JOSH VELDHUIZEN

Sietske Atsma MOOI PORTRET Leave a Comment

Soms kruisen er mensen je pad waar je meteen van onder de indruk bent. Bijzondere mensen, lieve mensen, inspirerende mensen. Mooie mensen. Hier een mooi portret.

Haar naam kende we van haar kledinglijn, dat daar zo’n jonge mooie vrouw achter zit, dat wiste wij toen nog niet. Wij hebben Josh voor het eerst ontmoet bij Doctors Inc. in Amsterdam en waren meteen onder de indruk van haar voorkomen. Met recht een bijzondere vrouw! In dit ‘diepte’ interview vragen wij haar hoe ze haar schoonheid behoudt en wat voor haar schoonheid betekent.

Josh (30) is de vrouw achter het modehuis Josh V, woont op de Zuidas in Amsterdam en is tot over haar oren op Nick Amann.

Wat vind je mooi? Een combinatie van zelfverzekerdheid, vrolijkheid en een stralende persoonlijkheid. Klinkt cliché, maar bijna alles wat ik mooi vind, komt van binnen uit.

Wie vind je mooi? Nick Amann (mijn vriend), de allermooiste man die ik ooit heb ontmoet. Van binnen en van buiten. Ik verdrink zo’n beetje in zijn prachtige ogen en mijn hart wordt verwarmd door zijn fijne karakter. Een mooi mens zijn heeft er ook mee te maken dat je een mooie persoonlijkheid hebt. Iemand kan nog zo’n perfect uiterlijk hebben, maar als iemand een nare persoonlijkheid heeft, kan ik diegene onmogelijk nog mooi vinden. En dat werkt dus ook andersom bij mij!

Vind je jezelf mooi? Jawel. Blijft lastig om te zeggen, omdat ik mijzelf elke dag in de spiegel zie, en dus ook alle kleine dingetjes die ik minder mooi vind, maar volgens Nick ben ik de allermooiste en dat hij dat vindt is voor mij het belangrijkst natuurlijk. Maar zoals ik al zei, mooi zijn komt voor een groot deel van binnenuit. Ik merk écht dat als ik vrolijk ben, ik meer lach, dat ik mijzelf dan knapper vind.

Hoe belangrijk is je uiterlijk voor je? Voor mij best wel belangrijk. Ik doe er ook wel mijn best voor om er zo goed mogelijk uit te zien. Ik leef en eet zo gezond mogelijk, gebruik producten om mijn huid te verbeteren, ga regelmatig naar de kapper, draag make-up, dat soort dingen. Dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij mijn vak. Ik zit in de mode en dan ben je dagelijks bezig met mensen mooier maken, maar dan aan de hand van een passende outfit. Als mijn haar goed zit en ik een mooie outfit aan heb, voel ik mij prettig, maar het is zeker niet zo belangrijk als mijn gezondheid bijvoorbeeld.

Durf je zonder make-up de deur uit?

Ja hoor, vandaag nog. Dan heb ik een kantoor-dagje, zonder belangrijke afspraken buiten de deur, dan vind ik het geen probleem. Of boodschappen doen, of naar de gym, daar hoef ik ook niet per se een make-upje voor op. Maar als ik een diner of lunchafspraak heb, of andere belangrijke meetings, dan zorg ik ervoor dat ik er gewoon verzorgd uitzie, en daar hoort wat mij betreft ook een mascara’tje bij!

Wat doe je voor het onder- en behouden van je schoonheid?

Josh aan het infuus!

Ik ga met enige regelmaat naar mijn kapper voor een ‘touch up’ bij Cosmo en af en toe langs bij de kliniek aan de Falckstraat voor diverse behandelingen. Ook ben ik om de twee maanden bij Jennifer Hoeve te vinden, mijn haarstylist, ik heb een haarverlenging namelijk en zij zorgt voor al mijn volume! Daarnaast heb ik om de drie weken een afspraak bij Electa voor mijn gelnagels. En dit zijn de zichtbare dingen die ik doe. Maar ik eet dus ook relatief gezond, ik ben dol op groente en fruit bijvoorbeeld. Ik gebruik elke dag factor 50 (zit in mijn BB crème en dagcrème), zelfs in de winter. Daarnaast mediteer ik, dat helpt ook, want van stress wordt niemand knapper. Dankzij meditatie kan ik veel beter tegen alle hectiek en lange dagen op kantoor. Goed en lang genoeg slapen is ook superbelangrijk! Helaas schiet dat laatste er nog weleens bij in…

Wat laat je voor het behoud van je schoonheid? Ik snoep en snack heel weinig, en drink weinig alcohol. Ik eet zo gevarieerd mogelijk en heel bewust, drink liters water per dag in plaats van frisdrank. Verder ga ik dus nooit met mijn gezicht vol in de zon, zelfs niet op vakantie. Dat soort dingen, maar verder ben ik mij niet heel bewust van dingen die ik laat, maar vind ik ze misschien heel vanzelfsprekend.

Heb je wel eens iets cosmetisch aan jezelf laten verfraaien? Nou, alleen een paar kleine dingetjes die van tijdelijke aard zijn. Ik laat mij altijd wel heel goed informeren en verzorgen bij de knappe dokters op de Falckstraat. Ik heb bijvoorbeeld mijn lippen wat voller laten maken, daar ben ik ontzettend blij mee! Niemand ziet het echt, maar ikzelf wel, en daar gaat het bij mij om. Verder geen spannende dingen, hoor. Ik vond het eigenlijk al behoorlijk spannend toen ik onlangs gaatjes in mijn oren bij liet piercen, laat staan dat ik iets drastisch aan mijzelf zou durven te veranderen. Maar ik ben er absoluut niet op tegen als iemand dat wel besluit te doen overigens, als hij of zij zich daar beter door voelt, mits het netjes gedaan wordt en in balans is allemaal.

Je reist veel, nu naar China. Verschilt het schoonheidsideaal daar van het onze? Enorm! In China wil iedereen bijvoorbeeld zo bleek mogelijk zijn, letterlijk een lichte huidskleur hebben, terwijl de meeste Europeanen toch de zon opzoeken en een lekker bruin kleurtje willen krijgen. Een zonnebank of spraytan is het héél vreemd in China, men loopt juist met een parasolletje naar buiten als de zon een beetje schijnt. En dat is maar een voorbeeld, want er zijn nog veel meer verschillen te noemen. Alleen de ‘verwesterde’ Chinezen begrijpen de schoonheidsidealen die wij hier kennen. Al zijn er ook wel overeenkomsten hoor, zoals jeugdigheid en een slank figuur.

Ik (Sietske) heb onbewust jouw logo op mijn lijf getatoeëerd, een pistool. Voor mij heeft het hoogstwaarschijnlijk een andere betekenis dan voor jou. Waar staat het logo voor? Het gunlogo wat JOSH V had – we gebruiken deze sinds anderhalf jaar niet meer wegens economische redenen – stond voor stoerheid. Ik wilde graag een vrouwelijk modelabel neerzetten, met een stoer randje. Heb destijds zelf ook op het punt gestaan ergens een gun te laten tatoeëren, maar ik vond het dus doodeng en was veel te bang dat ik spijt zou krijgen. Héél cool dat jij dat wel hebt gedaan! Ik ben nog steeds aan het nadenken hoe ik mijn stoere kant meer kan laten zien in mijn uiterlijk! Ik doe best stoere dingen vind ik zelf, ook ondernemen en de risico’s die daarmee gepaard gaan zijn heftig, maar ondertussen zie ik er alles behalve stoer uit! Mijn rebelse, mega coole zusje heeft meer lef wat dat betreft en overtuigde mij ervan om de dag voor mijn 30ste verjaardag drie piercings in mijn oren erbij te nemen. Ik voel mij sindsdien zeker 10% stoerder, haha!

Vul aan; wie mooi wil zijn…. Moet vooral happy zijn en zorgen voor een mooie balans in je leven.

Overweeg je een cosmetische ingreep? Dan is het misschien goed om eerst onze podcast te beluisteren. Sietske gaat voor de podcast wekelijks in gesprek met diverse gasten over de maakbaarheid van het lichaam, het huidige schoonheidsideaal en de valkuilen van het nastreven van dat ideaal. De podcast luister je via deze link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *