OVER WALLEN

Als er een onderwerp is waar we veel vragen over krijgen zijn het wallen. En die zijn niet eenduidig te beantwoorden, want er zijn een heleboel verschillende soorten wallen. Wat voor wallen en welke behandelmogelijkheden er zijn vertellen we je in dit artikel.

Wat zijn het? We noemen het wallen, maar de ene wal is de andere niet. Wat alle wallen wel gemeen hebben, is dat ze ons er vermoeider uit laten zien.

De dikke wal Laten we beginnen met de dikke wal ofwel de puffy eye. In tegenstelling tot wat veel mensen denken bestaat deze wal voornamelijk uit vet en voor slechts 10% uit vocht. We hebben onder ons oog een vetcompartiment om de ruimte tussen het oog en de oogkas op te vullen, dat vet wordt door bindweefsel op haar plek gehouden, en kan na verloop van tijd zakken. Ook kunnen de vetcellen voller worden, waardoor er een dikke wal vormt. Dit type wal is niet te behandelen met een filler. Een filler bestaat uit hyaluronzuur en dat heeft als voornaamste doel het aantrekken van vocht. Gebruik je een filler bij dit type wal dan zal de wal alleen maar verergeren. De beste methode om van de dikke wal af te komen is met een chirurgische onderooglidcorrectie. De plastisch chirurg zal onder de wimperlijn een dun sneetje maken waardoor hij toegang krijgt tot het vetcompartiment onder de ogen. Hij kan een teveel aan vet weghalen en het resterende vet opnieuw positioneren.

Heb je last van blijvende zwelling na een filler behandeling onder de ogen? Cosmetische acupunctuur kan daar tegen helpen. Meer weten over cosmetische acupunctuur? Neem contact met ons op.

Donkere kringen Deze ‘wal’ is in de meeste gevallen gewoon genetische pech, maar verergert onder invloed van een ongezonde levensstijl en het gebruik van medicatie. Donkere kringen worden zichtbaar als er weinig vocht in de huid aanwezig is. De huid onder de ogen is sowieso al het dunst van het hele lichaam, wordt de huid nog dunner dan zijn de blauwe bloedvaten en bot zichtbaar door de huid en dat veroorzaakt de donkere kringen. Om de donkere kringen te verminderen is het zaak te zorgen dat de huid beter gehydrateerd wordt. Dat kan de cosmetisch arts doen door een filler te injecteren in de traangoten. De filler heft eventueel volumeverschil op waardoor er minder schaduw valt onder het oog en de filler zorgt voor een beter gehydrateerde huid. Soms kan het helpen dagelijks vitamine A creme te smeren op de huid onder de ogen. Dit haal je bij de apotheek op doktersrecept. Vraag je cosmetisch arts hier naar!

Rimpels onder de ogen Zoals je eerder in dit artikel las, is de huid onder de ogen het dunste stukje huid van het hele lichaam. Logisch dat die ook het eerst gaat rimpelen. Helaas is het niet mogelijk deze rimpeltjes met Botox te behandelen. Er kan door een goede cosmetisch arts heel oppervlakkig een beetje Botox onder de ogen worden geïnjecteerd, maar heel veel resultaat hoef je daar niet van te verwachten. Persoonlijk vinden wij de kleine rimpels onder het oog sympathiek staan en weinig storend, maar mocht je de huid graag rimpelloos hebben, lees dan nog een keer het stuk over de dikke wal. De plastisch chirurg kan ook hier met een klein sneetje onder de wimperrand een te veel aan huid weghalen. Minder ingrijpend dan een uitgebreide onderooglidcorrectie, waarbij ook het vetweefsel wordt geherpositioneerd, maar wel een chirurgische ingreep.

WIEMOOIWILZIJN GEEFT 10 TIPS VOOR MOOIE OGEN

Heb je een vraag over wallen? We adviseren je graag kosteloos en plannen desgewenst een consult voor je in bij een goede cosmetisch arts of plastisch chirurg.

VRAAG ADVIES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *