Wenkbrauwdroom

Aaltje BLOG Leave a Comment

In deze tijd van isolatie en dreiging is het moeilijk om vertrouwen te hebben dat het goed zal komen. De maatregelen en berichten hebben me eerst benauwd, bang en jankerig gemaakt. De hele wereld als een computer in slaapstand gezet. Het is niet te bevatten.

Nu ik het nieuws min of meer verwerkt heb, wil ik me zo positief mogelijk opstellen. Natuurlijk dacht ik ook na over wiemooiwilzijn en mijn eerste reactie was, mooi zijn wat maakt dat nu uit op dit moment. Tegelijkertijd gaat dat tegen mijn overtuiging in, de overtuiging dat innerlijk en uiterlijk niet aan elkaar ondergeschikt zijn, maar dat juist de wisselwerking belangrijk is. Gisteren ging ik behoorlijk overstuur naar bed. Toen ik vanochtend wakker werd, was de enige droom die ik me kon herinneren, een droom waarin ik op mijn kop kreeg, omdat ik mijn wenkbrauwen verwaarloosd had!!!

Niks grote wereldproblemen, maar een klein uiterlijk detail, daar was ik blijkbaar mee bezig. Ik zie mijzelf graag als iemand die zich met de grote levensvragen bezighoudt, maar dit is niet de eerste keer dat blijkt dat ik me juist met kleine dingen bezighoud. Daar heb ik vanmorgen eens goed over nagedacht en dit kwam er uit.

Het uiterlijk is belangrijk

Hoe helpt het uiterlijk ons, wanneer het innerlijk een grote verwarde massa is? Ik stel me voor dat mijn innerlijk op dit moment een borrelende vloeistof is van onzekerheid, angst en verwarring. De buitenkant moet die massa binnenhouden. Daarom is die buitenkant belangrijk. Als we van iemand zeggen dat diegene zichzelf heeft laten gaan, dan hebben we het in de eerste plaats over de buitenkant. Het is belangrijk om je niet te laten gaan, niet jezelf te verliezen.

Belangrijk om te zorgen dat het leven weer normaler lijkt. Belangrijk om sterk te zijn. Onderschat de wisselwerking tussen uiterlijk en innerlijk niet. Iedereen weet dat je er goed uitziet, als je je goed voelt. Nu moeten we andersom werken. Je beter voelen door er beter uit te zien. Uiterlijke verzorging geeft daarbij houvast.

Focus op het kleine

Het maakt niet alleen dat je er beter uitziet, het geeft je controle terug. Van buitenaf is er nu heel veel waar we geen controle over hebben. Daarom kun je het beste dingen zoeken waar je wel controle over hebt. Focus op de kleinere dingen. Door alledaagse handelingen te verrichten kalmeer je jezelf. Als je je kalm voelt, ben je beter in staat problemen te confronteren. Ik ga mijn vergrootspiegel en pincet pakken, ben even op microniveau bezig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *