OVER EEN NEUSCORRECTIE

WIEMOOIWILZIJN INFORMATIE Leave a Comment

Geen lichaamsdeel dat zo bepalend is voor je uiterlijk als de neus. De een heeft er één die wipt, de ander heeft er één dat doet denken aan een roze dier en de ander heeft gewoon een hele grote. Als de neus ‘uit proportie’ is kun je een neuscorrectie overwegen. De neus is op zijn mooist als die bij je gezicht past en niet opvalt. Een neus die niet opvalt, zorgt er voor dat de aandacht gaat naar de ogen en dat is precies waar je de aandacht op wilt vestigen. 

Hoe werkt het? Allereerst vindt er natuurlijk een consult plaats bij de plastisch chirurg. Deze zal tijdens het consult alles vertellen over de operatie, eventuele complicaties, de genezing en het te verwachten resultaat. De plastisch chirurg zal vervolgens kijken of je in goede gezondheid bent en een eventuele operatiedatum met je afspraken.

Wat gebeurt er? Dat hangt af van de neus. Soms moet er alleen een neustipcorrectie worden uitgevoerd en hoeft er geen bot bewerkt te worden. In de meeste gevallen moet ook de neusbrug er aan geloven en wordt er bot gebroken. Gelukkig lig jij onder narcose dus merk je daar niks van.

Wie voert de behandeling uit? Voor een esthetisch chirurgische neuscorrectie ga je naar de plastisch chirurg. Overigens voeren niet alle plastisch chirurgen neuscorrecties uit. Weten bij wie je terecht kunt voor een mooie neus? Neem contact met ons op.

Hoe voelt het? Van de correctie zelf voel je niks want een neuscorrectie wordt onder algehele narcose uitgevoerd, maar de operatie kun je last hebben van zwelling, hoofdpijn en de neus zelf blijft weken, soms wel maanden, gevoelig.

Hoe is het herstel? Het herstel na een neuscorrectie is tegenwoordig minder heftig dan voorheen. De meeste mensen die een neuscorrectie overwegen zijn als de dood voor de ‘tampons’ in de neus. Dat wordt eigenlijk niet meer gedaan. De neus wordt wel ingepakt, je krijgt een kapje over de neus dat een week moet blijven zitten. In de eerste 2 weken na de operatie moet je het rustig aan doen. Niet bukken en zorgen dat de bloeddruk niet hoog wordt (niet op je kop hangen dus). De genezing van een neuscorrectie duurt langer dan bij de meest andere operaties. De neus is minder doorbloed dan andere delen van het lichaam en dat kan er voor zorgen dat de zwelling soms wel een jaar zwelling aan kan houden.

Is het een eenmalige behandeling? Ja. Tenzij je voor de Michael Jackson gaat.

Voor iedereen? Nee. Sowieso moet je officieel boven de 18 zijn, maar een te hoge leeftijd is voor deze operatie ook niet aan te raden. Een neuscorrectie laat je het liefst voor je 35e uitvoeren omdat de kans op een goede genezing dan groter is. En geen neuscorrectie voor rokers. Je mag echt 8 weken voor en na de operatie niet roken. 

Wat kost dat? Een chirurgische neuscorrectie is niet goedkoop. Je betaalt gemiddeld €6500,- voor een uitgebreide neuscorrectie. Bespaar niet op je neuscorrectie en laat je behandelen door een kundig en ervaren plastisch chirurg.

Weten welke plastisch chirurgen in Nederland gespecialiseerd zijn in neuzen? Wij adviseren je graag kosteloos en plannen desgewenst een consult voor je in.

VRAAG ADVIES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *