KOM OP, MEID.

In de mooimaak business ligt de focus over het algemeen op het beloofde eindresultaat. Waar vaak aan voorbij wordt gegaan is wat er gebeurt als het eindresultaat niet is als beoogd.

Dat ligt niet per se aan de behandelend arts. Jazeker, de arts heeft een commercieel belang om jou de behandeling te verkopen, maar een goede arts zal je altijd op de risico’s wijzen en de beste artsen sturen je zelfs ongeopereerd naar huis als je vraag niet realistisch is. Eigenlijk zijn wij zelf, als consument, degenen die niet genoeg stil staan bij de kans op complicaties bij een operatie of behandeling.

Vanochtend las ik een oproep van een dame in een groep op Facebook. Of iemand wist waar ze online fillers kon bestellen, want op de site waar ze die normaal bestelt kan je tegenwoordig alleen nog maar met creditcard betalen. Wow. Ik probeer me niet te druk te maken om wat andere mensen doen, maar in dit geval zou ik de dame in kwestie het liefst opzoeken. Nu meteen. Ik zou bij haar aanbellen, haar bij haar schouders vastpakken en diep in de ogen kijken om wat ik haar wil vertellen kracht bij te zetten, ‘Meid, doe niet zo dom’. Ik zou haar de beelden die op mijn netvlies gebrand staan van filler-gone-wrong, telepathisch over willen brengen. Zodat ze zou zien wat er gebeurt als er per ongeluk filler in een bloedvat terecht komt. Dat is niet fraai kan ik je vertellen.

Onlangs publiceerde we de column van cosmetisch arts Tom Decates op wiemooiwilzijn. Daarin legt hij uit wat een complicatie precies is en geeft een aantal tips hoe je er voor kunt zorgen het risico op complicaties te minimaliseren. Vrij voor de hand liggende tips, als ‘ga naar een arts die is aangesloten bij een vakvereniging’, ‘zorg dat je met een filler wordt behandeld die van goede kwaliteit is’ en ‘laat je niet injecteren met een permanente filler’. Waar hij niks over zegt is dat de behandeling door een arts uitgevoerd moet worden. Waarschijnlijk heeft hij daar niet eens bij stilgestaan. Logisch want een totaal overbodig advies. We mogen er inmiddels toch wel vanuit gaan dat wij, de consumenten, op z’n minst zo verstandig zijn dat we een filler behandeling door een arts laten uitvoeren? Liefst door de beste arts, maar als je dat niet kunt betalen dan in godsnaam toch door een arts überhaupt.

 

 

Jullie weten dat ik niet vies ben van een cosmetisch verfraaiingkje en dat ik vind dat cosmetische verfraaiingen ok zijn. Je mag jezelf verfraaien en zolang dat op een verantwoorde manier gebeurt mag je zover gaan als je zelf wilt. Het is tenslotte jouw lichaam. Baas over eigen lijf. Neem dat lijf alleen niet voor granted, wees er zuinig op. Dat betekent zoveel dat je niet moet besparen op kwalitatief goede zorg. Een goede behandeling kost nu eenmaal geld en vaak niet weinig.

We vragen in onze interviews op wiemooiwilzijn altijd of de geïnterviewde nog een tip heeft voor onze lezers. Ik heb er wel één; als je dan zonodig lipfillers wilt terwijl je daar eigenlijk het geld niet voor hebt, eet dan lekker een maand brood met pindakaas om te sparen voor een veilige en goede behandeling bij een goede arts.

Kom op, meiden. A little common sense please.

Reageer 2

  1. Goed geschreven en idd een heel verstandig advies. Gewoon een maandje op een dieet van brood met pindakaas en je bespaart jezelf een goedkope en vaak slechte ‘arts’. Met veel plezier weer gelezen en ga zo door in het nieuwe jaar, weer nieuwe en leuke verhalen en video’s. By the way…het kerstpakket is zeer welkom na een rampzalig jaar, een flinke oppepper nodig. Knappe feestdagen meiden! Lieve groet, Sandra

    1. Post
      Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *