OVER EEN OORLELLIFT

Dit is er één voor alle lellebellen, de uitgezakte, de uitgerekte en uitgescheurde.

De aanhef schept verwachtingen op het gebied van vaginale verjonging, maar daar gaat dit artikel niet over. Dit artikel gaat over je oorlellen. Want die krijgen (ook) wat te verduren tijdens een leven. Net als op alle andere plekken van je lichaam zorgt de vertraagde aanmaak van collageen met de tijd voor huidverslapping. Die lellen worden alleen nog eens extra belast met het sierwerk dat we er in hangen. Soms te zwaar waardoor de gaatjes uitrekken en soms te onhandig waardoor we met onze bellen ergens achter blijven haken en onze lellen uitscheuren. Of, want dat kan ook, dat je op een goed moment bedacht om je oorlellen expres op te laten rekken. Wat een goede beslissing kan lijken kan soms later in een foutje veranderen. Net als een tatoeage bijvoorbeeld

Die uitgescheurde en uitgezakte oorlellen zijn relatief makkelijk weer mooi te krijgen. Met een  filler behandeling of kleine ingreep door een plastisch chirurg kan het volume van de oorlel worden hersteld en uitgerekte gaatjes worden hersteld. 
DE OORLELLIFT MET FILLER

Het product dat hiervoor gebruikt wordt is hyaluronzuur. Dat is het meest gebruikte product voor het vullen van rimpels en lippen. Vaak hebben artsen een voorkeur voor een bepaald merk waar ze mee werken maar ieder middeldik hyaluronzuur is hier geschikt voor, Belotero Balance bijvoorbeeld. Een hyaluronzuur filler is tijdelijk, wat betekent dat je voor een blijvend resultaat de behandeling moet herhalen. Het voordeel van een oorlel is dat die relatief weinig beweegt en je dus kans hebt dat het product langer blijft zitten dan in je lippen. De behandeling 1x per jaar herhalen zal genoeg zijn. 

DE CHIRURGISCHE OORLELLIFT

Bij een volledig uitgescheurde oorlel kan de plastisch chirurg de oorlel weer herstellen. Dat gebeurt onder lokale verdoving. Nadat de oorlel verdoofd is, zal de plastisch chirurg de oorlel met een kleine incisie open maken en de huid vervolgens weer netjes aan elkaar hechten. Dat hechten wordt gedaan met hechtdraad of hechtlijm. Het herstel valt over het algemeen mee, de oorlel kan wat rood zijn en gezwollen.

Niet alleen bij ons vrouwen zakt de oorlel naarmate we ouder worden wat naar beneden. Op deze voor- en na foto zie je het resultaat van een oorlellift bij een man. De lift is uitgevoerd door plastisch chirurg Wouter van der Pot.

 

Wil je meer informatie over deze behandelingen? Neem contact met ons op! We plannen je graag in voor een consult bij de beste arts voor deze behandeling.

Verwant bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *