Over het laseren van je ogen

Scherp zien, dat is toch best handig. En dan het állerliefste natuurlijk met het eigen blote oog. Helaas zijn we niet allemaal scherpziend gezegend en zijn we afhankelijk van een bril of een stel lenzen.

Of door onze ogen te laten laseren. Toch blijft deze ingreep voor veel mensen nog een grote stap. Jammer want met een beter zicht verhoog je aanzienlijk de kwaliteit van leven. Ooglaserbehandelingen worden inmiddels al ruim 30 jaar uitgevoerd. En in deze jaren hebben nieuwe technieken gezorgd voor een continue verbetering. De hersteltijd ná een behandeling is steeds korter geworden en de pijnbeleving minimaal.

Ben je je bril zat en je lenzen áltijd kwijt? Dan is een laserbehandeling wellicht een goed alternatief voor jou. Maar welke behandeling past dan het beste bij jouw wensen? We praten je even bij.

PRK 

TransPRK is de modernste vorm van alle oppervlakte ooglaserbehandelingen.

Hoe werkt het? Het is een van de eerste goede en veilige vorm van laseren methode is nog steeds een goede en veilige vorm van ooglaseren.

Wat gebeurt er? Het bovenste laagje van het hoornvlies wordt bij deze behandeling mechanisch verwijderd. Dit is de zogenoemde ‘No Touch’ methode.

Hoe pijnlijk is de ingreep? De behandeling zelf is vrijwel pijnloos. Tijdens de ingreep ben je volledig bij kennis en krijg je verdovende oogdruppels toegediend.

Hoe zit het met herstel? Gemiddeld verdwijnen eventuele ongemakken weer na 48 uur. Na twee weken is het zicht weer optimaal.

Voor wie? Vrijwel iedereen, maar met name geschikt voor mensen met een dunner hoornvlies.

Wat kost dat? €895,-.

Lasek

Lasek is een traditionele oppervlaktebehandeling waarbij het bovenste laagje van het hoornvlies wordt losgeweekt met alcohol.

Hoe werkt het? Met behulp van een alcoholoplossing verwijdert de arts geheel handmatig het bovenste laagje van het hoornvlies.

Wat gebeurt er? Na handmatig verwijderen van het bovenste laagje van het hoornvlies wordt de correctie met de laser aangebracht.

Hoe pijnlijk is de ingreep? Doordat de operatie aan de oppervlakte van het hoornvlies plaatsvindt, wordt deze meestal als pijnlijker ervaren.

Hoe zit het met herstel? Na de behandeling wordt er een tijdelijke beschermlens op het oog geplaatst om het herstel te bevorderen en de pijn te verzachten. De pijn, die gewoonlijk twee uur na de operatie komt opzetten, is vooral te voelen op de tweede en derde dag. Daarna verdwijnen de klachten snel. Na een paar dagen groeit het natuurlijke epitheellaagje vanzelf weer aan en zijn de ogen volledig hersteld.

Voor wie?De behandeling is een goed alternatief voor mensen bij wie de IntraLasik behandeling niet wordt geadviseerd. Te denken aan mensen met een actieve leefstijl of sporters op topniveau.

Wat kost dat? €895,-.

Zie je niks door overhangende oogleden? Dan is een ooglidcorrectie waarschijnlijk een beter idee! Lees alles over een ooglidcorrectie.
IntraLasik

Vijftien jaar later werd deze manier van ooglaseren, ook wel flaptechnologie, geboren.

Hoe werkt het? Met behulp van het zogenaamde Femtosecond laserapparaat maakt de arts een flapje in het hoornvlies. De laser geeft op dat moment snelle lichtpulsen af binnen in het hoornvlies, waardoor er kleine luchtbelletjes ontstaan. Door deze luchtdruk raakt het hoornvlieslaagje aan één zijde los. Het flapje wat hierdoor ontstaat kan door de oogarts eenvoudig worden omgeslagen.

Wat gebeurt er? Vervolgens wordt het oog gelaserd om tot het gewenste resultaat te komen.

Hoe pijnlijk is de ingreep? Net als bij de PRK behandeling worden er voorafgaand aan de ingreep verdovende oogdruppels toegediend waardoor de behandeling als vrijwel pijnloos wordt ervaren.

Hoe zit het met herstel? Vaak is het zicht na één dag al volledig hersteld.

Voor wie? Door de snelle genezing is deze ingreep voor bijna iedereen geschikt.

Wat kost dat? €1100,-.

ReLEx SMILE 

De allernieuwste techniek is de Small Incision Lenticule Extraction.

Hoe werkt het? In slechts één behandeling van slechts 30 seconden wordt er een klein lensje en een minuscule opening in het oog gemaakt.

Wat gebeurt er? Via deze kleine opening verwijdert de oogchirurg het lentikel waardoor het zicht is gecorrigeerd.

Hoe pijnlijk is de ingreep? De behandeling zelf en de periode erna verlopen vrijwel pijnloos.

Hoe zit het met herstel? De genezing is vrijwel pijnloos en er is een kleinere kans op droge ogen na de ingreep.

Voor wie? Vrijwel iedereen.

Hoe zit het met herstel? Enkel de uren ná de behandeling zijn wat oncomfortabel maar het oog herstelt vervolgens zeer snel.

Wat kost dat? €1600,-.

 

AFSPRAAK MAKEN?

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op! Wij plannen graag een consult voor je voor een gratis uitgebreid oogonderzoek. Op basis van de uitslag ontvang je een voor jou passend behandeladvies.

VRAAG ADVIES

Verwant bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *