MAARTEN FAÇEE SCHAEFFER

Sietske Atsma FAQ the doctor Leave a Comment

In FAQ THE DOCTOR stellen we artsen en specialisten aan je voor. Dit keer cosmetisch arts Maarten Façee Schaeffer. Sietske zocht hem op voor een detox infuus en stelde hem ondertussen een aantal prangende vragen. Wat zijn lievelingsliedje is bijvoorbeeld… Meet Maarten!

Professie? NVCG gecertificeerd en opgeleid cosmetisch arts en mede-eigenaar van kliniek YourFace.

Wat  wilde  je  worden toen je klein was? Mijn grootvader was huisarts en had een apotheek aan huis. Hij inspireerde me en zorgde ervoor dat ik al op vrij jonge leeftijd erachter kwam dat ik net als hij arts wilde worden.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd om te worden wat je nu bent? Nadat ik mijn Geneeskundige studie aan de vrije universiteit aan Amsterdam succesvol had afgerond heb ik 4 jaar bij de afdeling orthopedie in het OLVG gewerkt. Hier leerde ik onder andere alles over botstructuren en de werking van spieren, de basis van alles wat wij binnen de cosmetische geneeskunde doen. Deze kennis kan ik nu dagelijks toepassen en dat vind ik leuk. Maar mijn interesses werden breder met de jaren en zo rondde ik ook een opleiding voor ooglidcorrecties af wat ik nu, jaren later, een van mijn specialiteiten kan noemen.

Wat vind je leuk aan je werk? Ik geniet er enorm van mensen blij te maken. Dat betekent voor iedereen iets anders. Het praten met mensen om daar achter te komen is een groot deel van wat je doet op een dag. Het vergt een groot deel vertrouwen van mensen om iets te laten doen. Maar we weten allemaal dat we dat vertrouwen eerst moeten winnen. En dat is een uitdaging. De diversiteit in vraag en in mensen maakt dit voor mij het leukste werk wat er is.

Heb je nog werkgerelateerde ambities? Het allerliefste wil ik mijn steentje bijdragen aan de verdere professionalisering van dit vak. Waar we overigens al een goed begin in gemaakt hebben. Verder wil ik uiteraard mijn eigen kliniek succesvol maken en zoveel mogelijk inspelen op de wensen en behoeften van mijn klanten.

Is er iemand in je vakgebied die je bewondert? Ik heb grote bewondering voor de mensen die bezig zijn om de geneeskunde te bevorderen. Ik noem een Tom Decates en Peter Velthuis die zich onder andere bezighouden met onderzoek naar de gevolgen van fillers. Iets wat heel belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van ons vakgebied.

Wat vind je mooi? Ik word blij van vrolijke mensen. Binnen mijn vak behaal ik het liefste het meest natuurlijke resultaat; less is more. De kick die ik krijg door iemand te verrassen met slechts een kleine verandering valt met geen pen te beschrijven. Buiten mijn werk ben ik altijd bezig met een project als uitlaat voor mijn creativiteit. Zo heb ik onder andere over de jaren heen een motor gebouwd waar ik nu graag op rijd en dineer ik aan een zelf ontworpen eettafel. En er staan nog heel wat dingen op de ‘to do’.

Is er een bekend persoon die voor jou symbool staat voor schoonheid? Gal Gadot vind ik bijvoorbeeld een hele mooie vrouw.

Wat is je lievelingsliedje? Daar kan ik je helaas geen antwoord opgeven gezien mijn brede muzieksmaak. Laat ik het zo zeggen, ‘All I need’ van Air klinkt geregeld uit mijn speakers.

Wat doe je om je eigen schoonheid en gezondheid te behouden? Goede bescherming tegen de zon. Niet in excessen leven en veel water drinken.

Behandel je jezelf? Slechts met huidverzorgende producten.

Kunnen we iets nieuws verwachten dit jaar op het gebied van cosmetische behandelingen? Ik probeer mijzelf zoveel mogelijk up to date te houden door lezingen bij te wonen, de laatste trends en ontwikkelingen te volgen, veel te netwerken en door naar congressen te gaan. Met name ontwikkelingen op gebied van verantwoord en veilig werken staan hoog in het vaandel dit jaar.

Laat je dingen in het kader van gezond blijven? Je weet wat wij dokters vaak zeggen… ‘Do as I say, not as I do’. Ik probeer wel zo gezond mogelijk te leven.

Heb je een tip voor ons? Stop met roken!

Vul  aan:  wie mooi wil zijn… begint met gelukkig zijn met zichzelf.

 

Sietske was onlangs bij Maarten voor een detox infuus en filmde dat. Wil jij ook bij Maarten aan het infuus of wil je een consult voor een andere behandeling? Neem contact met ons op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *