Annebeth Kroeskop over MD Codes

Een veelgehoorde term in de cosmetische industrie is MD Codes. Wat dat betekent legt cosmetisch arts Annebeth Kroeskop ons aan de hand van een aantal vragen uit.

Annebeth; wat zijn MD Codes precies? MD Codes is een techniek ontwikkeld vanuit de fabrikant Allergan waarbij het gezicht fictief wordt opgedeeld in verschillende behandel gebieden. Een filler behandeling wordt zo inzichtelijker gemaakt. Er zijn maar liefst 75 verschillende MD Codes voor het gezicht. Zo weten we precies waar de injectiepunten liggen en hoe we het gezicht zo kunnen liften dat we een evenwicht bereiken. Daarnaast is het een internationaal bekende code zodat veel artsen middels dezelfde techniek werken.

Waarom werk jij volgens dit systeem? Is dat anders dan vroeger? Ja eigenlijk wel. Vroeger kwamen klanten vooral binnen om aan 1 zone te werken met Botox of fillers, bijvoorbeeld om een bepaalde rimpel op te vullen. De huidige trend is veel meer gericht op het gehele gezicht waarbij ik samen met de cliënt kijk naar een totaal behandelplan. Eigenlijk is dit heel logisch want door aan 1 gebied te werken verandert de balans in het gezicht. Wanneer we ook naar de rest van het gezicht kijken kan het resultaat juist nog meer verbeteren en kan ik de behandeling zo insteken dat het gezicht weer geheel in evenwicht komt. Ik noem het graag de ´totale gezicht benadering´.

Wat bedoel je precies met een ´huidverjongend behandelplan´? Eigenlijk een combinatie van behandelingen. Niet alleen fillers om het volume te herstellen, maar ook behandelingen zoals lasers en peelings om de huidkwaliteit te verbeteren. Optimale huidverjonging bereik je wanneer de huidkwaliteit van binnenuit en van buitenuit wordt aangepakt. Dat is het fijne aan het concept van KNAP Institute waarbij de cliënt naast injectables onder KNAP Clinic ook terecht kan voor huidverbeterende facials, peelings en laser behandelingen.

Wat zijn volgens jou vaak ´vergeten´ zones binnen de ´totale gezicht benadering´? Minder voor de hand liggende zones zijn bijvoorbeeld kuiltjes in het voorhoofd, de slapen of de kaaklijn. Juist door deze gebieden te behandelen kun je zo’n mooi resultaat bereiken. Welke zones behandeld moeten worden, is natuurlijk altijd afhankelijk van onder andere de botstructuur, ouderdom en genetische aanleg.

Wat zijn veelgehoorde ´klachten´ van jouw cliënten? Veelgehoorde klachten zijn onder andere een vermoeid, afgeleefd of boos uiterlijk. Heel vervelend als je bijvoorbeeld vaak de vraag krijg of je moe bent terwijl dat helemaal niet zo is. Deze gezichtsuitdrukkingen komen meestal niet door 1 bepaald kenmerk maar is veel vaker een combinatie van verschillende gezichtskenmerken. Voor iedere gezichtsuitdrukking is een behandelplan opgesteld met een natuurlijk eindresultaat. In plaats van een zogenaamde ´quick fix´ is deze manier van werken volgens de MD codes meer gericht op het lange termijn effect. Daarnaast zal het resultaat ook natuurlijker ogen.

Voer jij alle zones bij voorkeur binnen 1 behandeling uit? Mijn doel is altijd om met kleine hoeveelheden naar een natuurlijk resultaat toe te werken. Ik ga daarom liever te werk middels een serie van behandelingen om het gezicht langzaam aan te verbeteren en te harmoniseren. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat het resultaat past bij de leeftijd van mijn cliënt.

 

Heb je een vraag voor Annebeth of wil je een consult afspraak?

STEL HIER JE VRAAG

 

Verwant bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *