SIETSKE ATSMA

In Mooi Portret vragen we normaal gesproken andere mensen naar hun visie op schoonheid, maar misschien wel interessant om te weten hoe wij daar nou eigenlijk over denken. We vroegen Sietske naar haar visie op schoonheid.

Wat betekent schoonheid voor jou? Minder dan je zou denken. Ik ben natuurlijk veel met esthetiek bezig, maar de grap is dat ik ‘schoonheid’ daardoor veel meer ben gaan relativeren. Je kunt heel knap zijn, maar als je een naar karakter hebt vind ik je evengoed lelijk. Ik heb wel een getraind oog, ik zie meteen of een gezicht voldoet aan de gulden snede. Dat esthetisch getrainde oog werkt trouwens niet bij mannen waar ik verliefd op wordt. Als er liefde bij komt kijken is zelfs de meest onooglijke man voor mij de mooiste op de hele wereld. Je zou dus kunnen zeggen dat ik op karakter val. Of beledig ik daarmee de mannen uit mijn leven? Soit.

Wie vind jij mooi? Mijn vriendinnen. Stuk voor stuk sterke en mooie vrouwen. Ik betrap mezelf er af en toe op dat ik ze vol bewondering aan zit te gapen. Ik ben gezegend met de vrouwen om me heen.

Wat vind je niet mooi? Best veel. Doodgeblondeerd haar, een overbeet, dunne en kromme penissen, borsten die ook zonder push-up BH tegen de kin aanzitten, spataderen, te korte benen in combinatie met een lang bovenlijf, lang okselhaar, dikke lagen make-up, speknekken en onderkinnen.

Wat vind je niet mooi aan jezelf? Ik kan heel zuur kijken. Ontevreden. Soms ben ik dat ook, maar meestal ben ik een stuk vrolijker dan mijn blik doet vermoeden.

Wat vind je mooi aan jezelf? Mijn mond. De vorm van mijn lippen en mijn tanden vind ik mooi.

Heb je weleens iets aan jezelf laten verfraaien? Nee?

Vind je ouder worden leuk? Ja en nee. Ja, want ik vind mezelf een leuker mens en ben dankbaar voor alle ervaringen die ik heb opgedaan en de herinneringen daaraan koester ik. Nee, omdat ik heel graag een kind had gehad. Ik word dit jaar 36 en mijn wens om moeder te worden lijkt met ieder jaar verder buiten bereik. Ik kan mijn wens goed relativeren en laat me er niet door leiden, maar als ik iets niet leuk vind aan ouder worden is het dat ik nooit meer jong moeder kan worden. Mijn leven had er dan waarschijnlijk heel anders uitgezien, maar toch. Als ik het over zou kunnen doen…

Wat ligt er in je koelkast? Gister ben ik in een opwelling als een gek gaan mealpreppen. Ik heb de afgelopen maand te veel en te ongezond gegeten en ik had het gevoel dat ik aan het ontploffen was van alle koolhydraten. De koelkast staat nu dus vol met bakjes kip, groente, vis en soepen van Marqt. Normaal gesproken is de koelkast overigens zo goed als leeg. Ik eet veel buiten de deur en als ik een keer thuis eet bedenk ik in de supermarkt wat ik ga koken. Ik heb wel altijd koffie in huis voor de ochtend en thee voor de avond. Als dat er niet is heb ik een slechte dag.

Wanneer voel jij je op je best? Als ik me om 5 uur ‘s middags realiseer dat ik nog in m’n pyjama loop, als ik iets voor een ander kan betekenen, als ik de oren van mijn teckel Dolly zie wapperen als ze rent en na een pittige sessie van mijn personal trainer Ljuba.

Zijn er dingen die je laat om je schoonheid en gezondheid te behouden? Ik eet de helft minder aan koekjes dan ik zou willen.

Heb je een tip voor onze lezers? Ja, ontspan. Is meteen een note to self overigens.

Wat is je lievelingsliedje? Ik heb een beetje een schizofrene muzieksmaak. Ik ga heel goed op One van Metallica, maar ook op een Eigen Huis van René Froger. Ik heb een lijstje in mijn telefoon staan met nummers die gedraaid moeten worden ‘in case I die’. Die lijst wordt regelmatig geüpdatet en naar m’n moeder gestuurd. Ik heb namelijk al een paar keer de meest ongepaste muziek voorbij horen komen op begrafenissen, de horror. Enfin, ik heb niet echt één lievelingsnummer, maar met You & Me van Disclosure krijg je me sowieso aan het dansen.

Normaal mag de geïnterviewde maar 1 nummer kiezen, maar aangezien ik hier zelf de regels bepaal…

Wat zijn je voornemens op esthetisch gebied dit jaar? Meer water drinken, PRP, nog een beetje filler in mijn billen en een nieuwe neus. Verder heb ik me voorgenomen wat liever te zijn voor mijn lijf. Dat betekent in mijn geval dus ook iets minder verfraaiingen.

Van wie zou jij een mooi portret willen lezen op wiemooiwilzijn? Madonna. Ik heb haar een tijdje geleden een mail gestuurd met de vraag of we haar mogen interviewen. Nog niks gehoord. Flauw.

Vul aan: wie mooi wil zijn… moet tegen een beetje pijn kunnen. Behandelingen worden over het algemeen verkocht als (zo goed als) pijnloos. It’s a lie.

Mag ik nog een toegift doen?

:

Verwant bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *