Verwijderen van fillers

De duckface is uit. Steeds vaker krijgen we vragen over het verwijderen van fillers. Omdat er te veel filler is gebruikt of fillers niet mooi zijn geïnjecteerd. We spraken cosmetisch arts Jani van Loghem over het verwijderen ofwel het oplossen van fillers.

Soms worden fillers niet goed geïnjecteerd. Een bekend voorbeeld is de te vol gespoten bovenlip. Ook in andere delen van het gezicht kunnen te veel fillers zijn ingespoten, wat kan leiden to het ‘overfilled syndrome’, waarbij iemand er niet mooier, maar juist minder aantrekkelijk of zelfs kunstmatig uitziet.”, vertelt Jani.

Filler oplossen met hyaluronidase

De meest gebruikte filler is hyaluronzuur. Met het enzym hyaluronidase kun je hyaluronzuur oplossen. De behandeling bestaat uit injecties van hyaluronidase (in fysiologisch water opgelost). Dat geeft eerst een zwelling, maar zal daarna het eerder geïnjecteerde hyaluronzuur snel oplossen. Afhankelijk van het eerder geeinjecteerde product zal hyaluronidase binnen 1 tot 3 dagen het hyaluronzuur hebben opgelost.

Bekende vrouwen die door Jani hun fillers hebben laten oplossen zijn Monica Geuze en Tamara Kalinic.

“Als specialisten op het gebied van fillers, maar vooral op het gebied van schoonheid weten wij welke details van het gezicht juist wel of juist niet geaccentueerd moeten worden. Vaak is het niet nodig om alle filler op te lossen, maar volstaat het verminderen van wat elders werd ingespoten.”, zegt Jani.

Over hyaluronidase

Hyaluronidase zorgt ervoor dat hyaluronzuur wordt afgebroken in glucose en water en door het lichaam wordt afgevoerd. Een mogelijk nadeel van het gebruik van hyaluronidase is dat het minder precies is dan het injecteren van een filler. Het zou potentieel ook wat de van nature aanwezige hyaluronzuur in je huid op kunnen lossen. Dit komt relatief weinig voor en het lichaam herstelt zich zelf. Mocht dit iets zijn waar je bang voor bent, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om het oplossen van de fillers in meerdere sessies te doen.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je op consult bij een goede cosmetisch arts? Neem dan contact met ons op.

We spraken eerder live met Jani van Loghem over de veiligheid van fillers. Bekijk de live sessie hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *