Over Emsella

In je broek plassen van het lachen, klinkt grappig als uitdrukking, maar als het je echt gebeurt is het op z’n zachtst gezegd – best vervelend. Uit cijfers blijkt dat veel vrouwen na hun bevalling niet meer kunnen rennen, springen, niezen en lachen zonder urine te verliezen. Emsella lijkt de oplossing.

Tijdens de zwangerschap zorgen hormonen er voor dat de spieren en het bindweefsel van je bekkenbodem en je vagijn slapper worden. Handig voor tijdens de bevalling, maar daarna onnodig. Het gevolg van de slappere spieren is dat je makkelijk urine verliest wanneer de druk in de buik te hoog wordt en dat de seks als minder fijn ervaren kan worden. 

De bekkenbodem

De bekkenbodem bestaat uit een raster van spieren en banden dat onderin de buik gespannen hangt. Dit net van weefsel ondersteunt de baarmoeder en eierstokken en helpt de blaas bij het ophouden van urine. 

Er zijn meerdere manieren om de bekkenbodem weer in shape te krijgen. Zo kun je naar een bekkenfysiotherapeut voor oefeningen, door middel van een operatie een kunststof incontinentiebandje laten plaatsen en je laten behandelen met een fractionele laser óf je kunt plaatsnemen op een supersonische zetel. En over dat laatste gaat dit artikel.

Emsculpt heeft een zusje

Ken je dat apparaat van 20.000 sit-ups in 30 minuten? Die heeft een zusje gekregen; Emsella. Een beetje anders, maar beide dienen hetzelfde doel, namelijk de spiermassa vergroten. Met de Emsculpt kunnen buik, billen, armen en kuiten verstevigd worden, de Emsella verstevigt de bekkenbodemspieren.

De Emsella heeft twee verschillende protocollen waarvan een voor incontinentie (zowel stress als aandrangincontinentie) en de tweede specifiek voor verbetering van de intimiteitservaring. (Schijnt ook goed te zijn voor mannen met problemen op dat gebied, zoals impotentie of vroegtijdige ejaculatie, hier zijn echter nog geen wetenschappelijke publicaties over.)

IS HET PIJNLIJK?

Nee. Wel een gek gevoel waar je even aan moet wennen. Je kunt het gevoel vergelijken met milde stroomstootjes of tintelingen. De Emsella veroorzaakt contracties van de bekkenbodemspieren. Na de behandeling kun je gewoon weer je normale activiteiten hervatten.

HOE VAAK?

In overleg met de arts zal een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Een typisch behandeltraject bestaat uit 6 behandelingen van ongeveer 30 minuten in een periode van 3 weken.

HOE SNEL MERK JE RESULTAAT?

Je kunt na een enkele behandeling al een verbetering ervaren. Deze verbetering neemt gedurende enkele weken na de behandeling verder toe.

WAT KOST DAT?

Voor een serie van 6 behandelingen betaal je zo’n €1000,-. Een losse vervolgbehandeling kost €200,-. 

OH JA…

Je kunt tijdens de behandeling gewoon je kleding aanhouden. En er hoeft geen lichamelijk en inwendig onderzoek worden uitgevoerd voor de behandeling. Ook wel fijn toch?

Interesse in de Emsella behandeling? Vraag hier een gratis consult aan.

Reageer 2

  1. Beste, ik vraag me af waarom de behanding zo duur is. Ik heb zelf deze behandeling vorig jaar gedaan in Spanje waar ik toentertijd woonde en betaalde gewoon 50 euro per keer. Het was precies dezelde stoel van Emsella ik heb thuis nog de documenten liggen. Wat is er hier in Nederland anders aan? Behalve de 28 minuten op de stoel, een voor- en naonderzoek na zes weken, doen jullie nog wat extra’s?

    1. Dag Kiki, we durven het je niet te zeggen. Wellicht dat het een studie was? Hier in NL wordt de consumentenadviesprijs aangehouden. De stoel is in aanschaf prijzig en de tijd van een arts ook. Voor €50,- kan dat niet uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *