NO SWEAT

Sietske Atsma BLOG 1 Comment

De warmste dag van deze zomer, so far. Ik ren met een zware laptoptas om m’n nek de stad door om net voor sluitingstijd een specifiek paar pumps te kunnen kopen. Het zweet gutst van m’n hoofd, langs m’n nek, over m’n rug zo m’n bilnaad in. Het compressiepak, van enkels-tot-oksels-billen-er-uit, dat ik draag vanwege mijn laatste liposuctie is bloedje heet en helemaal doorweekt. De lange spijkerbroek en trui helpen me ook niet koel te houden. Vanochtend was het nog fris en bewolkt toen ik de deur uit ging, nu is de verwarming voor de grap op 40º gezet. Ik heb de dag doorgebracht in het Rode Kruis ziekenhuis en mocht met de plastisch chirurgen daar het brandwonden spreekuur meelopen. Het ziekenhuis was warm, heel warm. En het littekenspreekuur indrukwekkend, heel indrukwekkend.

Neem benauwd weer, warm ziekenhuis, rennen door de stad, compressiepak, heftige indrukken tijdens het spreekuur, een lange broek en trui. Alle ingrediënten om peentjes te zweten. Normaal zouden die peentjes het eerst zichtbaar zijn onder je oksels, zou je denken. Bij mij niet. Wel een zweetnaad maar geen ontsierende plekken onder m’n oksels. En dat komt zo…

In een behandeling van een uurtje zijn mijn zweetklieren met magnetron-achtige straling kapot gekookt. Dat klinkt onprettig en eerlijk, ik kan op zich wel wat hebben maar, dat was het ook. Je oksels worden eerst verdoofd met een zooi of wat prikken en dat is niet pijnloos. Vergelijk je het met de tweejaarlijkse Botox behandeling tegen het zweten dan is het een gekookt eitje. Helemaal in de wetenschap dat dit eenmalig is en die Botox behandelingen verleden tijd zijn. Oh en niet te vergeten, die paar haren die de vele IPL behandelingen hebben overleefd zijn nu ook ter ziele.

De miraDry is ongetwijfeld ontwikkeld voor mensen met serieuze transpiratieproblemen, stinkerds met hyperhidrose, maar ook voor de ijdele zweter is dit een uitkomst. Je kunt na een behandeling met de miraDry dus gewoon de hele avond dansen in een strak toppie zonder je druk te hoeven maken over oncharmante zweetvlekken of geurtjes.

Een ander voordeel van de behandeling is dat je nooit meer deodorant hoeft te gebruiken. En dat is onwennig. Deodorant op doen is onderdeel van m’n standaard routine. Het niet op doen is doodeng. Het zal dus ook nog wel even duren voor ik niet meer om het uur zelf, of anderen, aan m’n oksels laat ruiken of het “echt niet?” stinkt.

Gister nog vroeg ik een niet nader te noemen persoon na een zweterig partijtje knuffelen aan m’n oksels te ruiken. Er hing namelijk wel een zweetgeurtje in de lucht. Gelukkig was hij het, hij kent Mira nog niet natuurlijk. Ga hem ook niet aan haar voorstellen. Want zijn zweetlucht is het lekkerste dat er is.

Meer weten over de behandeling met de miraDry of een Botox behandeling tegen zweten?

VRAAG ADVIES

Reageer 1

  1. Pingback: MARVIN LUMONEKA - wiemooiwilzijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *