Audio source missing

MOOIE VOLLE LIPPEN

Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop geeft in haar column antwoord op de meest gestelde vraag bij een filler behandeling van de lippen. 

Ik wil vollere lippen maar ik ben heel bang voor het duckface effect, hoe kan ik dit voorkomen?

Deze vraag krijg ik vaak te horen en ik begrijp helemaal waarom. Vaak kom je dames tegen met een soort Katrien Duck-achtige look ook wel de ‘duckface’ genaamd.

Ja, volle lippen kunnen heel erg mooi zijn het is tenslotte een schoonheidsideaal, maar opvulling van de lippen moet wel met mate gebeuren. Wanneer een cliënt bij mij komt met de wens om vollere lippen te creëren vind ik het belangrijk om samen naar de huidige vorm van de lippen te kijken. Vanuit daar kunnen we bepalen welke vorm en welke hoeveelheid vulling een natuurlijk effect kan geven. Mooie volle lippen kunnen bijdragen aan een jonge en levendige uitstraling en daarnaast accentueert het de contouren van het gezicht. Echter, wanneer de lippen teveel worden opgevuld bestaat de kans dat je zelfs ouder lijkt, kijk maar naar Kylie Jenner die van een heel jong meisje ineens een zeer volwassen dame lijkt. Smaken verschillen natuurlijk maar mijn doel is altijd om een zo natuurlijk mogelijke look na te streven.

Ik werk zelf uitsluitend met een afbreekbare filler van hyaluronzuur. Vroeger werd er veelal met permanente fillers gewerkt maar dit is niet eens meer toegestaan. Wanneer je voor vollere lippen wilt gaan zorg er dan voor dat de behandeld arts uitsluitend met afbreekbare fillers werkt. Het helpt om te checken of de arts van jouw keuze vindbaar is in het zogenaamde BIG register en op de NVCG website, zo ja dan zit je vrijwel altijd goed.

Het fijne van hyaluronzuur is dat je heel precies kan werken en mocht het resultaat na zorgvuldig prikken toch niet zijn wat je wilde dan kan het zelfs worden afgebroken met een oplosmiddel. Mocht je helemaal verliefd zijn op een bepaald paar lippen neem dan referentie materiaal mee zodat de arts duidelijk weet wat je doel is. Samen kun je dan kijken naar de haalbaarheid en of dit doel ook daadwerkelijk bij jouw gezichtstype past. Het laatste wat je wilt is dat iedereen het heeft over die dame met die nep lippen.

Less is more is altijd mijn motto, soms kan een paar prikjes op de cupidoboog al een fantastisch mooi resultaat geven. Er kan altijd nog een beetje meer bijgespoten worden indien wenselijk.

De behandeling zelf is niet pijnlijk maar de prikjes kunnen wel een beetje vervelend aanvullen. Bij mij in de kliniek kunnen we eerst een verdovende crème aanbrengen zodat je bijna niets voelt van de behandeling. Direct na het prikken, wat via een canule gebeurd, krijg je een ijspack om zwelling te voorkomen. Je kunt na de behandeling direct weer door met je dagelijkse bezigheden.

Wil je advies over een behandeling met fillers? Of wil je een afspraak bij Annebeth? Neem hier contact met ons op.

Reageer 2

  1. Pingback: FAQ the doctor: Annebeth Kroeskop - wiemooiwilzijn

  2. Pingback: DE VERBETERPUNTEN VAN MARIA KOOISTRA - wiemooiwilzijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *