OVER LIPOSUCTIE

Volgens de statistieken heeft bijna de helft van de Nederlandse bevolking boven de 18 jaar overgewicht. Buiten dat het niet bijster gezond is om overgewicht te hebben is het esthetisch gezien vaak ook niet wenselijk. Verandering van eetgewoonte en meer bewegen zijn de meest effectieve manieren om af te vallen. Sommige vetophopingen zijn alleen verschrikkelijk hardnekkig en met de beste intenties ook in de sportschool niet weg te krijgen. Liposuctie kan dan een optie zijn. Wij vertellen je er in dit artikel meer over.

HOE WERKT LIPOSUCTIE

Liposuctie is een techniek waarbij onderhuids vetweefsel wordt verwijderd door dit weg te zuigen. Er wordt een kleine opening in de huid gemaakt waarna er een fysiologische zoutoplossing met verdovingsvloeistof wordt ingespoten. Dit zorgt ervoor dat het wegzuigen van het vetweefsel minder pijnlijk is en makkelijker gaat. De vloeistof weekt als het ware de vetcellen wat los. Door middel van een canule met vacuüm wordt vervolgens vetweefsel weggezogen.

ONDER NARCOSE?

Er is wat discussie over het uitvoeren van liposuctie onder lokale of algehele anesthesie. Wij menen, en spreken uit ervaring, dat je voor het wegzuigen van een kleine hoeveelheid vetweefsel niet perse onder narcose hoeft. Het is niet de meest fijne behandeling om te ondergaan maar goed te doen. Spreken we van grote hoeveelheden vetweefsel of meerdere regio’s op het lichaam is het aan te raden de behandeling onder algehele anesthesie uit te laten voeren. Voor jezelf prettiger maar ook voor de arts. Die kan zich, als jij onder narcose bent, volledig richten op de behandeling en het resultaat zonder zich bezig te hoeven houden met jouw gejammer.

WANNEER LIPOSUCTIE

In principe zijn alle ongewenste vetophopingen te behandelen middels liposuctie. De meest voorkomende gebieden zijn buik en benen, maar bijvoorbeeld ook armen, oksels, taille en het gebied boven de knie zijn te behandelen.

Wist je dat met liposuctie ook kunt shapen? Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de lijnen van de buikspieren extra te accentueren.

HUIDVERSLAPPING

Belangrijk om rekening mee te houden bij het verwijderen van overtollig vetweefsel is dat de huid niet altijd meekrimpt. Het zou dus zomaar kunnen dat als je (veel) vetweefsel weghaalt, je blijft met overtollige huid blijft zitten. Hoe ouder je bent des te minder flexibel de huid is. Of dit in jouw geval zo is, kan een arts beoordelen tijdens een consult. In sommige gevallen wordt liposuctie als losse behandeling afgeraden, een buikwandcorrectie gecombineerd met liposuctie bijvoorbeeld kan dan een mooier resultaat geven.

RISICO’S VAN EEN LIPOSUCTIE

Geen enkele behandeling is zonder risico, ook liposuctie niet. Ondanks dat de kans op complicaties klein is, bestaat er altijd kans op infectie of een nabloeding. De behandeling moet te allen tijde uitgevoerd worden door een ervaren arts die over voldoende techniek beschikt om beschadiging van onderhuidse zenuwen en bloedvaten te kunnen voorkomen. In het verleden zijn er gevallen bekend van onvoldoende ervaren artsen die ernstige complicaties hebben veroorzaakt. Als er niet op de juiste diepte wordt behandeld, kan er schade aangebracht worden aan organen, denk aan het perforeren van de darmen.

Vet is het nieuwe gouden goed. Vet te veel op je buik maar te weinig bij je billen? Lipofilling van de billen is dan misschien iets voor je. Sietske ging je voor.

NA DE LIPOSUCTIE

Het herstel na liposuctie is over het algemeen goed te doen. Je moet je de eerste 2 weken wat rustig houden en compressiekleding dragen, maar op wat beursheid na valt het herstel relatief gezien erg mee.

AFSPRAAK MAKEN?

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend consult? Wij plannen graag een consult voor je in bij een ervaren arts. Deze kan je tijdens het consult een persoonlijk behandeladvies geven.

VRAAG ADVIES

Reageer 1

  1. Pingback: OVER CRYOLIPOLYSE - wiemooiwilzijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *