Sera Yosta

In FAQ the doctor vragen we artsen en specialisten die wij bijzonder, leuk en mooi vinden naar hun visie op schoonheid. Sera Yosta is moeder, laserspecialist op het gebied van tatoeage verwijdering en runt twee succesvolle klinieken.

Wat wilde je worden toen je klein was? Danseres en dan het liefst gewoon een echte ballerina.

Wat vind je leuk aan je huidige werk? Iedereen die een tatoeage heeft zal bij het zetten er wel eens op gewezen zijn dat een tatoeage wel echt heel definitief is, bijvoorbeeld door zijn of haar ouders. Met dit beeld in hun hoofd zijn mensen vaak wat angstig voor het weglaseren van een tatoeage. Ze zijn vaak bang dat dit littekens achterlaat.

Meer dan 10.000 behandelingen

Ik heb mezelf vanaf de eerste behandeling tot nu (intussen meer dan 10.000 behandelingen) uitgedaagd om elke tatoeage en behandeling vooraf en achteraf nauwkeurig te analyseren. In tegenstelling tot wat mensen verwachten, is iedere tatoeage uniek en vergt iedere tatoeage een uniek behandelplan. Inmiddels weet ik exact op welke manier een tatoeage zo snel, maar ook zo mooi mogelijk weggehaald kan worden.

Tattoo Grave Yard

Elke keer wanneer we een tatoeage aan onze ‘Tattoo Grave Yard’ mogen toevoegen dan is iemand ons dankbaar omdat hij of zij eindelijk is verlost van iets waarvan hij of zij aanvankelijk van dacht dat het permanent was. Dat voelt niet alleen alsof we een dienst hebben verleend, maar ook als een kunst die we hebben verricht. En soms voelt het alsof ik tegen mijn eigen vader kan zeggen “Nee hoor, zo definitief is die tatoeage niet.

Heb je nog werk gerelateerde ambities? Graag zou ik onze kennis en vaardigheden willen inzetten om nog veel meer mensen te kunnen helpen. Echter is tatoeage verwijderen altijd maatwerk, dus de voornaamste ambitie is om het elke keer weer goed te doen en waar mogelijk onze behandelplannen nog verder te perfectioneren.

Is er iemand uit je vakgebied die je bewonderd? Dr. Adriana Ribé uit Barcelona. Zij heeft zelfstandig een toonaangevende laserkliniek in Barcelona opgericht en heeft intussen veel ervaring op gebied van tatoeage verwijderen.

Wat vind je mooi? Ogen die twinkelen en mensen die heel uitgebreid en aanstekelijk kunnen lachen.

Is er een bekend persoon die voor jou symbool staat voor schoonheid? Op dit moment mijn zoontje van 18 maanden. Elke beweging, elk geluidje, elk huiltje is nog zo puur. Er is nog totaal geen wenselijk sociaal gedrag bespeurbaar, heerlijk!

Wat is je lievelingsliedje? Paulo Nutini – Someone like you. Met dat liedje in mijn hoofd voelt het alsof ik op veertjes loop.

Wat doe je om zelf om schoon- en gezondheid te behouden? Ik probeer zo gezond mogelijk te eten en een paar keer per week hard te lopen. Ik drink, tot ergernis van mijn beste vriendin, zelden. 1 keer in de 8 weken doe ik een fractionele laserbehandeling met de PicoWay resolve om zo mijn huid en pigment te verbeteren. Daarnaast heb ik vorig een jaar NLP-cursus gedaan om ook mentaal een beetje aan mezelf te werken.

Behandel je jezelf? Ja, ik ben begonnen met het verwijderen van een tatoeage op mijn voet. Met bamboe in Azië gezet, zo’n tatoeage die prima staat wanneer je met je slippers en een enkelbandje om je voet door Azië aan het reizen bent, maar die in Nederland bij een paar mooie pumps toch echt compleet misstaat.  Inmiddels mogen 2 andere tatoeages er ook aan geloven. Niet eens omdat ik me er aan stoor, maar meer omdat het kan.

Sera schreef een mooie brief aan Wesley. Lees ‘m hier.

Laat je dingen in het kader van schoon- en gezondheid? Ik probeer niet zoveel suiker en vlees te eten en maar 1 kopje koffie per dag. Dat laatste lukt me echter maar zelden, maar die ambitie is er wel elke dag weer.

Heb je een tip/advies in het kader van schoon- en gezondheid? Zorg dat je weet waardoor jij lekker in je vel zit. Dat verschilt denk ik per persoon. Zelf voelt het alsof ik de wereld aankan wanneer ik een rondje heb hardgelopen. (tijdens ben ik overigens meer aan het overleven…)

Vul aan: wie mooi wil zijn… moet zich realiseren dat mooi alleen van toegevoegde waarde is als al het andere ook klopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *