Neuscorrectie met filler

Cosmetisch arts Job Thuis vertelt over een neuscorrectie met filler. Een behandeling waarmee je mooie resultaten kunt behalen, maar die niet zonder risico is. Job Thuis over het belang van het gebruik van de juiste producten bij deze behandeling.

We ruiken ermee, onderscheiden prettige luchtjes van de minder prettige, we snuiten hem en soms stoot je hem. De Neus! Een blikvanger in je gezicht. Onderzoek heeft aangetoond dat we in een paar seconden duizenden keren onze ogen laten gaan over de driehoek in iemands gezicht van de ogen, naar de neus en naar mond om te bepalen hoe aantrekkelijk we iemand vinden. De neus maakt dan ook een belangrijk deel uit van onze karaktertrekken in ons gezicht. Begrijpelijk ook dat sommige mensen hun neus te klein vinden, of te groot, te scheef of te grof. 

Neuscorrectie met filler

In sommige gevallen is de enige oplossing om de neus chirurgisch te corrigeren. Gelukkig is dit tegenwoordig minder heftig en invaliderend als je naar de juiste plastisch chirurg gaat, maar wist je dat we met filler voor veel mensen ook wat kunnen betekenen? Ben je niet helemaal blij met je neus, of ben je stiekem wat onzeker door de knobbel op je neus? Met een injectable behandeling kunnen we de neus optisch kleiner en smaller maken. Deze behandeling is een mooie manier om zonder veel downtime je neus wat te corrigeren en zo dus ook je aangezicht of profiel te verbeteren.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Voor deze behandeling gebruiken we altijd een hyaluronzuur. Dit, omdat we hyaluronzuur ook weer kunnen oplossen. Mocht er om wat voor reden dus ook iets niet goed gaan, of dat je het niet mooi vindt, dan halen we de filler gewoon weg. Omdat in het gebied van de neus lopen belangrijke bloedvaatjes die allemaal met elkaar verbonden zijn, zullen we nooit een naald gebruiken bij deze ingreep. Bij het corrigeren van de neus gebruiken we een canule om te voorkomen dat er product in een bloedvat terecht komt.

We verdoven de tip van de neus met ijs en later met een klein prikje lidocaïne. Dit lijkt heel pijnlijk, maar we nemen de tijd en zijn heel voorzichtig met de canule. Door goed te kijken (de artsen bij Falck staan bekend om hun getrainde esthetische blik en kennis van het vatenstelsel) en kleine beetjes filler te gebruiken op strategische plaatsen kunnen we de neus als het ware ‘shapen’. Uiteraard houden we rekening met de anatomie en kunnen we niet alles corrigeren met een filler. Soms is een ook klein beetje Botox nodig voor het puntje op de i. En in sommige gevallen is een operatie de enige oplossing, in dat geval verwijzen we je met alle liefde door naar een kundig plastisch chirurg.

Na de behandeling kan er wat zwelling zijn en soms wordt je geadviseerd om 2 weken geen bril op je neusrug te zetten. Maar hé, dan heb je wel een mooie rechte neus voor bijna een jaar…. Geïnteresseerd?  Ik leg je graag alles uit tijdens een vrijblijvend consult.  

J.

STEL HIER JE VRAAG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *