Minder rimpels kost een paar minuten!

Aaltje BLOG Leave a Comment

Er is geen houden aan: als je oud wordt, krijg je rimpels. De een wat meer en wat sneller dan de ander. Zo rond je zestigste is er duidelijk verschil in de hoeveelheid en diepte van rimpels.

@ Marc Evenhauz

Buiten ouder worden kennen we de andere rimpelversnellers (roken, veel zonnestralen en piekeren misschien ook wel). Er is nog steeds een grote groep (vooral oudere) voorstanders van niks aan rimpels doen, want het geeft een gezicht immers karakter. Ook krijgt bezig zijn met je uiterlijk vaak een lage waardering. Niet van mij. Ik vind dat het ene het andere helemaal niet hoeft uit te sluiten. Het innerlijk is niet het enige dat belangrijk is, het uiterlijk doet er ook toe. Het is de interface tussen jou(w) innerlijk) en de buitenwereld en daarom echt belangrijk. Je kunt dat uiterlijk verzorgen, verbeteren, ermee variëren en ermee laten zien dat je respect voor de buitenwereld hebt of uitdragen waar je voor staat.

Botox en fillers

Er is nog een andere reden om aan het uiterlijk te werken. Botox en fillers kosten namelijk niet veel tijd. Het verbeteren van het innerlijk kost aanzienlijk meer tijd. Zo probeer ik al jaren iedereen aardig te vinden, ook al is dat soms echt niet te doen. Ik ga er wel mee door, maar het is een moeizaam en tijdrovend proces. Daarbij vergeleken is het uiterlijke proces van rimpelvermindering een lachertje. Jaren, jaren zwoegen met een slechte prognose tegenover nog geen vijf minuten met duidelijk resultaat. Ik ben om.

Het beeld dat veel mensen van Botox en fillers hebben, is een onnatuurlijk glad gestreken gezicht dat voor eeuwig uitdrukkingsloos blijft en vreemde bollingen vertoont. Lang geleden was dat misschien zo. Dat was de tijd dat permanente fillers gebruikt werden en sommige mensen zo blij met deze ontwikkeling waren, dat zij zich vol lieten spuiten. Al sinds jaren is het een subtiele procedure met botox en fillers op strategische plekken. Minutieus wordt er gespoten. Cosmetische artsen zijn over het algemeen artsen die de allernieuwste ontwikkelingen bijhouden. Zij streven ernaar mensen er op een natuurlijke manier beter uit te laten zien. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de mimiek en uitstraling van de persoon. Behandelingen met Botox en fillers door deze artsen zorgen ervoor dat mensen zeggen ‘wat zie je er goed uit’, niet dat je gezicht ‘karakter’ verliest.

Dokter Job

Bij mij worden regelmatig de zogenaamde fronsrimpel en kraaienpootjes met Botox behandeld. Ze verdwijnen niet helemaal (daar ben ik te oud voor), maar ze worden verzacht. Voor mij is dokter Job Thuis een absolute topper door zijn grote kundigheid en zijn niet weg te spuiten geweldige karakter.

Eerlijk is eerlijk, nadat ik vijf dagen eerder met Botox behandeld was, kwam ik bij een psychotherapeut. Toen ik haar over een traumatische ervaring in mijn leven vertelde, zei zij “U blijft er redelijk onbewogen onder”. Ach, zelfs een psychotherapeut hoeft niet meteen mijn innerlijk in mijn gezicht te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *