OVER EEN OOGLIDCORRECTIE

Waar een facelift vaak nog een stapje te ver is, is de ooglidcorrectie door velen omarmd. Noodzakelijk is het vaak niet, volgens de zorgverzekeraar is dat het pas als de pupil voor de helft met vel is bedenkt. Dat betekent volgens ons zoveel dat je geen steek meer ziet en overal tegenaan loopt. Toch is de ooglidcorrectie de meest uitgevoerde behandeling. Wij weten wel waarom. Deze relatief simpele ingreep kan een wereld van verschil maken voor je uiterlijk.

VOOR EN NA EEN ONDEROOGLIDCORRECTIE

Wat is het? Een chirurgische ooglidcorrectie is een operatie die over het algemeen wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Een overschot aan huid wordt verwijderd en in geval van een onderooglidcorrectie wordt er in veel gevallen ook wat verzakt vet weggehaald en geherpositioneerd.

Hoe werkt het? Allereerst vindt er natuurlijk een consult plaats bij de plastisch chirurg. Deze zal tijdens het consult alles vertellen over de operatie, eventuele complicaties, de genezing en het te verwachten resultaat. De plastisch chirurg zal vervolgens kijken of je in goede gezondheid bent en een eventuele operatiedatum met je afspreken.

Wat gebeurt er? Het te behandelen gebied wordt afgetekend. Daarna wordt er verdoofd, dit is het minst prettige van de behandeling. De verdovingsprikken zijn best pijnlijk. Door de verdoving voel je tijdens de behandeling geen pijn en komt de huid strak te staan. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook handig voor de plastisch chirurg bij het wegsnijden van de huid. De overtollige huid wordt weggesneden en tijdens de behandeling worden bloedvaatjes dichtgebrand. Dat klinkt heftig, en zo ruikt het ook, maar ook hiervan hebben zowel jij als de arts profijt. Door het dichtbranden van de bloedvaatjes is opereren makkelijker en is de kans op (na)bloeding en blauwe plekken minder.

Hoe lang duurt het? Een bovenooglidcorrectie is snel gebeurd. In principe hoeft de behandeling zelf maar zo’n 40 minuten te duren. Een onderooglidcorrectie is een uitgebreidere behandeling. Daar moet je wel anderhalf uur voor uitrekken.

WIEMOOIWILZIJN GEEFT 10 TIPS VOOR MOOIE OGEN

Wie voert de behandeling uit? Voor een ooglidcorrectie ga je naar de plastisch chirurg. Dus niet naar een huisarts of cosmetisch arts.

Hoe is het herstel? Dat verschilt per persoon. Ben je één van de lucky ones (zoals Sietske) dan verloopt je herstel zonder noemenswaardige zwelling en blauwe plekken. Heb je pech dan ben je kneiterblauw en heb je opgezwollen ogen. Belangrijk is dat je in de eerste week na de behandeling rustig aan doet. Een verhoogde bloedruk zorgt voor meer druk op de wonden en vertraagt daarmee de genezing. Een weekje niet op je kop hangen, sporten en geen wilde activiteiten in de slaapkamer. Houdt je hoofd in de eerste week altijd hoger dan de rest van je lichaam en je geneest het snelst. Direct na de behandeling heeft het zin om te koelen om de ergste zwelling tegen te gaan. Daarna blijkt koelen minder effectief. Sterker nog, door de wisseling in temperatuur kan de zwelling juist verergeren. De eerste dagen kunnen de ogen wat droog en geïrriteerd zijn, dat komt door het veranderen van je knipperslag waardoor de ogen soms niet helemaal meer goed sluiten. Geen paniek, dat is tijdelijk. In heel uitzonderlijke gevallen houden deze klachten langer aan.

Er is tegenwoordig een behandeling tegen droge ogen. Meer weten? Neem contact met ons op.

VOOR EN NA EEN BOVENOOGLIDCORRECTIE

Is het een eenmalige behandeling? Ja in principe wel. De veroudering wordt natuurlijk niet stop gezet met een ooglidcorrectie. Vel kan weer slapper worden, wenkbrauwen kunnen zakken en de botstructuur in het gezicht neemt af naarmate we ouder worden. Het kan dat je na 10 jaar weer kandidaat bent voor een ooglidcorrectie.

Voor iedereen? Ja.

Wat kost dat? De prijzen bij verschillende aanbieders verschillen nogal. Een bedrag tussen de €800,- en €1000,- voor een bovenooglidcorrectie en voor een onderooglidcorrectie zo’n €1300,- €1750 is redelijk. Indien nodig kun je een boven- en onderooglidcorrectie tegelijkertijd uit laten voeren. Dit wordt niet altijd gedaan in verband met het hevige herstel. Een correctie boven en onder kost je zo’n €2600,-.

 

Heb je een vraag over een ooglidcorrectie? We adviseren je graag kosteloos en plannen desgewenst een consult voor je in.

VRAAG ADVIES

Reageer 6

  1. Pingback: OVER EEN VOORHOOFDSLIFT - wiemooiwilzijn

  2. Pingback: OVER WALLEN - wiemooiwilzijn

    1. Dag Gabrielle, er zijn er veel goed in het uitvoeren van een ooglidcorrectie! We contacten je even via mail <3

  3. Veel mensen hebben last van een huidoverschot van de bovenoogleden. Dit is het gevolg van het ruimer en slapper worden van de kwetsbare huid rondom het oog. Soms gaat dit samen met het uitpuilen van vetweefsel in de oogkas, waardoor het huidoverschot naar voren wordt geduwd. Dit kan aanleiding geven tot klachten zoals een zwaar en moe gevoel rondom uw ogen, hoofdpijn en een beperking van het zicht. Natuurlijk kan er ook sprake zijn van (puur) esthetische bezwaren.

    Deze klachten kunnen worden verholpen door middel van een ooglidcorrectie. Deze operatie, een blepharoplastiek, wordt in de Rembrandt Kliniek altijd door een plastisch chirurg uitgevoerd. Soms wordt een bovenooglidcorrectie gecombineerd met een correctie van de wenkbrauwen of de onderoogleden, wanneer een bovenooglidcorrectie niet voldoende is om de klachten te verhelpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *