OVER FRACTIONELE CO2 LASER

Dit is even afzien, maar dan heb je wel wat; een mooiere huid door de fractionele C02 laser. In dit artikel vertellen we je alles dat je moet weten over huidverbetering middels C02 laser.

Wat is het? Een behandeling met de Co2 laser zorgt door het uitstralen van infrarood licht voor verbetering van de huidstructuur.

Hoe werkt het? Allereerst vindt er natuurlijk een consult plaats bij de behandelend arts. Deze zal tijdens het consult kijken of je de juiste indicatie voor een behandeling met de fractionele C02-laser hebt, of je in goede gezondheid verkeert en zal je alles vertellen over de behandeling, het herstel en de kosten.

Besluit je om de behandeling te ondergaan, dan kun je ongeveer het volgende verwachten; 

Doet het pijn? Hell yeah! Je kunt er voor kiezen om de behandeling zonder verdoving te ondergaan, maar geloof ons, dat is afzien. Je kunt er daarom gelukkig ook voor kiezen om de huid te laten verdoven voor de behandeling. Daarna is de behandeling nog steeds vervelend, maar niet meer pijnlijk.

Hoe lang duurt het? Dat hangt af van de grote van het te behandelen gebied. Kies je voor een fullface behandeling dan lig je ruim een uur in de behandelstoel.

Wie voert de behandeling uit? Laserbehandelingen worden uitgevoerd door dermatologen, cosmetisch artsen, plastisch chirurgen en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Bedenk je wel dat bevoegdheid niet per se bekwaam betekent. Wil je weten waar je terecht kunt bij een goede behandelaar voor jouw laserbehandeling? Neem contact met ons op.

Hoe is het herstel? Het verloop en de duur van het herstel varieert en hangt af van de intensiteit van de behandeling. Wel kun je er vanuit gaan dat je zeker een goede week ‘niet toonbaar’ bent. In de eerste dagen zal het behandelde gebied gezwollen zijn en kunnen er korstjes ontstaan. Het kan gaan jeuken, de huid kan vervellen en zal uiteindelijk wat rood en glimmend zijn.

Monique voor en na haar fractionele C02 laser behandeling uitgevoerd door Jani van Loghem. De foto’s zijn van Linda Magazine.

 

Wat voor resultaat mag je verwachten? Een aanzienlijke verbetering van de huidstructuur; minder grove poriën, minder rimpels en een egalere teint.

Is het een eenmalige behandeling? In principe is een enkele behandeling genoeg om de huidstructuur te verbeteren. Mocht je een tweede behandeling overwegen, kan dat wel.

Voor iedereen? Voor iedereen die zijn of haar huidstructuur wil verbeteren. Bij mensen die gevoelig zijn voor pigmentverstoringen of met huidtype 4, 5 en 6 zouden wij de behandeling niet aanraden.

Wat kost dat? De prijzen variëren per aanbieder en de grootte van het te behandelen gebied. Prijzen variëren tussen de €500,- en €1500,- per behandeling.

 

Heb je een vraag over een laser behandeling? We adviseren je graag kosteloos en plannen desgewenst een consult voor je in bij een goede arts.

VRAAG ADVIES

Verwant bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *