OVER EEN SCHAAMLIPCORRECTIE

Sietske Atsma INFORMATIE 2 Comments

Niks om je voor te schamen, een schaamlipcorrectie. Tenminste, dat vinden wij. We vroegen plastisch chirurg Menno Huikeshoven wat een schaamlipcorrectie nu precies is en hoe de behandeling wordt uitgevoerd.

Een schaamlipcorrectie – wat is dat?

Bij een schaamlipcorrectie (ook wel labiareductie) worden meestal de binnenste schaamlippen (ook wel kleine schaamlippen of labia minora genoemd) verkleind. De voornaamste redenen om te kiezen voor een schaamlipverkleining zijn mechanische klachten ten gevolge van overmatige lengte van de schaamlippen of een cosmetische wens omdat vrouwen het minder mooi vinden dat de kleine schaamlippen uitsteken buiten de grote schaamlippen. Mechanische klachten kunnen bestaan uit een schrijnend gevoel, wondjes of pijnklachten bij bijvoorbeeld het dragen van strakke broeken, fietsen, sporten of vrijen.

Bij een cosmetische wens is het altijd belangrijk je te realiseren dat er een grote variatie is in vorm en grootte van normale schaamlippen (een lengte van 4 cm is heel normaal) en dat bij de meeste vrouwen de binnenste schaamlippen uitsteken voorbij de buitenste schaamlippen. Voor vrouwen die dit toch niet mooi of niet prettig vinden is de schaamlipcorrectie een goede oplossing. Hierbij worden de binnenste schaamlippen middels een kleine operatie een stukje ingekort.

Een schaamlipcorrectie – hoe voelt het?

De ingreep wordt over het algemeen uitgevoerd onder lokale verdoving, dit betekent dat alleen de plek van de behandeling wordt verdoofd en je gewoon bij kennis bent. Voor de operatie kun je er een verdovende crème op smeren die er voor zorgt dat de daadwerkelijke verdovingsprikken minder voelbaar zijn. Na de verdovingsprikken voel je helemaal geen pijn meer. Je voelt tijdens de operatie wel dat er `beneden` werkzaamheden worden uitgevoerd, maar dit is pijnloos. Je kunt wel wat druk voelen. De operatie duurt over het algemeen alles bijelkaar niet veel langer dan een uur.

Een schaamlipcorrectie – wat heb je er aan?

Een schaamlipcorrectie kan mechanische klachten verminderen en kan zorgen voor een beter zelfbeeld en zelfvertrouwen. Als er vantevoren een duidelijke verwachting van het resultaat is besproken zijn vrouwen over het algemeen erg tevreden met het resultaat.

Een schaamlipcorrectie – wie voert de behandeling uit?

Deze behandeling behoort tot het repertoire van de plastisch chirurg. Zoek hiervoor altijd een plastisch chirurg die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Je kunt er dan van op aan dat hij of zij de kennis en ervaring heeft om de ingreep succesvol uit te voeren.

Een schaamlipcorrectie – hoe is het herstel?

De eerste paar dagen na de ingreep kunnen wat onhandig en pijnlijk zijn. De schaamlippen kunnen door de ingreep wat zwellen en plassen kan enige tijd een schrijnend gevoel geven. Geadviseerd wordt om je in de eerste week na de ingreep echt rustig te houden en bijvoorbeeld niet te fietsen. Daarnaast is het verstandig om tot 6 weken na de operatie niet te sporten en niet te vrijen om de genezing ongestoord te laten verlopen.

Een schaamlipcorrectie – wat kost dat?

Voor een schaamlipcorrectie bij Menno betaal je €1850,-.

Wil je meer weten over een schaamlipcorrectie? Vraag ons hier om advies.

Reageer 2

 1. Beste, ik ben onlangs 10 kilo afgevallen en helaas ook in mijn gezicht…dus zeker volumeverlies….Jullie zoeken modellen voor 19 juni zag ik. Om wat voor behandeling gast het??

  Groetjes Danielle de Brouwer

  1. Post
   Author

   Hi Danielle, stuur ons even een berichtje via de ‘vraag advies’ pagina dan nemen we contact met je op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *