Niet voor watjes zo’n Medical facial

Simone Scheijen BLOG Leave a Comment

Als het goed is weten jullie uit een van mijn eerste columns dat mijn prikfobie een serieuze zaak is. Was. Wás ja. Ik testte de Medical facial en die is niet voor watjes.

Waar ik vroeger de Prik Poli alléén bezocht in het samenzijn van versterking (de volgelopen buisjes gingen gepaard met de nodige flauwval-sessies) ben ik de laatste jaren vaker geprikt dan dat ik in de kappersstoel beland ben.  En geloof mij, mijn lokken worden met regelmaat voorzien van een beurt. Nee ik sta niet strak van de fillers en ik heb óók geen enge ziektes, maar ik noem een vrijwillig megaboost-infuusje, een paar extra tandarts bezoekjes en oké eerlijk is eerlijk, die groeven tussen mijn wenkbrauwen was ik ook liever kwijt dan rijk. Enfin, de zomer is ten einde en net zoals ik mijn garderobe en interieur op zo’n moment graag herfst proof maak, doe ik hetzelfde met mijn gelaat. De laatste sporen zon verdwijnen nu toch echt van de wangen en aan het sproetenfeest op mijn neus komt helaas ook een eind. Tijd om dat gezicht dus even goed aan te pakken. Ik testte de Medical facial bij dermatoloog Robert van der Leest.

De Plated Rich Plasma behandeling stond tijdens mijn Medical facial centraal. Een hype aan de overkant van het water bij sterren als Kim Kardashian en nu ook in opkomst in ons eigen land. PRP is een behandeling waarbij de arts aan de slag gaat met gefilterd plasma van je eigen bloed. In het gefilterde plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Dit plasma wordt na het aftappen en filteren direct in de huid gemasseerd. De PRP-injecties werken verjongend, verstevigend en hydraterend, waardoor je na de behandeling stralend en met een strakkere huid de deur uitloopt. Kijk, dat wil jij, dat wil ik.

En terwijl mijn vers getapte bloed gefilterd werd konden we in de tussentijd verder met de volgende stap. En wel met Microdermabrasie. Met deze behandeling wordt de huid met behulp van microkristallen als het ware gezandstraald. Dode huidcellen worden van het huidoppervlak verwijderd, zodat er plaats gemaakt wordt voor nieuwe huidcellen. De doorbloeding neemt toe en de collageen productie en huidvernieuwing worden direct gestimuleerd. De zandstraling zorgt ervoor dat onregelmatigheden worden geëffend (hoera!) en dat je huid er na de behandeling gezonder, frisser en vitaler uitziet.

Wie microdermabrasie roept weet dat de combinatie met Ultrasone een match made in heaven is. Nadat mijn gezandstraalde gezicht werd voorzien van de nodige laagjes PRP werd mijn hardcore facial afgesloten met het Ultrasone apparaat. De werking van microdermabrasie die de huidvernieuwing stimuleert en die van de diepe ultrasone golven vullen elkaar perfect aan én versterken het effect voor die perfecte glow. Na de zandstraling en de microneedling met bloedplasma die op mijn gezicht was dat precies wat ik nodig had om de behandeling te beeïndigen. Dacht ik. Om de boel nog even te hydrateren en de huid van wat extra vocht te voorzien, mocht ik tóch nog een aantal minuten ontspannen met een hydraterend sheetmasker op mijn gezicht. Tien minuten later liep ik volledig zen, met weer een prik-overwinning rijker én een stralende snoet de deur uit.

Dagenlang liep ik erbij alsof ik een week geslapen had en ik tot over mijn oren verliefd was (I wish). Een ding is zeker. Niet alleen mijn huisje is klaar voor de winter, mijn huid kan er ook tegenaan. Dus vriendin, doe je huid een plezier en boek een Medical facial. Geloof mij, daar kan geen huis-tuin-en-keuken maskertje tegenop. Zo, laat die donkere dagen maar komen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *