OVER MICRONEEDLING

WIEMOOIWILZIJN INFORMATIE 2 Comments

No time like now. Dit is bij uitstek de periode om aan je huid te werken! Tijdens de donkere dagen is er minder straling en zitten we vaker binnen. Prima voor een laserbehandeling, peeling óf microneedling. Wat dat laatste precies is vertellen we je in dit artikel.

Microneedling – wat is dat? Microneelding is een behandeling waarbij er kleine gaatjes worden gemaakt in de huid. Dit wordt gedaan met een soort pen waarvan de kop 13 kleine naaldjes bevat die 140x per seconden in de huid prikken. Vaak wordt er vooraf een serum, met hyaluronzuur bijvoorbeeld, op de huid aangebracht omdat zo meteen in de gaatjes te sluizen. De diepte van de gaatjes verschilt, waar de huid dunner is komen de naaldjes tot 0,5mm diep. Op de wangen en kin tot zo’n 2mm.

Microneedling – hoe voelt het? Zonder verdoving niet heel prettig. Gelukkig kun je voorafgaand aan de behandeling de huid insmeren met een verdovende creme. Dan nog kan het af en toe wat gevoelig zijn, maar pijn doet het niet.

Microneedling – wat heb je er aan? Met een Microneelding behandeling verbeter je de huid. De structuur wordt fijner, poriën kleiner, fijne lijntjes worden minder en de celvernieuwing gestimuleerd. Ook littekens kunnen met microneedling minder zichtbaar worden.

Microneedling – wie voert de behandeling uit? Wij adviseren je de behandeling uit te laten voeren door een dermatoloog of arts.

Microneedling – hoe is het herstel? Direct na de behandeling is de huid behoorlijk rood en kunnen de ‘speldenprikjes’ zichtbaar zijn. Dat neemt in de dagen er na af. Je kunt de roodheid wel goed camoufleren, met een getinte dagcreme bijvoorbeeld. Vergeet niet dat het belangrijk is om een goede SPF te smeren na de behandeling. De huid is na de microneedling extra gevoelig voor UV straling en moet goed beschermd worden.

Microneedling – is het eenmalige behandeling? Je zou de behandeling 1 keer kunnen doen, maar voor het mooiste resultaat herhaal je de behandeling 3x met tussenpozen van 2 a 3 weken.

Microneedling – voor iedereen? Nee. Als je zwanger bent, actieve acne hebt, een geïnfecteerde huid of eczeem dan is de behandeling niet geschikt om uit te voeren.

Microneedling – wat kost dat? Dat verschilt iets per aanbieder, maar je kunt uitgaan van zo’n €135,- per behandeling.

 

Wil je een consult bij een arts voor een microneelding behandeling? Neem hier contact met ons op en we plannen een afspraak voor je in.

 

Reageer 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *