WIN handboek bij liefdesverdriet

Een gebroken hart doet echt pijn, geestelijk en lichamelijk. Marion Pauw en Susan Smit vertellen er over in Hotel Hartzeer.

Aan de buitenkant zijn we relatief makkelijk op te lappen. Een gebroken hart is moeilijker te repareren. Als ik put uit eigen ervaring helpt het om na een periode van intense rouw jezelf, met passende tegenzin, juist aan de buitenkant te upgraden. Een nieuw pittig kort kapsel lijkt een goed idee om verandering af te dwingen, maar blijkt achteraf vaak een slechte beslissing. Een prikje Botox en een nieuwe jurk helpt wel tegen een achy breaky heart. De reflectie in de spiegel van jezelf in opgelapte vorm sterkt de geest.

Lezen over andermans (vrouws) misère kan ook helpen je eigen verdriet te relativeren. Ik ben er bijna overheen, mijn hartzeer. Mijn pittig korte kapsel is inmiddels tot acceptabele lengte aangegroeid, mijn fronsrimpel gladgestreken, heb 2 nieuwe jurkjes in de kast hangen en gelezen over het hartezeer van Marion Pauw en Susan Smit. In het nieuwe boek van twee van de leukste schrijfsters van Nederland vertellen Marion en Susan over hun eigen hartzeer en reiken handvaten aan om dat zeer te overkomen. 

Wij mogen 2 gesigneerde exemplaren van Hotel Hartzeer weggeven!

Gedeelde smart is halve smart. Deel hier jouw hartzeer met ons, een leuke anekdote of een tip tegen liefdesverdriet en maak kans op een exemplaar van HOTEL HARTZEER!

 

Check online in bij Hotel Hartzeer voor de gesprekken die Marion en Susan voerden met o.a. Connie Palmen en Elske deWall.

Verwant bericht

Reageer 13

  1. een stedentripje boeken met je zus of beste vriendin,en veel wijn en chocola helpen het hartzeer wel wat te verzachten

  2. Hoe staan jullie tegenover having hard, hot, wild, violent, satisfying sex with someone (else) to exersize the deamons of a former BF?

  3. Een vlucht van ongeveer tien uur, ik pak het tijdschrift van de vliegmaatschappij uit het stoelvakje en leun achterover. Dan zie ik het. Jouw haar dat net uitsteekt boven de stoel voor me. Precies dezelfde kleur, dezelfde structuur, dezelfde kruin, dezelfde glans. Mijn lichaam verstijft, mijn maag trekt samen, mijn hart klopt naar mijn hersens toe. Je bent het niet, dat weet ik, maar dat haar is hetzelfde.
    Mijn handen willen naar jouw haar, ik wil terug, terug naar jou, ik mis je zo verschrikkelijk.
    Tien uur lang houd ik mijn handen in bedwang, maar mijn hele lichaam huilt aan de binnenkant.

  4. Maak die wereldreis lekker in je eentje! Streep veel van je bucketlijst af 🙂 Ga op een gekke sport, eet een mega grote pizza, houd een groot feestje, ontbijt in bed en winkel met je vriendinnen totdat jullie erbij neer vallen! Maar vooral, geniet van al dat moois om je heen!

  5. Iedereen zal een keer in hun leven liefdesverdriet hebben, heb ik ook gehad…en hoe!!! Maar ik denk altijd aan de wijze woorden van Elizabeth Taylor….”Pour yourself a drink, put on some lipstick and pull yourself together”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *