Laat je gaan!

Aaltje BLOG Leave a Comment

Er zijn veel mensen die nu eigenlijk nog harder moeten werken en helemaal niet geïsoleerd thuis zitten, of zelfs niet eens een huis hebben. Tegenover deze mensen verontschuldig ik me voor het volgende dan niet toepasselijke artikel.

Voor iedereen die net als ik in de luxepositie zit van isolatie in een prettig huis (met een tuin) en meer tijd: maak van deze gelegenheid gebruik. Ik heb gemerkt dat de wereld snel en veel sterker ons privéleven binnengedrongen is. In de tweede week van isolatie stonden dagelijkse yogalessen online, stuurde de sportschool bijna dagelijks links door naar trainingsprogramma’s, stapte de cursus die ik dit jaar in Engeland zou volgen over op webinars en moesten ook veel sociale contacten online bijgehouden worden.

Het is vermoeiend

Zelf heb ik nog een abonnement op Dance Plug en Gaia genomen. De eerste voor het volgen van allerlei danslessen (ik focus eerst op Bollywood dance, dat leek me een goede om op te vrolijken) en de tweede voor interessante inzichten en verhalen. Tja, de hele wereld thuis. Ik werkte al voornamelijk thuis en dat loopt min of meer door. Verder ben ik net als vele anderen bezig met huis en tuin. Ik heb zoveel geschrobd en geplant dat mijn handen zo beschadigd zijn dat ik mijn telefoon niet meer met mijn vingerafdruk kan ontgrendelen. Kortom, ik werd er behoorlijk moe van.

Zoenen is Zoomen geworden en de tips voor online etiquette en presentatie stromen binnen. Daarnaast wordt er regelmatig op aangedrongen dat we ons niet moeten laten gaan. Zoveel mogelijk het normale leven ‘naspelen’. Niet verslonzen en een keurige dagindeling. Daar heb ik toch mijn bedenkingen bij.

Na die tweede week begon mijn irritatie te groeien over de dringende aanbevelingen in een regiem te blijven. Waarom vraag ik me af. Waarom niet jezelf laten gaan, nu het kan? Je krijgt er vanzelf genoeg van en gaat dan weer verlangen naar minder gemakkelijk zittende kleding en make-up. Het voordeel van dit enorme nadeel is de kans om tot rust te komen, om zoveel te hangen dat je je gaat vervelen. 

Laat je gaan!

Dit is dan ook mijn pleidooi: geef jezelf (als het kan) de gelegenheid om in te zakken, om te kijken wie je echt bent en hoe je er echt uitziet. Nooit eerder gedurfd een paar dagen te wachten met haren wassen, terwijl je weet dat het beter voor je haar is? Eindelijk je nagels weer eens gezien, nu die gelnagellak eraf gesleten is? Wist je eigenlijk niet meer wat je echte haarkleur was? Altijd al wat bredere wenkbrauwen willen hebben? Durfde je de deur niet uit zonder make-up? Ha, je hoeft de deur niet uit en misschien zie je er, uitgerust zonder make-up, wel beter uit.

Als het mee zit

Probeer de wereld een beetje buiten de deur te houden, smeer je in terwijl je op de bank hangt. Als je dan eindelijk weer veel naar buiten mag, heb je als het meezit, glanzender haar, gezondere nagels een rustige huid. Mocht het resultaat je niet bevallen, dan kun je mijn Sahara-outfit proberen tot je bij de kapsalon of andere salons bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *