en haar huid ziet er echt prachtig uit.

Ik denk dat naar mate je ouder wordt het steeds belangrijker om je huid goed te onderhouden en regelmatig professioneel te laten verzorgen.

Ik heb een vriendin waarmee ik altijd ‘’beauty’’ tips uitwissel. En dan met name tips om rimpels te voorkomen. Zij woont nu op Bali, maar de tips blijven onverminderd door komen. Bijvoorbeeld dat je door een wit oogpotlood te gebruiken je oogwit witter lijkt. Of dat het eten van een blikje tomatenpuree per dag rimpels voorkomt. We proberen zoveel mogelijk uit, hoewel dat blikje per dag niet lang heeft geduurd.

Wie mooi wil zijn moet…. Relaxt zijn! Stress is echt funest voor je huid. En blij, want dan straal je en ben je op je mooist.

 

Meer mooie mensen zien? Check hier onze mooie portretten op You Tube.

Verwant bericht

Reageer 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *