Voor alle vrouwen een strakke vagijn

Sietske bezocht een cosmetisch congres in Londen, dineerde daar, dronk liters bier en kreeg een pornografische demonstratie van een ultrasoon vaginaal verjongingsapparaat te zien.

Hotelbars are my favourite.

Zo’n twee jaar geleden was ik in Londen op het Face congres. Een cosmetisch congres waar artsen van over de hele wereld voor worden uitgenodigd. Nu zijn artsen verplicht hun kennis up-to-date te houden met het bezoeken van congressen, maar dit betekent niet dat het bezoeken van zo’n congres niet aangenaam kan zijn.

Zo zag ik laatst deze artsen heen en weer vliegen van congres naar hotel en terug in helikopter over Monaco.
Sjieke hotelkamer

Back to London. Daar geen helikopters, wel een sjieke hotelkamer en fijne etentjes gehost door de sponsoren van het congres. Artsen betalen zelf een deel van de onkosten die gemaakt worden om het congres en etentjes te dekken. Zouden ze dat niet doen, dan kun je denken dat ze worden omgekocht door de sponsoren van die congressen en dat mag natuurlijk niet. De bezoeken aan zo’n congres zijn door de fijne netwerkmogelijkheden, sjieke hotels en natuurlijk ook de interessante lezingen gewild onder artsen. 

Bescheiden als ik ben, vond ik het hoog tijd me tot de beter-geleerden te voegen en me op te werpen als kandidaat voor het Face congres. Toentertijd werkte ik voor een maatschap van plastisch chirurgen en onder hen waren twee golden tickets te vergeven. Ik meende dat mijn aanwezigheid op het congres van groot belang voor de kliniek was, want er was een uitgebreid programmaonderdeel over aan het managen en marketen van klinieken. Het onderhouden van een Instagram account valt onder marketing, toch?

Het marketing-programma was ook best interessant, maar vele malen interessanter vond ik het programma dat gepland stond op de laatste dag van het congres. Ik zat als een van de eersten aan het ontbijtbuffet en maakte me op voor een heel, heel interessante dag…

Vaginale ongemakken

Stel je een zaal voor vol met mannelijke artsen, waarvan sommige een behoorlijke kater hadden. Niet de sjieke hoofdzaal, maar de bijzaal voor zo’n 100 man. Menig arts was op komen dagen, kater of niet, want laten we wel wezen, het betrof hier een bijster interessant onderwerp. De honderd klapstoeltjes waren bezet en tegen de muur hingen nog een 50-tal artsen die een glimp van de presentatie probeerden op te vangen. Er sprak een gynaecologe, een arts en ‘patiënte’. Op het programma stond; vaginal rejuvination ofwel vaginale verjonging. De sprekers hadden het over vaginale verslapping, vaginale droogheid, schaamlipcorrecties, verminderde seksuele sensaties, Botox bij vaginisme, rimpelige schaamlippen en urineverlies. Machtig interessant allemaal. Tenminste, dat vind ik.

De mijne
Zoals jullie weten heeft mijn vagijn al het een en ander aan onderhoud gehad. Ik vind het maar een raar gegeven dat juist dát lichaamsdeel dat ons vrouwen het grootste plezier kan geven, ware het baby’s of orgasmes, zo’n ondergeschoven kindje is. We beginnen en masse te giechelen als we het er over hebben en we durven nog maar net met de benen wijd in de wax salon. Verder laten we het onderwerp liever onbesproken. Heel gek vind ik dat. Het is dat het maatschappelijk niet geaccepteerd is, maar ik zou het best over mijn vagijn willen hebben met whomever. Ik zou vertellen over wat ik er allemaal mee kan, waar ze nu weer is geweest, wie er aan heeft gezeten, in wat voor fantastisch dat allemaal resulteerde en hoe haar haar zit die dag. Bijvoorbeeld.
De demonstratie

Het congres. Ik zat daar dus in die klamme zaal met al die artsen braaf te luisteren naar de presentaties van de deskundigen. Ik luisterde aandachtig en maakte aantekeningen. Gaat het over intieme delen en de daarbij horende taboes voel ik me meteen geroepen die te doorbreken. In mijn hoofd schreef ik 10 artikelen over de vagina, haar ongemakken en de net besproken behandelingen om die op te lossen. Je weet, ik onderga in de meeste gevallen eerst een behandeling om daar over te kunnen vertellen/schrijven en ondanks dat ik geen van de indicaties had, nam ik me voor alles te testen. Totdat…

Had ik al gezegd dat ik in een zaal met 150 artsen zat? All male?

Totdat; de live demonstratie begon. Het moet wel heel raar lopen wil ik ergens ongemakkelijk van worden, maar dit. Dit-sloeg-alles. Op de beamer verscheen het beeld dat live werd opgenomen in de aangrenzende kamer. Op beeld (groot beeld) was het ontblote lijf van een vrouw te zien en we keken, alle zusammen, straight in the pussy. Oké. Iedereen was wakker in de zaal.

Het ultrasoon apparaat

Er werd een apparaat gedemonstreerd dat ultrasoon golven uitstraalt en daarmee de huid stimuleert om collageen aan te maken. Nu zijn ultrasoon golven onzichtbaar en is het resultaat van een enkele ultrasoon behandeling vaak weinig, soms niet en al helemaal niet binnen 3 maanden zichtbaar. Waar ik, en die 150 artsen, ruim 45 minuten lang naar hebben gekeken was op z’n minst ongemakkelijk te noemen. Ik ben ooit met collega’s van de investeringsmaatschappij waar ik toentertijd werkte als directiesecretaresse naar de Casa Rosso geweest. Tikkie vreemd als bedrijfsuitje, maar vele malen minder ongemakkelijk dan deze demonstratie met de weledelgeleerde heren plasten naast me. Het demomodel werd 45 minuten lang enthousiast en met grote halen gepenetreerd door de behandelend arts.

This shit is bananas.

Vijf-en-veertig minuten lang, op groot scherm. I KID YOU NOT.

Leuk hoor kinderen

De vreemde demonstratie daar gelaten, mijn enthousiasme over de oplossingen voor vaginale ongemakken was daar. Teruggekomen in Nederland deed ik veldonderzoek. Wat zoveel wil zeggen dat ik het onderwerp aansneed bij mijn vriendinnen. Bij die een zwangerschap en bevalling hebben overleefd. Wat blijkt? Allemaal hadden een of meerdere van de eerdergenoemde ongemakken aan zwangerschap en bevalling overgehouden. Allemaal! De een kon nooit meer hardlopen en trampolinespringen, omdat ze dan urine verloor en de ander vroeg zich af of ze misschien over moest stappen op een groter geschapen man, omdat ze ‘er niet zoveel meer van voelde’. Dat is toch erg? Ja, ze mogen blij zijn met de leuke, lieve en gezonde kinderen die ze hebben gekregen, maar dat je daardoor de rest van je leven in je broek plast als je te hard lacht, dat vind ik erg. Mij is het geluk van moederschap niet gegund, maar hee wat ben ik blij met m’n strakke vagijn en het feit dat ik kan springen wat ik wil, zonder in m’n broek te plassen.

Vaginale verjonging bestaat en kan voor vele ongemakken uitkomst bieden. Er zijn verschillende mogelijke behandelingen; schaamlipcorrecties, laserbehandelingen, G-spot vergrotingen, Botox behandelingen, etcetera. Er is echt een oplossing voor ieder vaginaal ongemak.

Missie
Ik raakte in gesprek met een leverancier van een laserapparaat dat vaginale droogheid, verslapping en incontinentie kan verminderen. Een mooie behandeling die ik, just for the sake of it, zelf wel wilde uitproberen, maar waar ik eigenlijk de indicatie niet voor heb. We besloten een van mijn vriendinnen te vragen de behandeling voor ons te testen. Dat wilde ze! En daar ben ik heel blij mee. Een stoere vrouw, die twee kinderen gebaard heeft en zich niet neerlegt bij de ongemakken die ze daar aan over heeft gehouden. Ze heeft haar eerste behandeling gehad en registreert haar ervaring via vlogs. Na de laatste behandeling zullen we uitgebreid verslag doen van haar bevindingen. Hulde voor haar en dank voor haar bijdrage aan mijn missie; het bespreekbaar maken van dit soort ongemakken, vrouwen over de mogelijke oplossingen informeren en te empoweren. Want laten we vooral wat meer aandacht besteden aan onze vagina’s. Ho. En dan heus niet in een kringgesprek met spiegels, dat gaat ook mij te ver. Wel door er goed voor te zorgen, haar lief te hebben en er plezier aan te beleven. Met de nadruk op dat laatste.

For the love of pussy.

Wil je advies over vaginale verjonging? Neem contact met ons op. We stellen je met liefde, kosteloos voor aan een goede arts bij jou in de buurt.

VRAAG ADVIES

 

Verwant bericht

Reageer 2

 1. Lekker leerzaam ook om 45 min naar dezelfde behandeling te kijken 😴.
  Ben het wel helemaal met je eens dat het tijd wordt dat iedereen hier gewoon over kan praten zonder gêne.
  Belachelijk om door te sukkelen met vaginale klachten of urineverlies als er een goede behandeling beschikbaar is.

  1. Post
   Author

   Ja de demonstratie sloeg nergens op, maar het thema wel natuurlijk. Fijn dat er artsen zijn als jij om ons van alle ongemakken af te helpen! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *