Voorkom obesitas tijdens huisarrest

Sietske Atsma BLOG Leave a Comment

Als je maar een beetje op mij lijkt dan zorg je dat je koelkast altijd leeg is. ALTIJD. Omdat je weet wat er gebeurt als die vol is. Dan zit de inhoud voor je het weet in je buik en lig je met schuldgevoel op de bank. Hoe voorkom ik obesitas tijdens huisarrest?

Ik zie mijzelf als een rijk mens. Niet qua banksaldo per se, maar wel dat ik de deur uit kan lopen en ter plekke kan bedenken waar en wat ik ga eten. Ik woon in de stad en in mijn straat zijn alle keukens vertegenwoordigd. Zelf koken doe ik niet. Het was door gebrek aan m2 kiezen tussen een fornuis en kantoor in de keuken. En van werken kan ik eten, maar van mijn kookkunst niet leven.

Vraatzucht

Toen bleek dat ons allemaal huisarrest te wachten stond heb ik zaterdag boodschappen gedaan. Duidelijk meer dan ik normaal haal, maar niet meer dan een bescheiden tas vol. Crisis of niet, mijn vraatzucht lijdt daar niet onder. De koelkast is ook nu weer nagenoeg leeg. 

Laten we wel wezen, zaken als het uiterlijk zijn ineens een stuk minder belangrijk. Je goed voelen is dat echter wel en ik voel me niet goed in obese staat. Getuige de memes die voorbij komen ben ik niet de enige die zich zorgen maakt over het fysiek waarmee we uit het huisarrest komen. Gelukkig zijn er legio creatieve oplossingen om toch wat calorieën te verbranden. Zo zag ik Saskia Noort overgooien met wc-rollen, Aletta gekke dansjes doen en heeft Chiel Harten een schommel opgehangen in zijn slaapkamer voor het uitvoeren van (gymnastiek) oefeningen. 

Zelf heb ik me het volgende voorgenomen; minder eten (niet moeilijk, alles is op), bij verplaatsen in het huis doe ik dat ‘lungend’ en minstens één online yogales per dag volgen. Dat ga ik doen vanaf deze fijne yogamat die ik net heb besteld. Een korte rondvraag naar tips bij de (beauty) professionals uit mijn netwerk leverde onderstaande op. Wellicht heb je er wat aan. 

TIPS:

@marjoleingoesbarcelona geeft een opsomming van hoe haar dagbesteding er nu uitziet; “De hond uitlaten, op YouTube HITT trainingen volgen, veel sex en het huis schoonmaken“.

@jesuisannemarie heeft haar koolhydraten inname verminderd en sport thuis.

@annebethkroeskop ‘lunged’ bij het Swifferen, springt touw in de huiskamer en wast iedere dag de kleding die ze draagt wat weer vol veer strijk- en vouwwerk zorgt.

Bekijk hier de tips van dokter Aletta.

We spreken elkaar over een paar weken weer. Mocht alles jammerlijk mislukken en de calorieën vastgeplakt zitten aan het lichaam, ik ben eerst. Daarna mogen jullie aan de Emsculpt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *