OVER ULTHERAPY de facelift zonder operatie

Sietske Atsma INFORMATIE 2 Comments

Wil je de boel wat liften, maar is een operatie je (nog) een stapje te ver? Lees dan verder. We hebben het in dit artikel namelijk over Ultherapy. Een non-invasieve behandeling waarmee je de huid kunt liften en verstrakken. Zonder operatie dus.

Wat is het? Het Ultherapy apparaat zelf is op het oog niet heel indrukwekkend. Toch schuilt er vernuftige techniek in die er uitziet als een oude DOS computer met de display van een nieuwe Tesla. Het kopstuk dat op de huid wordt geplaatst geeft micro-gefocuste ultrasoundenergie af tot in de diepste lagen van de huid. Op het display kan de arts via een echo precies zien of die goed staat afgesteld. Als reactie op de afgegeven energie wordt in de huid een natuurlijk wondgenezingsproces op gang gebracht, waardoor er nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt.

Hoe werkt het? Allereerst vindt er natuurlijk een consult plaats bij de behandelend arts. Deze zal tijdens het consult kijken of je de juiste indicatie voor een behandeling met de Ulthera hebt, of je in goede gezondheid verkeert en zal je alles vertellen over de behandeling, het herstel en de kosten. Besluit je om de behandeling te ondergaan, dan kun je ongeveer het volgende verwachten; het te behandelen gebied wordt in kaart gebracht en vervolgens in delen afgetekend. Er wordt een gel aangebracht op de huid die zorgt voor de geleiding van de ultrasoundgolven. Per afgetekend stuk worden er pulsen afgegeven, eerst oppervlakkiger en later wordt hetzelfde gedeelte nog een keer dieper behandeld.

Doet het pijn? Wat fijn zou het zijn als we een keer konden vertellen dat er een cosmetische behandeling bestaat die helemaal geen pijn doet, maar we moeten je ook dit keer weer teleurstellen. De behandeling met de Ultherapy is best onaangenaam. Niet huilen-huilen zoveel pijn, maar na een tijdje worden de ‘stroomstootjes’ of het ‘branderige gevoel’ best irritant. Hoe irritant hangt helemaal af van het gebied dat wordt behandeld en je eigen pijngrens natuurlijk. Paracetamol en ibuprofen van te voren nemen helpt.

Hoe lang duurt het? De tijd die de behandeling in beslag neemt, hangt af van de grootte van het gebied dat wordt behandeld. Een lift rond het oog is binnen 30 minuten gedaan. Ga je voor een groter gedeelte van het gezicht, de hals of het decolleté dan lig je er zeker 1,5 uur.

Wie voert de behandeling uit? Het best laat je de behandeling uitvoeren door een arts, dermatoloog of huidtherapeut. Weten welke specialist bij jou in de buurt behandelt met de Ultherapy? Neem hier contact met ons op.

Hoe is het herstel? Peanuts! In de meeste gevallen ben je een paar uur wat rood, maar zie je er daarna niks meer van. Bij een enkeling kan er zwelling of een blauwe plek ontstaan.

Wat voor resultaat mag je verwachten? Je kunt met de Ultherapy de huid liften en verstrakken, maar geen instant resultaat verwachten, zoals je met een facelift bereikt. Sommige mensen zien vrij snel na de behandeling al verbetering, maar na 2 tot 6 maanden wordt het eindresultaat echt zichtbaar. De behandeling stimuleert de aanmaak van lichaamseigen collageen, je leeftijd, huidtype en levensstijl bepalen hoe lang het resultaat zichtbaar blijft.

Is het een eenmalige behandeling? Ja. Mocht je na een paar jaar weer behoefte hebben aan een lift, dan kun je de behandeling gewoon herhalen.

Voor iedereen? Voor iedereen met een verslapte huid, die nog niet toe is aan een operatie of zich geen herstelperiode kan veroorloven.

Wat kost dat? De prijs is afhankelijk van het te behandelen gebied. Voor het behandelen van de onderkin betaal je €500,-, wil je the whole shebang (fullface, nek en decolleté) dan betaal je €2950,-.

Onze Maria onderging vorige week een behandeling met de Ultherapy. Het resultaat laat nog even op zich wachten, maar haar ervaring deelt ze binnenkort al in haar column.

Heb je een vraag over Ultherapy? We adviseren je graag kosteloos en plannen desgewenst een consult voor je in.

VRAAG ADVIES

Reageer 2

    1. Post
      Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *