OVER PRP

Liever geen lichaamsvreemde stoffen in je lijf? Met PRP kun je de huid verjongen met je eigen bloed. Dat is mooi. En niks nieuws. Het injecteren van eigen bloed wordt al eeuwenlang toegepast om wondgenezing te bevorderen en zelfs om haargroei stimuleren. Wat PRP precies is vertellen we je in dit artikel.

PRP – wat is dat? PRP staat voor Platelet Rich Plasma. PRP bestaat uit gefilterd plasma van eigen bloed. In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam. PRP wordt daarom vaak ingezet bij haartransplantaties en operaties ter bevordering van de wondgenezing. Door het injecteren van PRP in het gezicht wordt de huid beter gehydrateerd, beter doorbloed en daardoor simpelweg mooier. 

PRP – hoe werkt het? Eerst wordt er bloed afgenomen. Normaal gesproken een vervelende aangelegenheid, maar je ligt bij een cosmetisch arts in de stoel en die is getraind in zo pijnloos mogelijk prikken. Je kunt er dus vanuit gaan dat de bloedafname snel en pijnloos wordt gedaan. Het bloed gaat vervolgens in een centrifuge waardoor de bloedplaatjes zich scheiden. Het Platelet Rich Plasma wordt vervolgens opgezogen in een spuit en is dan klaar om te injecteren. Je krijgt meerdere kleine prikjes in het gezicht.

PRP – wie voert de behandeling uit? Voor een PRP behandeling ga je naar een cosmetisch arts of plastisch chirurg.

PRP– hoe voelt het? De prikjes zijn gevoelig, maar het is goed te doen. Croma Pharma heeft een systeem waarbij er geen anti-stollingsmiddel hoeft worden toegevoegd aan het bloed. Dat is fijn want dat anti-stollingsmiddel kan een brandend gevoel geven bij injectie. Je hoeft dan ook niet verdoofd te worden voor deze behandeling.

PRP – hoe is het herstel? Na de behandeling kan de huid wat rood zijn door de prikjes. Dit trekt snel weg. Je bent na de behandeling dus gewoon toonbaar. Het resultaat is al na 2 weken goed zichtbaar.

PRP– is het eenmalige behandeling? Ja en nee. Met een enkele behandeling zie je al resultaat, maar voor het mooiste resultaat herhaal je de behandeling nog 1 of 2 keer.

PRP – voor iedereen? Ja. Voor iedereen liever geen fillers gebruikt en toch op natuurlijke wijze de huid wil verbeteren danwel verjongen. 

PRP – wat kost dat? Voor een enkele behandeling betaal je zo’n €400,-. Voor een kuur van 3 behandelingen €1050,-.

 

Wil je een consult bij een arts? Neem contact met ons op en we plannen gratis een afspraak voor je in.

VRAAG ADVIES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *