One girl & a whole lot of cups

Mijn leefstijl behoeft compensatie en balans. Tegenover iedere kop koffie een glas water en tegenover ieder weekendje doorzakken een of andere ontgiftende behandeling.

Zo heb ik een maand Kombucha gedronken (waarover snel meer), ik heb -geprobeerd- te sapvasten en heb bloedzuigers op mijn onderrug gehad. Allemaal om de toxische stoffen zo snel mogelijk m’n lichaam uit te krijgen. Mijn lichaam kan dat namelijk niet zo snel meer op eigen kracht. Voor ik weer een beetje fit ben na een gezellig weekend is de werkweek allang doormidden. Een beetje hulp bij het ontgiften is dus mooi meegenomen.

Op zoek naar de beste manier om te ontgiften kwam ik op het www cupping tegen. In onze Westerse wereld nog niet zo bekend, in het Oosten een eeuwenoude manier om van lichamelijke klachten af te komen. Er zijn verschillende methodes, dry cupping voor de amateurs en wet cupping voor de die-hards. Ik schaal mezelf graag in die laatste groep. Tijdens de olympische spelen kwamen er een aantal sporters gestipt voor de dag, dat is van het dry cuppen (mietjes).

Enfin, zo wil het dat ik op een zondagmiddag bij Omer in zijn kliniek in mijn geliefde Amsterdam Noord zit met 6 grote en minder grote vacuümgezogen cups op m’n rug en in mijn nek. Voorafgaand aan de behandeling werd mijn bloeddruk gecheckt en gevraagd naar mijn alcoholconsumptie van de afgelopen dagen. Want ja, goed om te ontgiften maar niet linea recta vanuit de kroeg. Alcohol werkt bloedverdunnend en wet cupping is een soort aderlaten. Een bloederige combi. In my case had de consumptie op vrijdagavond plaatsgevonden en was mijn bloeddruk inmiddels ook weer normaal dus het cuppen kon beginnen. Eerst een massage met de cups om de doorbloeding te stimuleren. Wat heel aangenaam was wetende wat ging volgen. Om het bloed te kunnen draineren worden er namelijk sneetjes in de huid gemaakt. En dat lijkt best eng, zelfs voor mij.

Mocht ik je tot dusver hebben geënthousiasmeerd over de behandeling en wil je nu afhaken, geen zorgen. De sneetjes vielen alles mee. Beetje onaangenaam, maar te doen.

De cups werden onder vacuüm geplaatst op mijn rug en in mijn nek. Enthousiast riep Omer dat het lekker ging en dat er flink wat bloed los kwam. Dat is blijkbaar een goed teken. De cups werden een keer verschoond en opnieuw geplaatst en het resultaat werd me na een half uur gepresenteerd in een kartonnen beker. Een halfvolle beker rode bloedpudding.

Waarom dat zo is, dat het afgetapte bloed de consistentie van pudding  heeft. It beats me. Wel weet ik dat ik me de rest van de dag wat light-headed heb gevoeld en de dagen er na fit en ontgift.

Inmiddels zit er alweer een weekend tussen. Iemand nog goede tips om te ontgiften?

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN OVER ONZE BEHANDELINGEN?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *