OVER TIXEL

Wil je rimpels verminderen, je huidstructuur flink verbeteren en verslapping aanpakken? De Tixel doet wat een CO2 laser doet maar dan met minder down time, minder risico’s en minder pijn. De Tixel behandeling voor huidverjonging.

Tixel – wat is dat? Dit laser apparaat gebruikt Thermo-Mechanische ablatie, ofwel verhitting, om je huid te verjongen. Je kiest voor deze behandeling als je je fijne lijntjes of een rokershuid wil aanpakken. Maar ook diepere rimpels, een verslapte huid (ook op de buik), grove poriën, hangende oogleden of zonschade kun je efficiënt behandelen met de Tixel. Met deze nieuwste techniek kan de Tixel worden vergeleken met de al bekendere (en gevreesde) CO2 laser. Het voordeel van de Tixel is dat de huid minder wordt beschadigd. Daardoor is de behandeling minder pijnlijk, de hersteltijd veel minder heftig en bovendien korter dan bij CO2 lasers. Het risico’s op complicaties is gering. Wel kun je, als je gevoelig bent voor het virus, een een koortslip opwekken met deze behandeling. We raden je dan ook aan voor de behandeling al te starten met een kuurtje L-Lisine en dit vooraf aan te geven bij je behandelaar.

Tixel – hoe werkt het? Met een kleine ‘kop’ van 1cm2 waarop kleine titanium pinnen zitten, wordt de huid kort aangeraakt. De kleine micro gaatjes die vervolgens ontstaan zorgen ervoor dat de hitte van de laser diep in de huid wordt gebracht. De behandeling duurt ongeveer 20 a 30 minuten, afhankelijk van de zones die je laat behandelen. De huid zal de wondjes die ontstaan door het apparaat direct gaan genezen en juist dit genezingsproces zorgt voor een flinke aanmaak van collageen en elastine met een steviger en strakkere huid als resultaat.

Tixel– hoe voelt het? Het doet pijn. Maar het is te doen. Je hoeft dan ook niet verdoofd te worden voor deze behandeling.

Het schijnt ook beter om niet te verdoven aangezien dit het resultaat mogelijk zou kunnen beïnvloeden. Wel kun je paracetamol nemen voorafgaand aan de behandeling. Direct na de behandeling voelt je huid branderig aan gedurende twee uur en ziet deze rood gekleurd. Soms kan lichte zwelling ontstaan na de behandeling. De eerste behandeling is gevoeliger dan de tweede en derde behandeling.

Tixel – wie voert de behandeling uit? De behandeling kan worden uitgevoerd door een huidtherapeut of cosmetisch arts.

Tixel – hoe is het herstel?  Tot maximaal twee uur na de behandeling voel je de hitte in je huid. De dag na de behandeling voelt je huid wat strak aan en kun je de roodheid al camoufleren met make up als je wil. De dagen erna is het behandelde gebied droog en voelt ruw aan. De roodheid en ergste droogte is na 4-6 dagen verdwenen en ben je weer goed toonbaar. Hieronder zie je het verloop van mijn behandeling ter info. Het is verder belangrijk om minimaal 4 weken voor en na de behandeling niet te zonnen (ook geen zonnebank). Na de behandeling smeer je dagelijks met een SPF 30 of 50.

We testte de Tixel behandeling. Zie hier het verloop van dag 1, dag 3 tot dag 6 na de behandeling.


Tixel – is het eenmalige behandeling?
 Omdat deze behandeling milder is en anders werkt dan andere lasers, wordt er geadviseerd om de behandeling eens per maand te herhalen gedurende een aantal maanden. Na 3 behandelingen zagen wij al dat fijne lijntjes minder zichtbaar waren. Na 6 maanden heeft je huid het collageen optimaal aangemaakt en is het resultaat van de huidbetering het meest zichtbaar. De aanmaak van collageen en elastine gaat na die periode gewoon door.

Tixel – voor iedereen? Ja, voor iedereen die zijn/haar huid wil verbeteren of wil verjongen. Vanaf het 25e levensjaar begint ons lichaam collageen te verliezen. Het natuurlijke collageen neemt af met ongeveer 1.5% per jaar en (helaas) begin je dus rond de 30 jaar veranderingen te zien in de structuur en elasticiteit van de huid. Om rimpels te verminderen en de huidstructuur te verbeteren is de Tixel een perfecte behandeling. Ook acne en acnelittekens bij jongere mensen kan behandeld worden met de Tixel.

Tixel – wat kost dat? Voor een enkele behandeling betaal je €299,- voor je hele gezicht. Handen, decolleté, hals en andere zones op aanvraag.

 

Benieuwd naar de Tixel voor het gezicht of andere zones? Neem contact met ons op en we plannen een gratis intake voor je in.

VRAAG ADVIES

Reageer 4

    1. Hi Esther, het voordeel van de Tixel ten opzichte van andere behandelingen met laser is dat deze ook onder de ogen uitgevoerd kan worden. Slim wel om even op consult te gaan bij een goede arts om te bepalen of je de juiste indicatie hebt voor de behandeling. Er zijn namelijk ook andere behandelingen mogelijk voor het verbeteren van de huid onder de ogen.

    1. Hi Esther, je zou ook kunnen denken aan een peeling of fillerbehandeling. Wat in jouw geval het mooiste resultaat geeft, kun je het best laten beoordelen tijdens een consult bij een goede arts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *