Ongewenst zwanger ten tijde van Corona 

Sietske Atsma INFORMATIE Leave a Comment

We leven in een gekke tijd die bij veel van ons voor stress en onzekerheid zorgt, maar wat nu als je ongewenst zwanger blijkt? Kun je dan wel terecht voor een gesprek en eventuele zwangerschapsafbreking?

Het NGvA (Nederlands Genootschap van Abortusartsen) geeft aan dat de abortushulpverlening in Nederland gewoon doorgaat. De abortusklinieken in Nederland zijn open, ook tijdens deze COVID-19 crisis. 

De continuïteit en kwaliteit van de abortushulpverlening staat voorop en er wordt doorgewerkt met dezelfde inzet en betrokkenheid als altijd. Dit alles in nauwe samenwerking met en ondersteuning van het ministerie van VWS, waarmee wij regelmatig overleg hebben.” aldus de beroepsvereniging NGvA.

Er wordt binnen de abortusklinieken gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM en de abortusbehandelingen (zowel medicamenteus als vacuümaspiratie) kunnen worden uitgevoerd. De eerste gesprekken en consulten worden gedaan door een arts via beeldbellen of telefoon. Mocht er sprake zijn van symptomen gerelateerd aan COVID-19 dan wordt bepaald of uitstel van de afspraak nodig is. 

Hulp bij beslissing

Als je je onzeker voelt of moeite hebt een beslissing te nemen, kun je contact opnemen met Fiom, een instelling die hulp biedt bij ongeplande zwangerschap. Voor een adres in jouw omgeving kun je kijken op de website https://fiom.nl.

 

Alle niet noodzakelijke zorg die we hier normaal bespreken, is tot nader order uitgesteld. Toch kun je een beroep op ons doen als je een vraag hebt over cosmetische of niet urgente medische zorg. Wij zetten daar ons netwerk van artsen en specialisten bij in. Waar mogelijk ondersteunen en helpen wij je graag. Neem hier contact met ons op

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *