KARLIJN VISSER

Soms kruisen er mensen je pad waar je meteen van onder de indruk bent. Bijzondere mensen, lieve mensen, inspirerende mensen. Mooie mensen. Hier een mooi portret van Karlijn Visser. Journaliste en 1 van de 2 achter Holistik.

Kun je jezelf introduceren? Ik ben Karlijn Visser (30) en samen met mijn compagnon en beste vriendinnetje Evelyn van Hasselt hebben we begin 2016 online magazine Holistik opgezet. Als ‘A guide to the greater you’ brengen we spiritualiteit en wetenschap samen in de artikelen die we dagelijks publiceren. Alles om onze lezeressen te helpen de meest stralende versie van zichzelf te worden.

foto @ Tom ten Seldam

Hoe is Holistik.nl ontstaan? We hebben een achtergrond in de wereld van glitter & glamour. Met ons vorige bedrijf Friends of the Brands maakten we goodiebags, organiseerden we influencer events en stonden we regelmatig zelf op een rode loper. Na 7 jaar was het hoog tijd om ons werk – waar je toch vijf dagen per week mee bezig bent – meer kloppend te maken met onze binnenkant. Evelyn en ik liepen beide in een bepaalde levensfase rond met grote levensvragen. Het telkens boven onszelf uitstijgen geeft het leven ‘zin’ kwamen we achter. Toen ik het leven zo ging zien, werden ook de lastige situaties ineens een kans om te groeien. Daarnaast hebben we beide als (freelance) lifestyle journalist gewerkt. Het schrijven was dus altijd al een grote liefde. Nu combineren we dagelijks spiritualiteit met wetenschap. Heel gaaf! Zelfs mannen slaan hierop aan.

Jullie organiseren sinds kort ook events, kun je daar iets over vertellen? Events organiseren zit in ons bloed en kunnen we. Waarom dan niet onze kennis en ervaring gebruiken voor iets goeds. Vanuit die gedachten hebben we laatst ons eerste Reform House georganiseerd: een plek waar ‘conscious people good brands’ ontmoeten, in de hoop op een kruisbestuiving. Zo zorgen we er samen voor dat deze duurzame, sociale of eerlijke verhalen achter merken de wereld in komen.

Wij vinden het soms lastig om een balans te vinden in werk en vrije tijd. Ben jij goed in het verdelen van prive en werk? Heb je tips? Appen bijvoorbeeld doe ik alleen nog maar vanaf mijn laptop, scheelt bergen tijd en een zere nek. Daarnaast lukt het me niet meer om altijd te reageren op apps of mail. Ik kon me daar schuldig over voelen, maar het heeft geen zin. Een dag heeft maar een x aantal uur waarop je productief bent. Prioriteiten stellen is een must als je grote dromen hebt en deze waar wil maken. Prive en werk lopen bij mij kris kras door elkaar heen. Ik ben het gelukkigst met een goede kop koffie voor mijn neus, een gezellig cafeetje waar ik kan werken en een briljant idee voor een artikel dat ik en ce moment op papier wil gaan zetten.

foto @ Tom ten Seldam

Ben je altijd al van de yoga en het veganistische geweest? Nadat ik mijn eetstoornis rond mijn 18e heb overwonnen ben ik anders naar voeding gaan kijken. Op alleen pepermunt en cola light wilde ik niet meer leven. Dat was een aanleiding om me in de helende kracht voeding te gaan verdiepen. Yoga ben ik actief gaan beoefenen in de laatste jaren van mijn Friends of the Brands tijd. Het heeft me enorm geholpen om dichter bij mezelf te komen. Veganistisch eten vind ik heerlijk maar aan labels doe ik niet. Je kunt mij dus gerust spotten met een stuk kip of zalm voor mijn snufferd. Al zijn die keren in de maand echter wel op één hand te tellen. Ik eet waar ik zin in heb. Gelukkig is dat 90% van de tijd toch wel gewoon gezond spul.

Heb je een holistische zonde? Oef, even denken… Volgens mij gaan die twee niet zo lekker samen haha. Laten we het erop houden dat ik best wel behoorlijk kan doorslaan in het verzamelen van gezondheidsspulletjes: van waterfilter tot anti-stralingssysteem. Je vindt het allemaal in Casa Visser. En serieus: ik geloof er allemaal heilig in. Tot groot vermaak van Evelyn haha die het met een korreltje zout neemt. Zo houden we elkaar in balans.

Waar ligt voor jou de grens in het verfraaien van jezelf? In een gezond lichaam snijden en er iets onnatuurlijks aan toevoegen is voor mij een brug te ver. Verder ben ik niet tegen het verouderingsproces vertragen op een gracieuze manier met af en toe een klein prikje.

Weet jij waarom, nog steeds, oppervlakkigheid en je uiterlijk belangrijk vinden nog zo aan elkaar verbonden zijn ?Waarschijnlijk komt dat door beelden die we vanuit de media opgelegd krijgen.

Vind je je uiterlijk belangrijk? Zeker. Met verzorgd voor de dag komen is niets mis mee toch? Uiteindelijk draagt dat mede bij aan mijn gevoel van zelfliefde en zelfvertrouwen.

Wat is je lievelingsliedje en waarom? ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij vind ik ongelofelijk mooi. Elke keer als ik het hoor voel ik tranen. Het liedje raakt telkens een andere laag in mij.

Het mooiste boek dat je ooit las? Dat is Elf Minuten van Paulo Coelho. Een boekje dat ik in één ruk uitlas. Ik las het zo’n tien jaar geleden op een moment dat ik niets begreep van het Amsterdamse snelle ‘date circuit’ waar ik zelf in mee draaide. En toch ook weer niet. Raar en onbegrepen voelde ik me. Tot ik dit boek las waarin het hoofdpersonage Maria precies de liefde beschreef waar ik zo naar snakte en niet kon vinden. Het was een bevestiging dat het bestond.

Wat vind je het mooiste aan jezelf? Het feit dat mijn binnenkant steeds meer in sync komt met mijn buitenkant. Ik zie vaker lichtjes in mijn ogen wanneer ik in de spiegel kijk :-).

Vul aan; wie mooi wil zijn… staat met een flink portie relativeringsvermogen als een zonnetje in de wereld. Ik kwam deze quote onlangs tegen die me is bijgebleven: The gravity of the battle means nothing to those at peace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *